Un „vacanțier” explorator, dar destins la Hotel Miorița din Neptun

     După tot stresul din timpul anului, vara este perioada ideală în care putem în sfârșit să ne relaxăm puțin, dar să și facem lucruri noi. Ne mărim în fiecare an colecția de amintiri cu noi aventuri sau locuri vizitate. Chiar dacă ar părea puțin de modă-veche, eu am chiar și un album foto, unde păstrez cele mai frumoase amintiri, în varianta imprimată. Pe lângă îndrăgitele poze, am și obiceiul de a păstra diferite bilete de intrare de la obiective turistice sau diverse evenimente. 

     Mă consider în general un „vacanțier” destul de avansat. Părinții mei m-au dus în prima mea excursie la munte când aveam abia câteva luni și această boală a călătoritului a rămas de atunci în mine. De fiecare dată încerc să vizitez cât mai multe obiective turistice dintr-un oraș, iar din punctul acesta de vedere m-aș considera un vacanțier explorator, dar concediul înseamnă pentru mine și relaxare și încărcare a bateriilor, ceea ce mă face însă un vacanțier destins

     Un bun mod de a combina cele două trăsături ale mele, care sunt și puțin contradictorii, este de a revizita locuri în care am mai fost înainte, astfel mă pot relaxa pe marginea bazinului, pe malul mării sau în vârful munților, dar în același timp pot revizita și activitățile preferate sau pot merge la un obiectiv drag mie. 

     V-am mai povestit chiar în prima probă din Spring SuperBlog cum a fost prima mea vacanță pe litoral și cum m-a cucerit marea. De atunci m-am întors la infinitul albastru timp de zece ani, în fiecare vară. Cum dorul de a explora a fost mereu în mine, bineînțeles am vizitat mai toate stațiunile de pe litoral. „Sistemul Solar”, cum îmi place să-l numesc eu, a fost printre preferatele mele. De la Neptun la Jupiter, Venus și Saturn am luat-o la pas o zi întreagă pe plajă. Mi-a plăcut foarte mult toată atmosfera și opțiunile pe care le oferă fiecare stațiune în parte, de aceea sigur m-aș mai întoarce aici.

     Dacă ar fi să aleg, aș petrece câteva zile (sau mai bine zis măcar o săptămână) la Neptun, deoarece această stațiune oferă foarte multe posibilități de agrement, dar aici se găsește și cea mai bine amenajată plajă de pe litoral, La Steaguri. 

     Când m-am uitat la opțiunile de cazare din Neptun am dat peste hotelul Miorița, care chiar oferă o reducere de 50% la șezlongurile de pe plajele Zorile și Steaguri. Pentru un sejur cât mai comod și relaxant, eu voi merge anul acesta la Hotel Miorița Neptun!


     Acesta este amplasat chiar la 150 m de centrul stațiunii și la 300 m de gară. Un mare plus pentru mine, căci probabil mulți știți deja că sunt genul de turist, care merge cu trenul oriunde, dacă are posibilitatea. Plaja e la 700 m de hotel, destul de aproape pentru o deplasare comodă, dar și îndeajuns de departe pentru o vacanță liniștită. 

     Hotelul a fost recent renovat și transformat, iar în prezent conține 93 de camere superioare, modernizate integral, 233 de camere standard și 20 de camere la parter. Hotelul are 3 stele, iar camerele, băile și exteriorul au fost renovate, s-au pus saltele noi, s-au cumpărat prosoape și perdele noi, iar camerele au aer condiționat. Unele camere sunt mai moderne, altele au un aer mai retro (tot renovate!), care acum e oricum la modă, dar te și duce cu gândul la vacanțele din copilărie. 
     Hotelul are 5 etaje, dar nu vă faceți griji, acesta are și lift. Camerele mai au televizor și minibar, iar cele de la etaj dispun și de balcon. Hotelul are o piscină mare pentru adulți, una mică pentru copii, restaurant și foișoare. Se țin des și ateliere sau programe pentru copii, de care se ocupă cei mai buni animatori. Bineînțeles, hotelul are și parcare.     Un hotel caracterizat de ospitalitate, nu este numai un loc perfect pentru a petrece un sejur, ci și pentru a ține întâlniri, prezentări sau team-buildinguri, în cele două săli de conferințe de 50, respectiv 100 de locuri. Sala are și dotări audio, video și flipchart. 

     În zilele de sărbătoare se țin și activități speciale, cum ar fi atelierele și spectacolele de ziua copilului sau picnicul din partea casei de Rusalii. Hotelul Miorița este o alegere excelentă pentru o bună cazare la Neptun

Ce aș face la Neptun dacă m-aș caza la Hotelul Miorița?

     Acum că am stabilit unde m-aș caza, mai urmează doar să decid ce vreau să fac în Neptun. Aici ies la iveală cele două părți ale personalității mele. Aș trece puțin pe la debarcader să văd ce se întâmplă pe acolo și cu siguranță aș participa și la o rundă de minigolf. Aș merge bineînțeles și pe la parcul de distracții să mă destind puțin și aș petrece la un pub măcar o seară. În ziua următoare aș lua o mică pauză și m-aș relaxa liniștită cu o carte în mână lângă piscină. Aș trece și pe la restaurantul hotelului să încerc niște bucate mai speciale și bineînțeles mi-aș face provizii de Omega 3 pe tot anul, căci aș mânca mult pește. 


     După o zi relaxantă iar m-ar prinde dorul de aventură și aș încerca niște sporturi nautice. Aș și înota cât pot, deoarece acesta e sportul meu preferat, încă de când m-au învățat ai mei să înot. 

     Aș explora puțin și lacurile din apropierea hotelului, dar și parcul. Aș face plimbări pe nisipul moale, aș aduna scoici și aș admira fiecare răsărit de soare. Cu siguranță aș profita la maxim de zilele petrecute aici, căci știu, că timp de un an nu mă voi mai întoarce. 

     Hotel Miorița este locul ideal de a petrece un sejur alături de familie, de persoana iubită, de grupul de prieteni sau chiar singur, într-o expediție de a te regăsi pe tine însuți. 

     Atitudinea prietenoasă și atenția la detalii a personalului de la hotel cu siguranță vor face această vacanță de neuitat.


   
     Tu ce fel de vacanțier ești?


                                            Articol scris în cadrul Spring SuperBlog 2019.


P.S.: Atenție check-in-ul se face de la ora 18:00, iar check-out-ul la 13:00!
        Accesul cu animale de companie nu este permis. 
        Copiii până la 2 ani și un copil de până la 10 ani are cazarea și micul dejun gratuit, fără pat suplimentar. -mai multe detalii pe site.

0 Comments