Dacă tot nu găsești ambreiajul, măcar să ai o mașină echipată

     Cu mult timp în urmă, bunicul meu a avut o mașină, care a parcurs toată țara în lung și lat. În copilărie, mama mea și familia ei erau pe drum de fiecare dată când părinții primeau câteva zile libere. Din păcate, mama a decis repede că condusul nu e pentru ea, iar tata a considerat că nu merită să facă școala de șoferi. Astfel, din mica noastră familie de trei, eu sunt prima care a reușit să obțină permisul de conducere.

     Având în vedere că nu am mașină, nu prea apuc să conduc. Câteodată i se mai face milă vreunui prieten și mă lasă să parcurg și eu câțiva kilometri dintr-un drum mai lung, dar fără exercițiu îți ieși din mână. Odată m-am pus la volan după mult prea mult timp și am și uitat care e ambreiajul. Mă uit nedumerită către prietenul meu, care a fost îndeajuns de generos să mă lase să conduc. Vede pe fața mea că ceva nu e în regulă și zice calm: „Prima pedală”. Prima? Perfect. Pun piciorul pe prima pedală și motorul mai că nu sare din mașină. Nici prin cap nu mi-a trecut în acea clipă, că el s-a referit la prima din stânga. Așa am vrut să plec eu din loc, doar cu accelerația.

      Povestea v-am spus-o doar ca să vedeți ce șofer bun sunt. Sper să înțelegeți acum, de ce nu am eu prea multe pățanii pe șosele, căci dacă m-aș pune la volan, sigur aș putea să vă povestesc zile în șir.

     Am și așa câteva anecdote, dar pot spune mândră, că nu eu am fost șoferul. Într-o excursie mică -de o zi, am decis să facem o plimbare în jurul Clujului. Destinația: pădurea Hoia-Baciu. Pădurea vestită nu doar la nivel național, dar și internațional pentru secretele ce le ține nespuse. Fiind din apropierea Clujului, ba chiar locuind în Cluj-Napoca de câțiva ani, nu am reușit să ajung încă în pădure, de aceea am considerat că asta va fi ocazia ideală. Am pornit deci cu o bună prietenă la drum. Ne-am uitat dacă avem destulă benzină și am și plecat la drum. Doar ce se poate întâmpla într-o excursie așa mică? Dacă vrei răspunsul scurt: multe. Dacă însă îl vrei pe cel lung, propun să-ți aduci un ceai sau o cafeluță.

     Pe drum spre destinație nu am avut nici o problemă. Ne-am oprit la un moment dat și am decis să facem o mică plimbare și chiar și niște poze. Nu am mers prea departe, dar ne-am minunat de peisajul superb și am profitat de aerul curat. În scurt timp ne-am întors la mașină și am dat să mergem. Da, am dat...am încercat și tot încercat, dar nimic. Absolut nimic. Oi fi eu mai obișnuită cu motorul care sare din mașină, dar acesta nu făcea nici cum. Ceva nu e de bine. Facem o mică pauză, poate a obosit puțin mașina și o luăm de la început, dar tot nimic. Ieșim din mașină, ne uităm sub capotă. Ne tot holbăm, dar tot degeaba. Eu la sală am luat 23 de puncte și probabil știi deja la ce întrebări am răspuns greșit. La cele de mecanică, bineînțeles. Ei bine, după ce ne holbăm o vreme ca mâța-n calendar, îi vine geniala idee prietenei mele să sune pe un mecanic pe care îl știa ea, pe Skype. Din cât se vede pe un ecran de telefon, bineînțeles că acesta nu știa ce problemă are mașina. O fi asta, o fi aia, dar nimic ce ne-ar putea ajuta. Rămânem la singura opțiune: sunăm pe cineva să ne tracteze mașina. Apelăm la un bun prieten, care se și pornește să vină după noi. După vreo 5 minute ne sună înapoi. Ce să vezi, i s-a stricat și lui mașina pe drum. Cum am rămas complet fără alte opțiuni, am decis că cea mai sigură idee va fi să chemăm specialiști. Am sunat cu inima îndurerată la tractări auto și am dus mașina la service cu platforma. Vestea proastă a fost că s-a rupt lanțul de distribuție (din câte îmi aduc eu aminte), dar vestea bună a fost că nu ne-au stricat motorul niște extratereștri. După o zi lungă am ajuns în sfârșit acasă cu bine.

     Cum ziceam, încă nu am propria mașină, dar intenționez să-mi iau una în viitor. Poate reușesc să găsesc și ambreiajul până atunci. Am câteva modele în minte, dar nu sunt încă sigură ce fel de mașină ar fi ideală. Un lucru este sigur: vreau să am o mașină pregătită pentru orice situație. De aceea AutoGedal este locul ideal de unde pot cumpăra toate lucrurile necesare. De la cârlige de remorcare, la scuturi de motor sau remorci auto, ei le au pe toate! În special mi-aș lua de la ei un suport de biciclete, deoarece îmi place foarte mult să fac niște ture în aer liber cu bicicleta. Astfel nu aș fi limitată la locațiile din apropierea orașului, ci aș putea merge în excursii la munte unde aș putea să mă bucur de aerul bogat în oxigen cu aromă de pin, de priveliștea captivantă și de liniștea de pe poteci. Mi-aș lua și o cutie de portbagaj, ca să mă pot bucura de libertate și pe timpul iernii. Chiar și în cutiile mai mici încap măcar trei schiuri (perechi bineînțeles 😄) și două snowboarduri.

Sursa: autogedal.ro

     Un alt produs nou pentru mine, dar pe care l-aș recomanda oricărui șofer este scutul de motor metalic. Ce este acesta? Ei bine, cum sugerează și numele este un scut de metal, care apără motorul de praf sau alți factori. Acesta mărește durata de viață a motorului și crește performanța de funcționare a acestuia. Poți cumpăra atât scuturi pentru motor, cât și pentru cutia de viteze.

Sursa: autogedal.ro

     Ai grijă de mașina ta și echipează-te corespunzător, să nu ai și tu niște peripeții pe care să le povestești familiei și prietenilor la fiecare masă festivă.

     Îndrăznește să explorezi locuri îndepărtate! Alege siguranța, alege libertatea! Alege AutoGedal, un partener de încredere pentru orice drum.Articol scris în cadrul Spring SuperBlog 2019.

0 Comments