Dacă 10 zile de festival nu sunt îndeajuns, fă-ți abonament pe TIFF Unlimited

     La sfârșitul lui mai tot Clujul se transformă într-o cinema uriașă. De la proiecțiile din centrul orașului, până la cele de pe malul Someșului sau de la Castel, peste tot vezi numai oameni care vorbesc despre ultimul film văzut sau despre programul făcut cu mare atenție. Și toată aventura nu se oprește la Cluj, doar vorbim de Transilvania International Film Festival.

     Clujul e pur și simplu cel mai aproape de sufletul meu, căci aici ne întâlnim cu prietenii la povești infinite după un film care ne pune pe gânduri.     De la filme internaționale, la cele românești, găsești aici orice. Sigur găsești câteva filme pe care vrea să le vadă toată gașca, iar de nu, poți ieși și singur/ă la un film bun. Doar știm cu toții că ieșitul cu prietenii nu e mereu cea mai bună idee pentru un cinefil înrăit. Trebuie să recunoaștem că de multe ori am pornit la film, dar ne-am trezit la un vin bun și povești de neuitat. Eu cu siguranță am pățit așa...


     Dar ce faci dacă ai pierdut filmul? Ei bine, poți merge la cinema să-l vezi, dar problema cu filmele românești este că se rulează o perioadă foarte limitată. Dacă nu ai timp să ajungi în prima săptămână (poate chiar a doua) de la lansare, ți-ai cam pierdut șansa. Și te cunosc, să știi. Vei căuta filmul pe net, dar surprize, șansele să-l găsești sunt chiar foarte mici.

Deci ce e de făcut?

     În primul rând, șezi blând. În Ardeal găsim răspuns la orice. Te abonezi la TIFF Unlimited! Cum festivalul trebuie să continue, de ce nu faci unul chiar la tine acasă? Un vin bun, care te ajută să înțelegi mai bine esența filmului și abonamentul la TIFF Unlimited sunt cheia. Apoi tu alegi dacă îți inviți toată gașca, te uiți la film cu partenerul/partenera sau te înfofolești într-o pătură cu un Cabernet Sauvignon.Ce este TIFF Unlimited?

     Parte dintr-un proiect ce promovează cinematografia românească și cea internațională, TIFF Unlimited este o platformă de streaming care permite abonaților accesul la filme din selecția festivalului, precum și filme de autor, independente sau premiate, indisponibile pe alte canale. Din
 iunie găsești pe unlimited.tiff.ro filme din selecția TIFF 2019, selecții din anii anteriori, dar și filme premiate din portofoliul companiilor de distribuție din România. Filmele se înnoiesc la fiecare două săptămâni, astfel nu vei rămâne fără filme noi de văzut. Platforma se poate accesa doar pe teritoriul României, dar asta nu te oprește din vizionarea filmelor străine.

Cât mă doare la buzunar?

     Partea cea mai bună e că nu te doare. Prețul abonamentului pe o lună este cât unul pentru mobil (probabil chiar mai puțin). Poți face un abonament pe o lună la 5 Euro + TVA, dar prinzi oferte mai bune dacă optezi pentru un abonament pe 3 luni (17 Euro), 6 luni (35 Euro) sau chiar un an (65 Euro). Ba chiar poți încerca și un free trial, valabil o săptămână.     Eu zic că e o inițiativă foarte frumoasă și chiar merită. Nu doar că urmărești filmele preferate, dar contribui astfel la dezvoltarea cinematografiei românești.

     Eu m-aș uita la fiecare film de Lars von Trier, dar mi-ar plăcea revăd și filmul românesc Usturoi, pe care l-am văzut de câțiva ani la un festival în mijlocul munților.

     Tu ce părere ai de TIFF Unlimited?


*Surse poze: https://tiff.ro/unlimited/faq și Andreea Bob 😉.

0 Comments