Kitul de urgență din rucsac.

     Ce este kitul de urgență din rucsac? La ce este bun? Ce conține? În această postare sper să reușesc să vă răspund la aceste întrebări, să vă arăt ce produse/lucruri am în trusa mea de urgență și sper să vă pot da niște sfaturi folositoare.
   
     Kitul de urgență pentru școală poate conține produse de care vei avea nevoie în cele mai neprevăzute cazuri. De obicei nevoia dictează ce vei găsi în trusa fiecărei persoane. Când te afli într-o situație neplăcută sau jenantă te vei bucura mut că te-ai gândit să pui un mic portfard în rucsac cu niște produse esențiale.


     Ce aș recomanda să pui în trusa de urgență și de ce?

     Probabil cel mai evident lucru pe care îl recomand sunt tampoanele. Niciodată nu știi când ai nevoie de ele. Ciclul poate fi neregulat sau din cauze diverse (hormoni, stres, etc.) poate să înceapă cu câteva zile mai devreme. Astfel nu va trebui să aștepți o zi întreagă până ajungi acasă să te poți aranja, ci poți să iei un tampon din kitul tău de urgență și să îți continui fericită (pe cât se poate) ziua. Chiar dacă crezi că tu nu vei avea astfel de probleme, de ce să nu fii eroina care salvează o colega de la o situație jenantă?

     Legat de acest aspect aș recomanda să ai la tine ceva medicamente împotriva durerilor (menstruale, de cap...). Nu știi niciodată când te poate doborî o durere, iar o astfel de situație te poate goli de orice strop de energie.

     Fiind la capitolul sănătate aș recomanda să ai la tine niște bandaje/plasturi . Repet, poate tu ești îndeajuns de atentă, dar altcineva ar putea avea nevoie de ajutor.

     Este important de asemenea să ai la tine un gel/spray de curățare a mâinilor. O poți folosi de fiecare dată când simți nevoia să te reîmprospătezi ori atingi ceva dezgustător. De asemenea poți folosi produsul înainte de a lua masa dacă nu poți/ nu ai timp să te speli pe mâini (poți alege o variantă care nu are miros puternic).

     Balsam de buze. Dacă ți se întâmplă des să ai buzele crăpate, acesta este produsul perfect de purtat în kit.

     Cremă de mâini. Mai ales în zilele răcoroase când pielea ți se usucă foarte ușor, crema este ideală. De multe ori dacă nu porți mânuși iarna pielea poate avea o senzație de usturime sau crăpare iar aplicând niște cremă de mâini poți scăpa ușor de senzația neplăcută.

     Șampon uscat. Dacă părul tău se îngrașă foarte ușor poate vei avea nevoie de reîmprospătare în timpul zilei. Șamponul uscat este perfect pentru a curăța și pentru o oferi volum pentru întreaga zi. Poți pune și un fixativ mic (găsești asemenea produse la DM).

     Perie compactă. Pentru aranjarea firelor rebele sau pentru a peria șamponul uscat. Îți poți face o coafură nouă în mijlocul zilei.

     Pilă de unghii. Când lumea îți e mai dragă îți rupi/ agăți o unghie. Nu există ceva mai enervant și neplăcut ca o unghie care se agață în orice. Cu o pilă mică poți rezolva foarte ușor problema.

     Elastic de prins părul. Îți aranjezi părul frumos însă în timp ce scrii părul îți vine în față la fiecare 5 secunde și începe deja să te deranjeze. Te uiți pe mână, însă vezi că ți-ai uitat elasticul. În cazul acesta poți apela la elasticul de rezervă din kitul de urgență iar ziua ta va fi mult mai ușoară.

     O oglindă! Nu numai că îți poți verifica machiajul în timpul zilei și reaplica/ retușa zonele din care s-a dus machiajul, dar poate te prinde pe nepregătite o geană care a vrut să-ți intre chiar în ochi. Nu este nimic mai enervant ca atunci când ai sau crezi că ai ceva în ochi. Cu o oglindă compactă poți verifica repede situația și o poți rezolva cu ușurință.

