Paleta de machiaj Enchanting Eyes de la Marionnaud

     Acum nu prea multă vreme am văzut doar că unele produse de la Jeffree Star Cosmetics se vând în magazinele Marionnaud. Am intrat să văd dacă au mai primit ceva produse când am dat peste o întreagă secțiune cu reduceri destul de mari. Având în vedere că încă nu am încercat nici un produs din magazin am decis să încerc un produs propriu al magazinului. Am găsit paleta Enchanting Eyes și când am văzut prețul am zis că trebuie să văd care e treaba cu această paletă.
     Nu am găsit nicăieri prea multe (mai bine zis aproape deloc) detalii despre paletă sau produse. Site-ul Marionnaud nu este prea bun, cel puțin cel român, dar am verificat și site-ul francez unde nu am găsit deloc produsul. Astfel pulte lucruri vor fi mai mult bănuieli. Având în vedere că pe ambalaj sunt câteva fulgi de zăpadă mi se pare că produsul face parte din o ediție specială de Crăciun/ iarnă. Prețul întreg al produsului este de 43 lei, un preț foarte mic pentru o paletă, mai ales cu atâtea culori și o dimensiune destul de mare. Eu am găsit paleta la reducere și pe site (aici) încă o găsiți la doar 21,5 lei. Chiar la un preț atât de mic încă tot nu sunt sigură dacă se merită, dar vă las opiniile mele aici să vă faceți o idee.


     Cum spuneam, paleta vine într-un plastic transparent cu fulgi de zăpadă și o cutie de carton. Produsul vine învelit în hârtie șervețel (tissue paper). Paleta în sine este metalică pe din afară, dar făcută din plastic în interior. Ținând-o în mână se simte puțin ieftină și nu e de mirare, este fabricată în China (da, știu că în China se fabrică și produse de calitate, dar aceasta este calitatea clasică dacă te gândești la ceva chinezesc). Scoțând paleta din cutie am găsit ceva reziduu pe el, probabil ceva lipici, dar ar fi putut șterge acel lipici în fabrică. Și asta arată cât de puțină atenție a fost pusă în realizarea paletei. La deschidere s-a și dezlipit o bandă de pe latura paletei, care nu stă la loc oricum am încerca să o aranjezi. La deschidere, în paletă ara lipită de ambele capete o folie de plastic, care desparte fardul de oglindă, pe ea însă nu era scris nimic. Și da, ai ghicit, nuanțele nu au nume. De asemenea oglinda nu a venit cu folie protectoare. Pe oglindă apare sigla Marionnaud, însă sub ea apar câteva linii negre și la o ferificare mai atentă mi-am dat seama că oglinda este ciobită. Paleta vine cu două aplicatoare cu burete la ambele capete, însă se pot înlocui cu ușurință cu o pensulă de dimensiuni normale (încap pensule de la Avon, Lidl, AliExpress). 


          În paletă sunt 12 culori: 3 cremoase, 8 perlate și o nuanță mată. Culorile nu sunt prea pigmentate și se poate realiza foarte greu un look întreg doar cu aceste nuanțe. Combinat cu alte culori este destul de decent, dar paleta în sine nu oferă deloc diversitate. Diferența reală dintre culori nu este prea mare, mai ales între nuanțele asemănătoare. Fardurile cremoase sunt o bază destul de bună pe care se pot aplica culorile perlate, astfel țin mai mult și se văd mai bine. Aploicate cu pensula nu se văd prea bine, dar oricât de banale par pensulele cu burete ajută mult la aplicarea produsului. Trebuie însă să apeși destul de puternic să se ia culoarea. 

Nunațele în ordine, de la stânga la dreapta (numărul) și finish-ul (perlat, mat, cremos)

     Cum se vede și din swatch-uri, unele culorile nu se văd prea bine, mai ales cele deschise. Nuanțele cremoase sunt foarte asemănătoare. A fost destul de interesant să realizez machiajul ochilor cu această paleta, dar aici aveți rezultatul:


     Chiar dacă nu pare, am folosit aproape toate culorile din paletă, cu excepția movului (6p în swatch). Am aplicat nuanțele deschise sub sprâncene, iar pe pleoapă am concentrat mai mult nuanța mată, peste care la bază am aplicat fardul cremos și nuanțele de roz/roșu/mov închis. În colțul interior am aplicat fard cremos pentru un strop de strălucire. 
     În afară de paletă am folosit eyelinerul Color Trend de la Avon în nuanța negru, mascara Avon True Supershock, pe sprâncene am experimentat puțin și am folosit nuanța adele din paleta aniversară KatVonD (urmează review în curând) și pe buze am aplicat creionul pentru buze Flash Jumbo de la Sephora, nuanța Speed-date cherry. Am mai folosit corectorul Avon Luxe nuanța fair, pudra compactă Avon nuanța medium și bronzerul de la NYX, nuanța medium (MBB03). 
     Dacă nu luăm în considerare fardul folosit drept fard pentru sprăncene, tot look-ul a fost realizat cu produse destul de ieftine. Am încercat să arăt că poți realiza un machiaj decent chiar dacă nu ai cele mai noi și scumpe produse. 
     
     Despre paleta pentru mine a meritat să o cumpăr. Am fost curioasă de calitatea de produselor și acum am văzut cum sunt acestea. Sincer, cred ca a meritat cei aproape 22 lei, dar nu cred că l-aș cumpăra la preț întreg, chiar dacă este ieftin și așa. Sunt prea multe nuanțe perlate și pentru un look bun ai nevoie de mai mult decât o singură nuanță mată.
     Tema paletei este foarte asemănătoare cu cele din colecția de sărbători de la Sephora. Și acolo au fost palete la prețuri foarte bune, iar calitatea și diversitatea a fost mult mai mare. Să nici nu vorbim de ambalaj (găsești un review al paletei Enchanted Sky aici).

     În curând revin cu noi review-uri ale unor produse Sephora, NYX, Avon, KatVonD și multe alte surprize.

0 Comments