Când un blog neobișnuit vine cu o provocare

     Am făcut la viața noastră probabil multe lucruri neobișnuite. De la gustatul scamelor de pe covor, la frezele emo sau pantalonii cu talie joasă, a apărut în viața noastră o perioadă când am făcut/ gustat/ purtat ceva mai neobișnuit. Unii s-au conformat cu normele societății, alții dimpotrivă, au ales să-și facă propriul drum prin mulțime. Astfel de persoană a fost și Fyodor Ovchinnikov, fondatorul Dodo Pizza, dar și Sergiu Bolocan, care a adus pizzeria neobișnuită și în România.

Ce este Dodo Pizza și de ce este o pizzerie neobișnuită?

     Cu câteva săptămâni în urmă am scris un articol despre Dodo Pizza, unde vorbesc puțin mai detaliat despre această companie. Dar de ce este aceasta o pizzerie neobișnuită? Fyodor Ovchinnikov a venit cu ideea revoluționară de a combina tehnologia și cunoștințele în IT cu mâncarea preferată a câtorva miliarde de oameni: pizza. Afacerea a luat avânt și Fyodor a scris o carte despre aventura sa. Sergiu Bolocan a fost influențat de carte și a vrut să deschidă Dodo Pizza în România. După un răspuns negativ, a reușit totuși să parcurgă toate pozițiile din cadrul companiei cu multă muncă și să câștige respectul și încrederea lui Fyodor. Astfel, după nouă luni de la un gând măreț, apare prima pizzerie Dodo Pizza în Brașov. Ideile nebunești nu s-au oprit aici. Cea mai importantă calitate a companiei este transparența, astfel poți vedea live imagini din bucătăria pizzeriei, dar și cifre care reflectă cum merge afacerea. Elementul preferat al clienților este însă că dacă o pizza nu este livrată în 45 de minute, clientul primește o pizza gratis. De curând a apărut și blogul Dodo Pizza, unde găsești informații despre companie, articole și interviuri. Toate acestea sunt scrise de cei mai dodolicioși oameni, bineînțeles.

Cel mai dodolicios team :D

O pizzerie neobișnuită ce se respectă are și un blog neobișnuit

     Pe acest blog neobișnuit angajații ne povestesc întâmplări haioase, ne mărturisesc eșecurile, dar oferă și mici ingrediente către cheia, sau mai bine zis blatul pufos al succesului. Cum transparența este un element cheie în abordarea companiei, oamenii pot intra în bucătărie să vadă cum e făcută o pizza și care e starea ingredientelor. Copiii sunt cei mai bucuroși de acest lucru, căci pot lua parte la ateliere de preparat pizza. Mai ales în această perioadă, când se desfășoară școala altfel, bucătăria se transformă în pizzeria copiilor.

Nu-i așa că-ți vine să faci și tu o pizza?
   
     Șirul ideilor nebunești nu se oprește aici. Aceștia livrează pizza gratis la birou pentru pofticioși, fac cartofi pai sănătoși pentru fițoși și oferte pentru cei care au memoria bună. Stai puțin, cum adică doar pentru cei cu o memorie bună? Simplu! Cum orice strategie bună se bazează pe date empirice, au făcut un mic experiment și cei de la Dodo Pizza. Atenție, mai sunt și savanți acum! Schimbând textul unei reclame, în care clientul se implică mai mult (spune un cod la casă), au observat că oamenii profită mai mult de oferte și vânzările cresc.

Pariul meu neobișnuit

     Am atâtea planuri pe care aș vrea să le împlinesc anul acesta că nici nu știu de unde să încep. Să îmi dau licența, să intru la facultatea la care vreau, să schimb modul meu de viață, să fac cu timpul o afacere din hobby-ul de a crea bijuterii, să-mi fac un tatuaj, să învăț o limbă nouă și să călătoresc. Mereu mă gândesc însă la obiective foarte îndepărtate și nu văd esența lucrurilor. Astfel scopul meu de anul acesta e să ies din zona mea de confort și să spun „da” oportunităților care mi se ivesc în cale. 

Lucrarea de licență nu se scrie singură, dar un ajutor e bine-venit!

     Am început această aventură cu participarea la Spring SuperBlog 2019 cu un blog tânăr, de abia câteva luni. Chiar dacă limba mea maternă nu este româna, încerc mereu să perfecționez felul de a mă exprima și să mă documentez dacă nu sunt sigură de anumite reguli gramaticale. Nu îmi iese mereu excelent, dar măcar știu că eu am dat tot ce am putut. 

     O altă -destul de mare- fobie a mea sunt acele. Am reușit totuși de curând  să trec cu succes de prima mea sesiune de acupunctură (care chiar nu a fost rea) și plănuiesc ca până la mijlocul anului să-mi fac și mult doritul piercing în ureche. Dacă trec bine de asta, voi începe să-mi plănuiesc și tatuajul. 

     Deci provocarea mea: ieși din zona de confort și acceptă provocările. Spune „da” oportunităților! Eu pariez pe mine însămi că voi accepta provocarea și voi deveni din ce în ce mai bună în orice domeniu îmi propun.Provocarea către Dodo Pizza

     Deși știm bine că vreți să vă extindeți în următoarea perioadă, eu am o provocare tare simplă (sper să spuneți „da”). Veniți odată la Cluj, că tare ne lipsește o pizzerie bună. Sper să ne vedem foarte curând, căci eu îl aștept deja cu nerăbdare pe Dodonel. 

     Gata, asta a fost. Mă retrag într-un final și eu cu gândul la o pizza bună, dar numai cu o pungă de popcorn în mână, să mă uit noul episod din Game of Thrones, că altfel vine Dodonel cu spoilere...
     Cu acest articol închei și postările din seria Spring SuperBlog 2019. A fost o aventură pe cinste. Una obositoare, dar foarte dragă mie. Am luat și eu acum boala SuperBlog și ne revedem probabil la toamnă! (Sper că ne revedem și cu sponsorii cu cel mai mare fainoșag -de la Dodo Pizza, bineînțeles.)


Articol scris în cadrul Spring SuperBlog 2019.

0 Comments