O vacanță de neuitat

     Cu gândul la locuri îndepărtate nu cu credeam că voi fi atât de aproape de casă (Vivat Mathias!), dar iată că a venit vremea să vă spun câteva lucruri despre o vacanță plănuită de ceva vreme și o companie, care ar putea să mă ajute să-mi realizez visul. Care e această companie? Vei afla de îndată!

     Nu este un secret, că multe companii oferă angajaților tichete (vouchere) de vacanță, ce acoperă o parte din cheltuielile unui concediu. Salariații la stat primesc tichete de vacanță în valoare de 1450 lei de persoană, cu care se pot plăti diferite servicii turistice, cum ar fi transportul, cazarea, mesele sau diverse programe. Oamenii pot utiliza aceste tichete în cadrul unei singure vacanțe sau a mai multor escapade. În cazul în care cheltuielile depășesc valoarea tichetelor, diferența se achită la fața locului.

Unde pot valorifica tichetele?


     Travelminit este o platformă care te ajută să găsești opțiuni de cazare în România sau Ungaria și asigură legătura dintre client și proprietar. Te ajută în găsirea unei cazări potrivite pentru tine (vile, hoteluri, apartamente, cabane), dar și la procesul de rezervare sau chiar la trimiterea tichetelor. Au chiar și o listă cu cazările ce se pot plăti cu tichete de vacanță prin Travelminit.

Care este procesul? 

     Trebuie doar să alegi din lista de cazări de pe Travelminit, apoi trimiți rezervarea locurilor, specificând că vei achita cu tichete de vacanță. Trimiți aceste vouchere la adresa Travelminit prin curier sau prioripost și totul este aranjat. Dacă cheltuiești mai cult ca valoarea tichetelor, achiți diferența, dacă însă valoarea tichetelor este mai mare decât cea a rezervărilor, poți solicita servicii suplimentare de la unitate, până la valoarea tichetelor. Se acceptă toate tipurile de tichete la Travelminit. Găsești pe pagina lor mai multe detalii despre cum poți folosi tichetele


     Dacă tu ai avea tichete de vacanță în valoare de 1450 de lei, ce ai face cu ele? Sau dacă ai, unde plănuiești să le valorifici?

     Eu m-am gândit puțin la aceste întrebări și iată, am găsit și răspunsul!

     Cu siguranță aș lucra cu Travelminit și am și ales 3 destinații de vis. Aș folosi tichetele integral, într-un singur concediu și aș face un mic tur, cuprinzând zonele Brașov, Băile Bálványos și Sovata. 

     Aș porni din Cluj-Napoca dis-de-dimineață și aș merge direct spre Brașov. M-aș caza la pensiunea La Maisonnette, un loc mirific, situat chiar lângă Piața Sfatului. Aș sta aici 3 nopți, ca să am îndeajuns timp pentru toate activitățile plănuite. O cameră de două persoane standard costă aici 160 lei, deci 480 lei în total. 


     În prima zi (cea în care ajung) aș lua prima dată o masă bună la un restaurant din Piața Sfatului, după care aș face o mică plimbare prin străzile Brașovului. Aș revizita Poarta Șchei și Ecaterinei, aș admira Biserica Neagră și aș vizita Bastioanele din centrul vechi. Aș face o mică plimbare pe la Turnul Negru și Alb și m-aș duce în plimbare spre Strada Sforii (care sper că nu mai este în construcție). M-aș întoarce la pensiune și aș face un duș relaxant, apoi m-ar aștepta un somn liniștitor. 
     Ziua următoare aș face o mică drumeție, începând cu Tâmpa, apoi prin șa aș merge spre masivul Postăvaru. Am mai urcat anul trecut acolo, dar din lipsă de timp, a trebuit să folosesc telecabina. De data aceasta cu siguranță aș lua-o la pas. M-aș mai plimba puțin prin Poiana Brașov, după care însă aș coborî în oraș cu autobusul. 


     În ziua a 3-a aș vizita castelul Bran, unde de asemenea am mai fost în urmă cu câțiva ani, dar m-aș reîntoarce cu mult drag. Mă fascinează mult istoria locului și poveștile și legendele legate de el. M-aș întoarce seara înapoi la Brașov, unde aș mai merge până la cetate, după care întorcându-mă la pensiune mi-aș face bagajele să pot porni spre următoarea locație: Băile Bálványos. 
     Aș petrece aici o zi de relaxare cu Spa și Wellness. Locul este superb, dar o cameră costă puțin mai mult. Cea de două persoane este la 476 lei, dar locul este într-adevăr superb și dotat foarte bine. Aș apela și niște servicii în plus, ca un masaj sau Rasul- împachetare cu argilă, îmbogățită cu minerale. Vreau să ies de aici renăscută, mai ales după activitățile solicitante din Brașov. După un somn liniștitor, aș merge spre noua locație: Sovata.     În urmă cu aproape un an am fost la Sovata și m-am gândit la cât de frumos ar fi să petrec o seară acolo. Aș alege vila Rigó, care mi-a atras atenție încă din copilărie. Când am fost mai mică, mergeam aici aproape în fiecare vară și treceam mai mereu prin fața bisericii și implicit a vilei (care se află chiar în spatele hotelului). Aș face aici o mică plimbare prin rezervația naturală și aș urca în turnul de aici, unde nu am avut ocazia să urc data trecută, când am mai fost aici.
     Aceasta ar fi pentru mine o vacanță perfectă. Aș merge alături de prietenul meu și știu că am aduna amintiri de neuitat. Totul începe cu rezervarea online a cazării, apoi lucrurile vin deja de la sine. 

      Articol scris în cadrul Spring SuperBlog 2019.

 Poze de pe site-ul travelminit.ro și arhiva personală.

0 Comments