Căutând identitatea, găsind stilul

     Adolescența este perioada în care experimentăm cel mai mult. Încercăm să ne găsim identitatea, locul în lume, dar și stilul. Prin stil putem înțelege multe lucruri: felul de a gândi, a vorbi, a interacționa cu ceilalți, dar cei mai mulți oameni se vor duce cu gândul direct la stilul vestimentar. Și nu din întâmplare. Prin îmbrăcăminte ne putem exprima foarte bine și ușor. Asemeni rostirii lucrurilor cu voce tare, prin vestimentație ne putem înțelege propriile trăiri și semnalăm lumii exterioare ce simțim. Probabil s-a întâmplat să te simți obosită și ai îmbrăcat o ținută mai neglijentă sau ai fost tristă și te-ai îmbrăcat chiar fără să observi în negru. 


     Cum încercăm lucruri noi și adunăm noi experiențe, ne schimbăm și stilul vestimentar. De aceea probabil, dacă stăm puțin mai mult să ne gândim la ce stiluri am avut de-a lungul vremii, vom constata că în adolescență ni s-a schimbat cel mai mult modul în care ne-am ales ținutele. 

     Sunt o fată chiar de pe muchia dintre generațiile Y și Z. Chiar dacă acum spun mândră că sunt un copil al anilor '90, în acea perioadă nu prea am avut nimic de reproșat în ceea ce privește hainele. Am început să fiu mai atentă la ce port abia când era în vogă stilul emo. Hainele negre erau la ordinea zilei, cu blugi mult prea mulați, mănuși de plasă și bretonul îndreptat dat pe o parte. Probabil acesta este stilul de care ne aducem aminte cu toții, mai nou prin hohote de râs (deși la vremea aceea eram tare serioși). Un lucru puțin interesant în cazul meu este că eram chiar la trecerea din copilărie în adolescență în acea perioadă, deci stilul emo s-a combinat puțin cu un stil influențat în foarte mare măsură de Hannah Montana. Am purtat fuste peste pantaloni, bluze lungi, accesorii cât mai colorate și sclipitoare. Bluzele cu inscripții care nu aveau niciun sens erau la modă și în acea perioadă au apărut și magazinele de haine „Toul la 10 lei” (aici găseai ușor bluze cu mesaje ciudate). Și acum, pentru că ați ajuns așa departe cu cititul, o să vă arăt niște poze, de care nu sunt prea mândră...

(Dacă vă întrebați ce e cu acel sticker, ei bine, așa editam pozele pe vremea aceea)

     După această perioadă confuză de căutare a identității și a propriului stil, am început să dezvolt un stil de îmbrăcăminte în care m-am simțit bine. Am rămas la ținute simple, casual. Deși sunt zile în care mă îmbrac mai elegant, confortul este foarte important pentru mine. La început însă confortul a fost mai important pentru mine, decât felul în care arătam, astfel am ajuns la ținute ca acestea...


     Stilul meu de azi se aseamănă destul de mult cu acest stil simplu și comod. În zilele obișnuite aleg o ținută casual. Elementele care nu lipsesc din garderoba mea sunt două perechi de jeans skinny cu talie înaltă (una albastră și una neagră), câteva tricouri comode și pulovăre calde. În materie de încălțăminte, îmi place să port adidași, teniși sau ghete. Îmi place mult și stilul urban și în ultima vreme port tot mai multe piese din această categorie.      În ultimele câteva luni, a revenit în vogă stilul anilor '90. Sincer, nu îmi prea place să urmăresc tendințe mari de modă, dar acest stil mă influențează destul de mult. Mi-am luat pantaloni cargo, tricouri unisex cu modele care îmi aduc aminte de copilărie (ca tricoul cu VHS de mai sus), bluze sport crop, dar am reachiziționat și clasica jachetă de piele. Bineînțeles, le asortez cu accesoriile și încălțămintea potrivită.


     În cazul în care ești în căutare de haine noi sau încă încerci să-ți găsești propriul stil, recomand să vizitezi site-ul Answear. Au niște piese foarte drăguțe, care se potrivesc indiferent de stilul tău. Eu am găsit această bluză pe site, de care m-am îndrăgostit la nebunie. Este o bluză de bărbați, dar sincer vorbind, nu ar fi prima ocazie când fac cumpărături în secția de bărbați (chiar și pantalonii cargo tot de acolo i-am luat, deoarece sunt făcuți din material mult mai bun ca cele de femei). Și dacă la început v-am zis că poți exprima ceva cu ținuta, ei bine, bluza aceasta are un mesaj foarte plăcut pentru mine. Combină un element al copilăriei mele (pozele instant) cu hobby-ul meu actual (fotografia), care sper că va deveni cu timpul și un job real. Deci cu un singur tricou pot lega trecutul, prezentul și viitorul. 

     În caz că ai o întrebare legată de stil, caută răspunsul pe Answear. Sigur vei găsi ceva ce-ți place. De la branduri de top, la mărci de sport sau chiar mărci high-medium (precum Michael Kors, Lacoste, Tommy Hilfiger și altele), aici le găsești pe toate la prețuri foarte bune. 

     Tu ce stil ai avut în adolescență? Și care e stilul tău actual? Sunt foarte curioasă de răspunsurile din comentarii. 

Acest articol a fost scris în cadrul SuperBlog 2019. 
*Surse foto:  arhiva personală și answear.ro

0 Comments