Cum să faci față toamnei cu ajutorul vitaminelor?

     Toamna este anotimpul meu preferat. Să fiu puțin mai precisă: începutul toamnei. Anul acesta însă am avut mare noroc, căci rar mai prindem vreme așa de bună la sfârșit de octombrie. Îmi place mult vremea puțin răcoroasă- dar nu rece-, căldura subtilă a razelor de soare și explozia de culori pe care ne-o oferă frunzele copacilor. 

     Chiar dacă mulți ne bucurăm de spectacolul oferit de pădurile din apropiere sau spațiile verzi, suntem dispuși să uităm că avem nevoie (mai ales în această perioadă) de aceeași multitudine de culori și în farfurii. Din păcate, toamna este și anotimpul virozelor și dacă nu avem grijă, ne putem îmbolnăvi foarte ușor. Cele mai importante sfaturi pentru a evita o răceală (sau chiar ceva mai complicat) ar fi să evităm contactul cu persoane bolnave, să avem grijă în mijloacele de transport și locurile aglomerate, să ne spălăm pe mâini când trebuie, dar și să avem o alimentație echilibrată (eu aș numi-o simplu: colorată) și să ne hidratăm corespunzător. 


     Folosesc des termenul de colorat, deoarece în funcție de ce vitamine sau alte substanțe benefice conține un fruct/o legumă/etc., acestea au diverse culori. Astfel, ca să ne asigurăm că avem o dietă echilibrată cu cât mai multe vitamine, trebuie doar să avem grijă să consumăm cât mai multe „culori”.


     În realitate suntem însă mult prea ocupați cu treburile zilnice, jobul sau familia și nu putem să fim mereu atenți la tot ce mâncăm. Aici ne vin în ajutor suplimentele alimentare, cu ajutorul cărora putem compensa lipsa de diverse vitamine (Atenție! acestea nu înlocuiesc o dietă echilibrată!!!).

     Fiind studentă (încă sau iarăși-nu pot decide), recunosc că am obiceiuri de alimentație destul de haotice. Mănânc ce pot, unde și când apuc. Acest fapt se observă foarte ușor. Sunt mai mereu răcită și tot timpul obosită. Mai demult mă dobora câte o răceală chiar foarte des, dar în ultima vreme când simt că se apropie o răceală, iau niște vitamina C și parcă totul dispare. 

     Vitamina C a devenit un favorit în ultima vreme. Nu doar că îl folosesc când sunt pe cale să răcesc sau când sunt răcită deja, dar îl folosesc mai nou și în creme de față. Au un efect fabulos datorită acțiunii antioxidante. În caz de poluare, fumat, diete dezechilibrate sau stres se generează radicali liberi care sunt nocivi pentru organismul nostru. Ei bine, eu stau în Cluj, fumez, mănânc când îmi aduc aminte și sunt mereu stresată chiar dacă nu aș avea motive întemeiate, deci am mare nevoie de vitamina C, să elimine acele substanțe nocive din organismul meu.      Viața de student vine la pachet cu sesiunea, nopțile lungi nedormite, dar și așteptările mari ale profesorilor. Într-o vreme am observat că sunt obosită constant, de aceea sistemul imunitar nu funcționa cum trebuie, stresul unei răceli se aduna cu stresul zilnic și de aici urmau alte lucruri frumoase: eram mereu nervoasă și plină de anxietate, simțeam cum nu mai am deloc putere, ba chiar apăreau și alte probleme ca întârzierea menstruației. Cam așa arătau primele luni la facultate și așa arăt acum, peste 3 ani (la o nouă facultate) și puțin mai multă atenție la ce intră în corpul meu


     Am început să iau vitamina B (de la Beatrice, bineînțeles, celălalt nume al meu 😂). La început nu am simțit mare schimbare, dar cu timpul am devenit plină de energie, mai calmă și per total lucrurile s-au domolit și au revenit la normal. Nu știu ce aș fi făcut fără ajutorul suplimentelor alimentare. Știu că sunt mulți oameni care cred că nu ajută, dar dacă ești o persoană așa haotică ca și mine, vor face minuni. Las aici un mic video cu niște informații suplimentare despre cum ne putem menține mintea sănătoasă:     Dacă te întrebi de unde să iei vitamine la preț mic, răspunsul este unul la care nici nu te așteptai: la Farmacia La Preț Mic, bineînțeles! Este o farmacie online, care are și câteva magazine fizice. Aici găsești prețuri mici la vitamine și alte produse, iar dacă plasezi comanda de luni până vineri , până la ora 15, coletul poate ajunge chiar a doua zi. 

     Tu ce suplimente alimentare iei? Cum faci față sezonului rece? Aștept orice răspuns în comentarii.
Acest articol a fost scris în cadrul SuperBlog 2019. 
*Surse foto:  arhiva personală, arhiva canva și blog.super-blog.eu (proba 11)
0 Comments