Doi ambasadori, o cină și mult spirit de competiție

     Alegerea locului potrivit în care să-ți petreci concediul nu este un lucru ușor. Peste tot vezi numai reclame frumoase cu peisaje de poveste, dar ce ar fi dacă ți-ar recomanda chiar un localnic o destinație de vis?

     Așa am pățit eu acum ceva vreme, când am ieșit la un restaurant foarte elegant. Era aniversarea noastră și am vrut să facem ceva mai special. Ne-am făcut bineînțeles o rezervare, dar când am ajuns am observat că într-un separeu se desfășoară un eveniment oficial. Numai domni în costume, care dezbat ceva cu mare patos. Din câteva vorbe am înțeles că sunt ambasadorii câtorva țări, care discută care țară va fi pe coperta cărții „Cel mai minunat loc din lume”. 

     Și noi trebuia să ne decidem unde vom merge vara aceasta, așa că am început și noi o discuție despre destinația perfectă. În timp ce vorbim, se oprește cineva la masa noastră și spune către prietenul meu:

     -Ar trebui să o asculți pe domnișoara. Grecia este chiar un loc minunat -apoi se uită spre mine. Nu-i așa că ar trebui să apară pe coperta unei cărți?

     -Da, probabil ar trebui, dar mai sunt multe alte locuri la fel de minunate în lume -spun. De ce este Grecia mai frumoasă?

     Omul în costum elegant face un semn către chelner și cere un scaun, după care se așează la masa noastră. Ia un aer adânc și începe să ne povestească:

     -Grecia este cel mai minunat loc din lume. Soarele bate tot timpul la noi și vremea este mereu blândă. Avem în țară foarte multe obiective turistice, atât în inima continentului, cât și pe plajele minunate. Istria este foarte bine cunoscută de oamenii din întreaga lume, dar puteți afla legende mai puțin cunoscute în micile orașe. Mâncarea este delicioasă peste tot. Prețurile de la noi sunt și ele foarte bune și poate veți întâlni pe străzile din Grecia și cu vreun cunoscut, căci se știe, țara mea este cea mai îndrăgită de români!     În timp ce acest domn ne povestește pe nerăsuflate văd că se ridică din marea de bărbați și o femeie într-un costum roșu. Foarte sigură pe sine se oprește lângă domn și zice:

     -Domnule Pepidopoulos, chiar nu mă așteptam la asta! Așa subtil să influențați oamenii. Măcar să ne dați și nouă o șansă. Dragii mei -spune, în timp ce se uită la noi- să nu-i credeți nici o vorbă! Turcia este cel mai minunat loc din lume! Vremea e mereu de partea noastră. Să nu uităm de bazaruri, de hainele minunate, de obiectele ornate, condimente, rahat, baclava. O cafea turcească făcută pe nisip nu se compară cu nimic!

     -Dragă Aramez, nu zic că nu ai tu dreptate, dar insulele noastre sunt cele mai minunate. Corfu, Creta, Lefkada, Rodos, Skiathos, Thassos sau Zakynthos. Cele mai frumoase. Lefkada este preferata mea, dacă pot să vă zic sincer. Peisajele din zona Mării Ionice nu se compară cu nimic. Dealurile noastre sunt verzi mereu, iar plaja este minunată. Albastru și verde cât vezi cu ochii, ce se combină cu albul clădirilor. Este locul ideal pentru a te relaxa puțin, dar poți și să explorezi orașul sau muzeele. Poți face chiar și o mică croazieră în apropiere și să descoperi secretele plajelor.      -Ei, așa ceva găsești și la noi, ba chiar mai mult! Eu zic să mergeți voi la Kusadasi, căci e cel mai minunat loc din Turcia. Puteți să vă relaxați, dar și să explorați țărmul. Pe Coasta de Turcoaz a Mării Egee toate dorințele voastre vor fi împlinite. Puteți vizita templele să vă recăpătați pacea sufletească, să vă relaxați pe plajă și să vă faceți un bronz de invidiat. Un loc ce trebuie văzut neapărat este “Castelul de bumbac” de la Pamukkale, unde poți ajunge cu ușurință de la Kusadasi. Se zice că aceasta este a 8-a minune a lumii. 


     -Dacă veniți în Grecia, veți avea ocazia și de a încerca noi sporturi acvatice. Poate windsurfing sau vă dați cu ski-jetul. 


     -În Turcia, puteți să încercați și scufundatul. Puteți explora lumea de sub ape.


     -De pe insula Lefkada puteți vizita multe alte insule superbe. Poate faceți și niște poze de invidiat prin zonă.

     -Chiar așa, sunteți tineri, trebuie să vă și distrați. La noi sunt o grămadă de cluburi și baruri pe Bar Street. Vă destindeți puțin, vă distrați și ziua următoare vă relaxați puțin pe plajă.

     -Eiei, ce se întâmplă aici? -se aude o voce adâncă și puternică. Stați aici de ceva vreme, de parcă s-ar fi mutat aici întâlnirea. Lăsați tinerii să mănânce în liniște. 

     -Dar nu înțelegi! Noi...

     -Voi, voi și iar voi! Să știți că în timp ce voi ați dezbătut care țară e mai frumoasă, noi am decis să punem un colaj pe copertă. 

     -Așa ceva! Dar nu se poate! -exclamă domul Pepidopoulos.

     -Exact! -afirmă și doamna Aramez. 

     -Dacă vreți să fiți voi cei mai buni, întrebați acești tineri, unde ar petrece vacanța lor de vară. Cel mai bun să câștige, dar întâlnirea noastră de azi s-a terminat. La revedere!

     -Ei bine, ce locație ați alege? -întreabă nerăbdătoare doamna Aramez. 

     După câteva clipe eu zic:

     -Aș merge în Turcia. Aș sta la plajă și m-aș relaxa, dar mi-ar plăcea și să vizitez Pamukkale. 

     -Eu aș merge în Grecia- zice prietenul meu. M-a atras mult Lefkada. Se pare totuși că anul acesta mergem în Turcia. Se apleacă puțin spre ambasador și zice în șoaptă: cu femeile nu te poți pune. Să fim sincer totuși, ambele locuri sunt pur și simplu superbe și amândoi sunteți câștigători, căci vă puteți mândri cu niște țări superbe.      Cei doi dau să plece, când doamna Aramez se întoarce pentru o clipă și zice: acum că ați ales, eu vă recomand să mergeți în vacanță cu Cristian Tour. Au niște oferte foarte bune pentru o vacanță vară 2019 pe cinste. Vă puteți alege niște locații foarte bune din oferta de sejur 2019. Chiar dacă avem un spirit de competiție, și eu și Pepidopoulos vă recomandăm cu mult drag Christian Tour.

 Articol scris în cadrul Spring SuperBlog 2019.*Sursă poze unsplash.com (Royalty Free) sau Christian Tour.

2 Comments