Cafeaua de dimineață în aventură te duce

     Eram la granița dintre tărâmul viselor și realitate. Am văzut razele soarelui care pătrundeau prin fereastră, dar am vrut să mai dorm puțin. Eram încă obosită după săptămâna încărcată, care tocmai a trecut. Mi-am întins mâna, dar am simțit că nu e nimeni lângă mine. S-ar fi trezit? Probabil. El mereu se trezește mai devreme. Dar azi e weekend. Sâmbăta mereu dormim mai mult și ne relaxăm. Deschid ochii puțin mai mult și în acel moment simt o aromă foarte familiară. E cafeaua de dimineață. Razele soarelui bat chiar din spatele ceștii și văd cum aburii se ridică din cană și se îndreaptă spre mine. Decid să mă trezesc. Mă scol din pat și iau în mână ceașca de cafea. Mă îndrept spre geamul mare din dormitor în timp ce sorb puțin din lichidul magic, care îmi dă putere să mă trezesc în fiecare dimineață.


     Aroma cafelei este minunată și simt cum corpul meu se umple de energie. Ies în bucătărie, dar nu văd pe nimeni. Oare unde-o fi? Găsesc pe masă o notiță: „Îmbracă-te comod, căci te așteaptă o aventură! Te-am cunoscut acum 4 ani și vreau să sărbătorim ziua asta într-un mod special. Sper că îți place cafeaua de dimineață. Îți mai spun că acesta e un indiciu pentru rezolvarea misterelor care te vor aștepta. Vino în locul în care am băut împreună prima cafea. ”

     Foarte entuziasmată și plină de emoție mi-am luat o pereche de blugi, o bluză lejeră și mi-am luat în picioare tenișii comozi. Aproape am alergat spre terasa de pe marginea lacului. 

     Când am ajuns acolo m-am uitat împrejur și pentru un moment nu știam care e următorul pas. Apoi am zărit-o la masa la care am stat în urmă cu 4 ani pe prietena mea cea mai bună care îmi făcea semn, să mă îndrept spre ea. M-am pus la masă, iar ea mi-a dat o cutie mică. În ea era o mică machetă a unui vulcan, înconjurat de pădure. Nu mi-am dat seama pentru o clipă, ce semnifică acea machetă, dar apoi mi-am amintit sfatul: cafeaua este un indiciu. Am fost odată la o cafenea care servea o cafea excelentă din Costa Rica, iar pe unul dintre pereți era pictat un vulcan, o pădure tropicală și o cascadă. Mi-am amintit de aroma excelentă a cafelei cu note de mere, cireșe și accente de condimente și cacao. Prietena mea m-a trezit din visare și mi-a dat o foaie, pe care era scris: „Probabil știi deja care e următoarea locație. Indiciul îl vei găsi în inima vulcanului”. Nu am pierdut timpul. M-am grăbit să ajung la cafenea.



    Când am intrat pe ușă m-a întâmpinat un barista. M-a recunoscut și glumind mi-a spus să am grijă la lavă. Am zâmbit și m-am oprit chiar în fața peretelui. Inima vulcanului... În mod neașteptat am găsit pe vulcan o notiță în formă de inimă. Aceasta se potrivea de minune cu fundalul și abia l-am găsit. Era în lava vulcanului și sunt sigură că fără sfatul baristei nu l-aș fi găsit niciodată. Pe foaie era imaginea unui scut. Un scut... și cafea. După ce am stat puțin pe gânduri, mi-am amintit de o cafenea, unde am băut o cafea din Kenya. Pe paharul meu era un scut. El a băut o cafea cu boabe din Brazilia, iar pe paharul lui era o doamnă în costum de carnaval. Ahh, aroma bogată de coacăze negre și fructe tropicale... genial! Dar nu avem timp de pierdut. M-am și grăbit spre noua locație.


     Am ajuns la următoarea cafenea. Chiar la intrare, pe un scut am găsit o nouă notiță: „Vino acolo, unde cafeaua de dimineață e cea mai gustoasă”. Acasă. Acasă e cea mai bună cafeaua de dimineață, deoarece înseamnă o zi petrecută cu cei dragi, o zi de relaxare și o zi plină de bucurii. Ne-am luat recent și un espressor nou Saeco, care face cafeaua să fie excelentă. M-am grăbit spre casă, unde m-a așteptat o mare surpriză. Prietenul meu era îmbrăcat în costum, iar casa era aranjată minunat pentru o mică petrecere cu prietenii apropiați. Am primit un cadou, pe care era scris: „Mulțumesc că faci parte din viața mea și faci ca fiecare zi să fie o nouă aventură”. În pachet era o rochie albastră minunată. Am și pus-o pe mine și am petrecut o seară minunată cu prieteni buni și o cafea grozavă. 


        În magazinul online magnet.ro se găsesc nenumărate electrocasnice de la storcător, cană sau moară de cereale, până la preferatele mele, cafetierele și espressoarele. 

     Personal, ador o cafea bună, iar un espressor bun este un element cheie în prepararea unei cafele de calitate. Îmi plac mult espressoarele Saeco, deoarece sunt de calitate superioară. Dacă luăm ca exemplu modelul Saeco Xelsis, acesta are suport atât pentru cafeaua măcinată, cât și pentru boabe, ce pot fi măcinate ulterior cu râșnița de cafea din ceramică. Un element importat ce definește gustul cafelei este măcinatul. Cu cât boabele sunt măcinate mai aproape de prepararea cafelei, cu atât aceasta va avea un gust mai bun și bogat. Espressorul are afișaj LCD cu control tactil, o carafă de 600 ml,  sistem automat de prelucrare a laptelui, 3 setări ale temperaturii, 5 ale intensității cafelei și 12 ale măcinării. Se pot prepara 15 băuturi chiar din meniul aparatului. 


     Pe lângă acest model, mai găsiți multe alte variante de espressoare, atât Saeco, cât și Philips pe pagina magnet.ro. Foarte des găsiți și multe promoții la espressoare. Puteți comanda electrocasnice de cea mai bună calitate cu un singur click din magazinul online. 

     Începe-ți și tu propria aventură. Nu uita că ziua începe cu o cafea bună și de acum vei găsi cafeaua ideală chiar la tine în bucătărie. Începe fiecare zi cu zâmbetul pe buze. Poate acum chiar tu vei putea face o mică surpriză cuiva drag ție.



     Eu sunt deja pregătită pentru noua aventură, dar tu?


 Articol scris în cadrul Spring SuperBlog 2019.

0 Comments