Eu, bunica și materialele de construcții

     -Ce faci maică acolo, de tot butonezi? Ai zis că nu vii cu mine la tanti Viorica, că trebuie să iei materialele de construcții pentru casă, dar de când am plecat tot acolo stai!

     -Da bunico! Chiar asta fac. Uite, am intrat pe site-ul Vindem Ieftin și acum caut materialele potrivite. Am ales aproape tot în afară de o țiglă metalică care îmi place. Toate sunt de calitate foarte bună și prețul oferit este foarte bun, dar nu mă pot decide ce model să aleg. La fel e și cu gresia și faianța din baie.

     -Aoleo! Dar ce e acest Vindem Ieftin?

     -Este un site unde găsesc materiale de construcții online. Asta înseamnă că nici nu trebuie să merg la magazin să fac cumpărăturile. Echipa Vindem-Ieftin face aproape totul pentru mine. Eu le zic de ce am nevoie și în ce cantitate, iar ei îmi vor da o ofertă de preț. Cum nu au depozit, mă scutesc de niște costuri destul de frumoase (cam 15-20%) în plus. Scap mult mai ieftin, primesc produse de cea mai bună calitate -și nu cele care au stat în depozit o vreme mult prea lungă- și îmi e mult mai comod. Trebuie doar să aștept mașina cu materialele de construcții și pot deja să încep lucrările. 


     -Aaaa, păi așa a făcut și Gigel al lui nea' Ilie. S-a dus direct la producător să cumpere mai ieftin. 

     -Nu, bunico. Nu așa se face. Dacă tu mergi la un producător sau importator, vei fi privit ca și clientul final. În schimb Vindem Ieftin cere oferte în calitate de revânzător, deci prețurile scad binișor. 

     -Ei bine, dacă zici tu asta... Voi acum aveți totul pe mașinăria aia mică. Când tatăl meu a construit casa asta, am lucrat toată familia și încă câțiva prieteni buni din sat. Ce ușor ar fi fost să ne aducă și nouă cineva chiar aici materialele și noi doar să tragem sus casa. 

     -Dar bunico, nici nu te-am întrebat. Voi cum ați construit casa?

     -Păi nu a fost așa ușor. Noi nu am avut nici telefoane șmechere, nici prea multe magazine cu materiale de construcții. Au fost câteva într-adevăr, dar foarte puține. Dacă aveam noi așa ceva mai ridicam câteva case. Noi ne-am dus frumos la carieră și am luat pietrele direct de acolo. După cărămidă și țigle ne-am dus la Trandafir în celălalt sat. Mare om de afaceri și omul acela. Era el cum era, dar știa să iasă cu profit. Făceau cărămida și țiglele toți din familie. Străbunicul tău a stat la afaceri cu el o întreagă după-amiază. Am reușit totuși într-un final să ieșim la un preț bun și de atunci tatăl meu și Trandafir au rămas buni amici. Ba la bătrân i-a plăcut așa mult de tata, că a început să-i facă niște oferte mai bune. Într-o vreme tata a fost ca site-ul ăla al tău. Veneau cei din sat la el și îi ziceau de ce au nevoie și tata mergea la Trandafir la șatră și povesteau ore întregi. Nu prea știu ce vorbeau atât, că oferta era gata cum intra el pe ușă, dar probabil vorbeau ei de ceva să pară că tata se tocmește cu el. Așa bătrânul ieșea cu o ofertă bună, că nu pierdea oamenii în fața lui Chirtoc și mai rămânea și tata cu ceva. 

     -Deci toate materialele le-ați luat din zonă?

     -Păi ce era să facem? Altfel nu se merita. La magazin era mai scump. Cu Trandafir ieșeai mai bine. Ba dădeai o sticlă de ceva și la carieră și îți făceau și acolo o ofertă. Dar bine, găseai și alte materiale. Am avut prieteni care stăteau în case de chirpici. Să știi că casa lui Maria de la marginea satului e făcută din chirpici. Acum e renovată, dar încă ține bine. Cei care erau la munte făceau casele din lemne. Erau acolo, aproape de pădure. Vorbeau puțin cu pădurarul și le aranja el câteva lemne numai bune de făcut casa. Și alea mai țin. 


     -Dar bunico, dacă ai fi avut pe acea vreme magazinul acesta online, cum ți-ai fi construit casa?

     -Îți zic acum pe față. Îmi place foarte mult casa asta mică. Am ajutat și eu la construirea ei și mă simt foarte legată ce ea. Dacă ar fi totuși după mine aș fi pus țiglă metalică cum are băiatul lui Ion. Așa frumos arată casa lui. Și aș fi pus niște geamuri mari să intre multă lumină. Poate aș fi izolat casa puțin mai bine, că iarna trage puțin frigul pe ici și colo. 

     -Pare chiar frumos. Uite, ajută-mă puțin atunci să aleg o țiglă bună pentru casă că eu nu pot alege. 

     -Da, comanzi tu frumos de aici, dar ajunge marfa la tine?

     -Bineînțeles, buni! Mulți clienți postează video-uri când le ajunge marfa și se vede că totul este impecabil. Vindem Ieftin sunt chiar o companie de încredere. 

     -Păi după toate astea nu am cum să nu te cred. Știu că vei avea o casă frumoasă de care vei fi mândră și tu și copiii. Îi voi zice și la Viorica de magazinul acesta online. Ionuț acum vrea să-și construiască și el o casă și cred că așa va ieși cel mai bine. 

     -Mulțumesc de încredere, buni. Și cu tot ajutorul tău, știu că această casă va fi minunată. 


     Acest articol a fost scris în cadrul SuperBlog 2019. 
*Surse foto: vindem-ieftin.ro și blog.super-blog.eu (proba 8).

0 Comments