Casă premium bună și ieftină? Acum se poate!

     În copilărie mulți ne facem o idee despre cum ar arăta casa visurilor noastre, dar când creștem mari și devenim adulți alegem să nu ne urmăm acest vis. De cele mai multe ori problema este că nu dispunem de suma necesară construirii casei de vis. Dar ce ar fi, dacă ți-aș spune că este posibil să construiești o casă de lux la un preț chiar rezonabil? Probabil ai spune că glumesc, dar îți voi explica cum este posibil să-ți atingi țelul în cel mai ușor și ieftin mod posibil.

     Să vedem totuși, de ce sunt materialele de construcții așa scumpe în primul rând. Prețul de fabricație al oricărui produs este destul de mic, în schimb adaosurile sunt cele care cresc în foarte mare măsură prețul. În medie, un distribuitor va adăuga în jur de 15%, iar 25% va fi doar costul de depozitare. Dacă tăiem toate aceste etape intermediare, vom vedea repede că ne-am putea permite chiar și materiale de lux pentru casa noastră. Dar cum să omitem aceste costuri? Simplu! Casa de comenzi Vindem-ieftin.ro este o companie care se ocupă de găsirea materialelor potrivite, la cele mai bune prețuri. Făcând comenzi constant, pot negocia prețuri mai bune cu producătorii și cum nu au depozit, te vor scuti și pe prețul depozitării. În total, compania percepe doar un adaos de 10%, față de cei 40% dacă ai cumpăra materialele de la depozite, hipermarketuri sau chiar pe cont propriu de la producători. Dacă alegi să lucrezi cu Casa de comenzi Vindem-ieftin.ro, poți trimite întreg necesarul pentru construcție sau renovare, astfel vei putea cumpăra toate produsele dintr-un singur loc și vei primi oferte mai bune. Calitatea este garantată și livrarea va fi perfectă și rapidă.


     Eu cu siguranță aș alege să lucrez cu ei când îmi construiesc casa. Până atunci mai am însă puțin pe așteptat, dar voi continua să visez la casa perfectă. Cum ar arăta aceasta? Cum aș construi-o?

     Primul pas este săparea și construirea fundației. Pentru asta aș folosi oțel beton și plasă sudată, iar pentru cofrat aș folosi plăci OSB, împreună cu sârma de legat cofrat pentru formarea fundației. După asta aș turna beton în fundație și pereții de rezistență.

     Pereții vor fi făcuți din BCA, lipiți cu mortar. BCA-ul este materialul pe care eu l-aș alege, deoarece are o rezistență mecanică foarte bună, dar izolează bine și termic și fonic. Structura acoperișului va fi făcută din grinzi, care va fi acoperită cu țiglă metalică GrandeMat Bilka, un material de calitate, care însă arată și foarte bine și dă un aer modern locuinței. Casa va fi izolată termic cu polistiren. Peste polistiren vine plasa din fibră de sticlă, care urmează să fie tencuită. Pe unii pereți aș pune și piatră decorativă pentru un plus de eleganță și stil. Este important să folosesc și un sistem pluvial Niagara Viking Pruszynski, care este de calitate foarte bună, dar arată și excepțional.

      Ușa de la intrare va fi din metal antiefracție, iar ferestrele vor fi tâmplărie PVC Salamander. Am încredere în marca aceasta, deoarece și-a dovedit deja excelența în ultimii ani în locuința actuală.  Aș pune și ferestre de mansardă Velux pentru un aspect modern. La garaj aș pune o ușă cu panouri, model Multi, pentru un plus de stil, dar și siguranță și eficiență. În interiorul casei aș folosi uși Porta Doors. Aș construi și o terasă deasupra garajului, unde aș pune o ușă culisantă cu 3 geamuri, pentru o priveliște captivantă, dar și ca să intre multă lumină în cameră. Pe terasă aș folosi decking WPC, deoarece aceasta ține bine fată umidității și altor elemente ale naturii. Să nu uităm, totuși nici de rulourile de la geam, care nu lasă să intre razele nedorite ale soarelui. În acest fel, temperatura va fi potrivită în casă pe tot parcursul anului.

     În casă aproape toți pereții ar fi albi, însă în unele camere aș avea și câțiva pereți de accent în culori neutre. Pe acești pereți aș folosi un tapet simplu, fără modele. Aș pune încălzire prin pardoseală, deoarece este cel mai eficient mod de a încălzi repede și ușor o încăpere. Pentru încălzirea apei aș folosi un panou solar cu boiler, deoarece în acest fel aș putea să mai economisesc niște bani pe termen lung și în același timp aceasta este și o variantă ecologică, care ocrotește mediul. În cazul podelei aș opta pentru un parchet laminat, deoarece este un material subțire (necesar în cazul încălzirii prin pardoseală) și ușor de întreținut. Instalația electrică și sanitară aș face-o tot cu materiale cumpărate de la Casa de comenzi Vindem-ieftin.ro, iar pe deasupra aș achiziționa și un sistem de supraveghere. Aș cumpăra și niște corpuri de iluminat moderne, în stil industrial, cum ar fi corpurile de iluminat Tarbes, Newton, Priddy, Trend, sau chiar pendulul Carlton. În baie și bucătărie aș pune gresie și faianță, deoarece acestea sunt rezistente la diferiți factori (cum ar fi umiditatea), dar sunt și ușor de curățați.

     În jurul casei aș construi și niște alei cu pavaj Appia Antica Gri Vulcanic, care ajută la obținerea aspectului modern și de lux. Pentru a împrejmui casa aș opta pentru un gard de șipcă metalică în culori neutre, care să se potrivească bine cu aspectul modern al casei.


     După construcția în sine va urma și amenajarea locuinței, ca la final casa să poată fi numită acasă. Din banii economisiți din cumpărarea materialelor de construcții aș organiza o mică excursie cu familia undeva, să ne putem relaxa puțin după toată munca, timpul și răbdarea investită în construcție. Doar dacă aleg să economisesc niște bani, nu înseamnă că nu pot avea o casă premium.

     O întrebare pe care probabil mulți dintre voi v-ați pus-o deja: „Unde ți-ai construi casa?”. Un lucru a fost sigur de la început: îmi doresc o casă în Cluj-Napoca. Cu prețul incredibil de mare al chiriilor, deja este o variantă mult mai bună să construiești o casă. Unde ar fi amplasată ea? În Făget. Da, este destul de departe de oraș, dar în același timp e departe și de haos și zgomot. La marginea pădurii totul este liniștit, poți trăi în armonie cu natura și nu te deranjează nimeni și nimic. Peisajul este inedit și m-am îndrăgostit de locație în clipa în care am văzut frumusețea lui. Cu traficul infernal din oraș, de cele mai multe ori ai șanse chiar mai mari să ajungi unde dorești din acea parte a localității.

     Casa aceasta, așa cum este ea, începând de la locație, până la materialele de construcții este una premium din punctul meu de vedere. Pentru mine acest concept înseamnă materiale de calitate, dar și locație inedită, unde nu trebuie să te stresezi, și poți să simți că locul acela este într-adevăr micul tău cuibușor. Un loc unde tu, familia ta, dar și generațiile care vor urma se vor simți bine și acasă.

     Alege și tu Casa de comenzi Vindem-ieftin.ro să poți avea o casă premium la cel mai bun preț. Calitatea este garantată, iar dacă nu mă crezi, poți căuta recenzii video din partea clienților pe pagina lor de Facebook sau site-ul lor. Cu siguranță vei fi surprins de serviciile lor în cel mai bun mod posibil.                                            Articol scris în cadrul Spring SuperBlog 2019.

0 Comments