Review paleta Star Lit de la Make Up For Ever

     Paleta Star Lit este prima mea paletă de la Make Up For Ever. Am cumpărat-o recent din Sephora însă am mai încercat-o și înainte. La lansarea produsului mi-am făcut o programare pentru machiaj care a ieșit extrem de bine și încă de atunci mă tot gândesc să îmi iau produsul. Poze făcute cu machiajul de la lansare găsiți aici și aici. Cum am ajuns acasă am și încercat paleta și mi s-a conturat destul de bine o opinie despre ea. În ultima vreme am achiziționat mai multe palete, unele fiind foarte bune, altele mai puțin bune și cred că testarea lor m-a ajutat mult în scrierea acestui review.
     

     Paleta are un design foarte frumos, reflectă bine nuanțele pe care le conține, acestea fiind în principiu diferite nuanțe de roz și mov, albastru, negru și unele culori mai naturale, maronii. Numele paletei este scris cu litere holografice, prezentând tot spectrul curcubeului. Paleta în sine este destul de grea, se simte că nu este ceva ieftin și de proastă calitate. Are și niște magneți care ajută la închiderea mai sigură a paletei. Formula în sine mi se pare că este puțin pudrată, ceea ce mă surprinde cel mai mult în cazul nuanțelor metalizate și cromate. Mă așteptam ca fardurile să fie mai pigmentate însă trebuie să aplici destul de mult produs ca să se vadă bine nuanțele. Dacă difuzezi culorile, acestea se pot transforma foarte ușor într-un maro deloc drăguț. Unele nuanțe abia se observă (cum veți putea vedea și din swatch-uri). Fără bază de fard chiar că abia observi unde ai aplicat culoarea. Am încercat deja de foarte multe ori să îmi fac un machiaj numai cu culorile din paletă însă este destul de greu, deoarece nu sunt prea multe culori de trecere și majoritatea lor sunt oricum strălucitoare și metalice. Dacă ai însă puțină răbdare și ai și alte palete mi se pare o opțiune chiar foarte bună. Eu o folosesc mai mult pentru a completa un look cu unele nuanțe lipsă. Varietatea după părerea mea nu este îndeajuns de mare.     Deci, la început am spus că m-a ajutat mult faptul că am comparat paleta cu alte palete și farduri. De exemplu am comandat recent o paletă de la Makeup Revolution (al cărui review urmează să fie postat) ale cărei culori sunt mult mai pigmentate ca cele din această paletă. Bineînțeles sunt total alte nuanțe, altă formulă, dar și prețul diferă mult prea mult. Acea paletă a fost achiziționată cu doar 21 de lei. Paleta Star Lit însă se găsește la Sephora la prețul de 210 lei, adică de zece ori mai mult. 
     Nu regret că mi-am cumpărat paleta, deoarece am vrut să o iau de ceva vreme și pot să fac niște look-uri chiar foarte frumoase cu ea, însă îți trebuie și alte palete pe lângă ea ca să poți combina culorile. De asemenea am pielea destul de deschisă la culoare astfel multe nuanțe se observă mai greu pe pielea mea, cum veți observa și din swatch-uri. Menționez că am vrut să arăt o latură destul de reală a culorilor și formulei, de aceea am aplicat culoare într-un singur strat și nu am apăsat prea tare. Dacă aplici fardul cu o pensulă, culoaraea va fi și mai deschisă și ștearsă. De accea ziceam că m-aș fi așteptat la o formulă mai pigmentată. 


     Un mic truc ar fi să aplici nuanțele metalice și cromate cu degetul, nu cu o pensulă, astfel se vede mai bine culoarea dorită și nu îngreunează deloc aplicarea. 
     Un alt lucru care îmi place la paletă este că vine cu 3 carduri care te ajută să faci un machiaj inspirat de makeup artiștii Make Up For Ever. Ai 3 opțiuni: Cosmic Halo Look, Galactic Cut Crease Look sau Smoky Eclipse Look. Aceste carduri sunt de mărimea paletei și dacă le pui deasupra ei, în card sunt mici tăieturi care dezvăluie exact nuanțele pe care tu trebuie să le folosești.      M-am gândit destul de mult la ce machiaj să realizez, ca acesta să iasă destul de bine. Primele încercări din prima zi nu au ieșit prea bine, cum spuneam, totul era maroniu. Într-un final am decis să fac un machiaj mai simplu și să folosesc cât mai multe culori. Am postat înainte o poză în care machiajul a fost realizat tot cu culorile din această paleta însă am considerat că cel mai potrivit este să realizez unul nou pentru această postare. Fiind nevoită să folosesc din nou numai culorile aflate în paletă încep să mă familiarizez tot mai mult cu formula și culoarea. Dacă folosesc nuanțe potrivite am observat că machiajul iese excelent. Tot aș zice însă să nu blenduiți prea mult culorile, deoarece rezultatul nu va fi unul elegant. 

   
     În imagine am realizat un machiaj undeva între cut crease și banana. Am folosit nuanțele Milky Way sub sprâncene, Astral sub ea și Comet pe toată pleoapa. Am aplicat Asteroid pe colțul din exterior (outer v) și pe pliul ochilor (crease). Tot aici am adăugat și nuanța Eclipse, puțin mai concentrat. De asemenea am conturat ochii tot cu această nuanță. Am adăugat concealer pe colțul interior al ochilor iar peste am tamponat cu degetul nuanțele Moon și Dust. În colțul interior (tearduct) am adăugat și nuanța Light, ca să îmi deschidă privirea. Pe pleoapa inferioară am adăugat nuanța Astral, apoi Comet în întregime și am revenit cu Asteroid și Eclipse în partea exterioară. În afară de paleta Star Lit am folosit și pudra compactă de la Avon în nuanța Medium, concealer-ul de la Avon Luxe nuanța Fair pe pleoape și concealer-ul Colortrend de la Avon nuanța Light sub ochi, fardul pentru sprâncene de la Avon mark. nuanța Light Brown și ceara pentru sprâncene. De asemenea am folosit și mascara transparentă pe sprâncene și mascara Big&Extreme de la Avon nuanța Blackest Black pe gene. Am folosit un iluminator nou de la Avon nuanța Halo Glow, rujul mat delicat Cherry Delight de la Avon și creionul contur de la NYX nuanța Prune.
     Țin să menționez că nu sunt în nici un fel makeup artist, nu cunosc denumirile potrivite sau chiar dacă le cunosc, le știu în engleză. În viitor vreau să fac și un curs de machiaj însă până atunci rămân cu cunoștințele căpătate de pe Youtube, bloguri sau cărți.  

0 Comments