Dacă vrei cu adevărat, nici cerul nu e limita!

      În copilărie dădeai de belea dacă zbura mâncarea, însă în ziua de azi ești considerat un geniu dacă reușești să faci asta. Ce-i drept, nu ne referim aici de aruncatul merindei, ci la livrarea unei comenzi de pizza cu drona. În data de 21 iunie, 2014 o companie din Rusia numită Dodo Pizza a reușit să livreze câteva cutii din mâncarea preferată a multora dintre noi în parcul orașului Syktyvkar. O astfel de reușită cu siguranță merită sărbătorită și ce mod mai perfect, decât o ieșire la o pizza gustoasă? 

     Fiecare dintre noi avem în viață câteva momente de care suntem foarte mândri și care trebuie sărbătorite ca atare. În copilărie, mama mă întreba mereu ce vreau să mănânc și mă surprindea mereu cu bucatele mere preferate. Cum au trecut anii și m-am mutat și eu de acasă, mai nou mă întreb singură ce aș mânca și fac sau comand mâncarea mult râvnită. 

     Ce sărbătoresc? Orice! De la zile de naștere, aniversări sau luarea unui examen, până la simpla curățare a locuinței, găsesc în orice zi un prilej de sărbătoare. Fie că sunt cu iubitul, prietenii sau familia, ba chiar și în compania unor necunoscuți știu că mă pot baza mereu pe o pizza bună, care le va plăcea tuturor. De ce o pizza? Este cea mai bună alegere, deoarece aproape tuturor le place această mâncare. Este perfectă pentru o ieșire în doi sau pentru o petrecere cu zeci de oameni. Cu o pizza bună nu poți să dai greș. 


     În funcție de oamenii cu care sunt și ocazia pe care o sărbătorim, de obicei aleg dintre 3 variante:

     Dacă este o ocazie mai specială, ies la o pizzerie bună și poate mă răsfăț cu un sortiment mai neobișnuit. Îmi aduc aminte că părinții mă duceau mai mereu la o pizza bună de ziua mea. Am petrecut și nenumărate aniversări cu prietenul meu la o pizzerie bună, unde am sărbătorit de la 2 luni de relație, până la mai mult de 3 ani și sper să fie și mai multe. 


     Dacă mă simt puțin mai aventuroasă, aleg să fac o pizza chiar acasă. Trebuie să recunosc, aleg această variantă cel mai rar, dar cu siguranță este o experiență de neuitat. 

     Dacă am o zi mai plină sau chiar dimpotrivă una leneșă, aleg să comand acasă o pizza. Este cea mai ușoară și comodă variantă dintre toate. Dacă ești din Brașov sau București, poți face și tu o comandă pizza ca să nu-ți bați capul cu gătitul. Dacă vrei să dai o petrecere și nu știi ce mâncare să pregătești, cea mai bună alegere este din nou o pizza bună. La cele mai memorabile petreceri mereu se servește pizza. În cazul în care nu-ți mai prea aduci aminte de petrecerea de ieri seară, propun iarăși să comanzi o pizza, măcar să te scapi de mahmureală. 

     Ce este Додо Пицца? 

     Probabil ai ghicit, este vorba de Dodo Pizza. De ce literele chirilice? Dodo Pizza este o companie cu origini rusești, care în ultimii ani s-a extins pe plan internațional. În prezent are 459 de locații în 12 țări. În România au în prezent restaurante la Brașov și București, dar plănuiesc să se extindă în mai multe orașe (poate chiar la 100 de restaurante până în 2025). Au prioritate orașele mai mici, sub 50.000 de locuitori, dar bineînțeles vor apărea restaurante și în marile orașe, cum e Clujul, Oradea sau Timișoara. 

     Compania a fost fondată în 2011 de către Fyodor Ovchinnikov, care avea doar o investiție ratată, un vis și multă voință. Învățând din greșeli, a reușit să construiască un lanț global de pizzerie și în momentul de față are restaurante pe mai multe continente. Lucrul care separă afacerea lui de orice alt restaurant este felul nemaipomenit în care a reușit să combine tehnologia cu gastronomia, dezvoltând propriul sistem IT (Dodo IS), care poate fi accesat de pe orice browser. 

     Transparența este un element cheie în afacere, clientul având acces la o pagină în care poate vedea ce se întâmplă în bucătărie în momentul actual. Dacă clientul dorește, poate chiar să intre în bucătărie să vadă ingredientele sau modul de preparare. Orice date importante despre companie apar pe site sau chiar pe blog. 

     Dodo Pizza face cea mai eficientă livrare pizza în 45 de minute; altfel pizza este gratis. Așa vei fi fericit indiferent de rezultat: ori îți primești comanda a timp, ori primești un cupon de pizza gratis.     Dacă cerul ar fi limita, putem spune că Dodo Pizza a trecut cu bine și de acest obstacol prin implementarea noilor tehnologii. Franciza și povestea ei ne învață să nu ne dăm bătuți niciodată, să credem în visul nostru și să învățăm din greșelile făcute. Singurele limite existente sunt cele impuse de noi. Trebuie doar să avem încredere în propriile forțe, ca mai apoi să putem sărbători succesul împreună la o pizza!Articol scris în cadrul Spring SuperBlog 2019.

0 Comments