     Fiind la tema machiajului distrus aș recomanda să ai la tine câteva bețișoare de urechi (Q-tips) cu care poți șterge machiajul chiar și din zone mici, înguste (sub ochi, în jurul buzelor, pleoape...). Astfel nu va trebui să ștergi tot eyeliner-ul, îl poți doar corecta foarte ușor. TIP: Dacă machiajul este persistent poți aplica puțină cremă de mâini sau balsam de buze pe bețișor, care va acționa drept demachiant.

     Dacă ai tenul gras sau mixt îți recomand și șervețele matifiante care absorb foarte ușor sebumul. Pielea ta nu va mai străluci și te vei simți mai împrospătată și mai bine instant.

     Mascara. De obicei îmi schimb destul de des mascara și pun produsul folosit ultima oară în trusa mea de urgență. Acestea sunt încă în stare bună, deoarece le schimb cam odată la două luni. Nu pot spune că folosesc prea mult machiaj zilnic, însă mascara este lucrul fără de care nu ies din casă. Dacă cumva mă grăbesc foarte tare și nu apuc să pun mascara sau merg la piscină și o uit știu că am la mine o mascara bună, care pot să o aplic dacă am nevoie.

     Monstră de ruj. Am multe monstre de ruj și de obicei am măcar una în trusa de urgență. Dacă cumva decidem să ieșim în oraș chiar după facultate și nu apuc să merg acasă știu că am o armă de rezervă care poate să îmi ducă look-ul de la unul simplu și casual la unul de ieșit în oraș cu fetele. Bineînțeles aceasta este o nuanță închisă de roșu/ bordo sau ceva îndrăzneț în orice caz. Folosesc o monstră și nu un ruj de mărime întreagă, deoarece un kit este destul de compact și oricum am în el destule lucruri; astfel încerc să reduc din volum.

     Roll de parfum. Acest produs este pe listă cam din același motiv ca și rujul. De asemenea poate aș vrea să reaplic parfumul de mai multe ori pe zi și în acest fel nu trebuie să port după mine o întreagă sticlă.

     Pix! Nu știi niciodată când rămâi tu sau un prieten fără pix. Pe acesta îl poți pune în kit și uita de el pentru o vreme, astfel vei fi foarte recunoscătoare să ai unul de rezervă. De asemenea, eu de multe ori îmi duc cu mine kitul și în alte genți. Pot avea nevoie de un pix într-o situație neprevăzută oricând (trebuie semnat ceva, ai primit un telefon de urgență cu informații importante sau îți vin idei noi- am scris layoutul blogului în tren spre casă într-o zi).

     Legat de pix, recomand să ai la tine și o foaie, din motive evidente.

     Bani de rezervă. Recomand să ai la tine măcar 10 lei. Poate îți uiți acasă portmoneul și ți se face foame la școală sau ai nevoie de bani de bilet sau de taxi. Nu se știe niciodată!

     Zahăr și/sau sare. De obicei am la mine un pliculeț de zahăr și câteodată și de sare. De multe ori am norocul de a primi de la automat cafele imposibil de băut. În acele cazuri (fiindcă de energie tot am nevoie) pun un plic de zahăr și il fac mult mai bun/suportabil. Sarea o folosesc de obicei când îmi duc de mâncare rondele de orez expandat și iau din neatenție varianta nesărată.

     Gumă de mestecat. Pentru reîmprospătarea respirației sau după masă ori cafea.

     În kitul meu mai am un taper (dacă cumva îl pierd pe cel pe pare îl port, deoarece gaura se micșorează foarte repede și ușor) și un pahar din silicon (am văzut multe variante, eu am unul de pe AliExpess). În pahar intenționez să îmi fac cafele instant dacă uit să îmi duc de acasă și simt că adorm în picioare.

     În mare aestea ar fi lucrurile pe care le-aș recomanda. Nu uita că poți pune alte lucruri care sunt importante pentru tine. Tu ce lucruri ai în trusa ta de urgență? Scrie un comment să ne ajuți cu părerea ta!
     Nu uita să înlocuiești lucrul pe care l-ai folosit!

     Alege un portfard potrivit pentru tine atât ca design, cât și ca mărime și model.

0 Comments