În jurul lumii cu Christian Tour

     Cu câțiva ani în urmă citeam cu sufletul la gură despre călătoria în jurul lumii de la Jules Verne. Dar ca și predicția elicopterului sau a submarinului, acum și călătoritul în jurul lumii este foarte posibil și accesibil tuturor. Asta bineînțeles, dacă ai puțină voință și o sumă de bani pusă deoparte. Fiind copil, mereu am vrut să fiu personajul principal din romanele lui Verne și recunosc că Phileas Fogg a fost printre personajele preferate. 


     Ador să călătoresc, iar prietenii mei știu asta prea bine. Chiar de aceea am primit recent de la ei o hartă răzuibilă și din oarecare motiv, completarea acestei hărți mă motivează parcă tot mai mult să fac mult-râvnita călătorie în jurul lumii. Spre deosebire de mult-iubitul nostru personaj, eu aș vrea să călătoresc singură. Da, am auzit niște povești mai interesante, dar privesc la această călătorie nu doar ca la una fizică ci și ca la una spirituală. Vreau să descopăr locuri noi, oameni noi. obiceiuri noi, mâncăruri noi, dar mai presus de toate vreau să mă descopăr pe mine însămi.  

     Având în vedere că este vorba de o călătorie destul de lungă, faza de planificare este esențială. După ce caut diverse oferte, decid să aleg din catalogul Christian Tour. Dar cum mă pregătesc totuși de această aventură?


     În primul rând este esențial să am toate hârtiile la punct. Cumpăr toate biletele necesare, verific legile unor țări, ba chiar iau și niște notițe, să nu le uit. Nu aș vrea să fac nimic greșit sau să pară că nu respect cultura țării. Făcutul bagajelor este de asemenea un lucru important, doar nu pot duce cu mine toată casa. Dar dacă am acasă un dulap întreg de haine, oare ce să duc cu mine să îmi ajungă pentru câteva luni? Decid să pun în bagaj 5 tricouri, 2 bluze cu mânecă lungă, 2 perechi de pantaloni, 1 pereche de pantaloni scurți, un costum de baie, un hanorac, o pelerină de ploaie, 7 perechi de șosete și lenjerie, pijamale, o pălărie și o eșarfă. Lucrul cel mai important pentru mine este însă un mic jurnal de travel, unde voi scrie mici impresii, voi păstra cărți poștale, diverse bilete de intrare, dar unde voi lipi și câteva poze de polaroid.      Poate totuși cea mai așteptată întrebare este totuși unde aș merge?

     Aleg din catalogul de circuite exotice Christian Tour și încep aventura în SUA și Canada. Vizitez câteva locuri în New York, apoi încerc și faimosul bagel, felia de pizza cu doar 1 $ și beau și o cafea bună, fără de care viața nu ar fi așa rapidă aici. Bineînțeles, vizitez Statuia Libertății, faimosul Central Park și Time Square. Nu uit să fac și câteva poze despre locurile pe care odinioară le văzusem doar în filme. De aici pornesc spre granița SUA cu Canada să vizitez Cascada Niagara. Pornim mai departe apoi spre Montreal, Ottawa și Quebec. 


     De aici m-aș întoarce puțin spre Mexic și Cuba, unde aș afla cum e să trăiești „La vida loca!”. Punctele cheie ar fi faimosul Chichen Itza și nu aș putea rata nici Havana, pentru nimic în lume. Aș încerca chilaquiles, tacos, tostadas, enchiladas, tamales (despre care am auzit deja multe), dar nu aș putea pleca nici fără a încerca o tequila adevărată, mojito bine făcut, havana loco și bineînțeles un cuba libre. Și dacă tot sunt aici, aș încerca și un trabuc cubanez. 


     Continui aventura în Peru, apoi Chile, urmate de Brazilia și Argentina. Vizitez Lima, Cusco, Valea Urubamba, Machu Picchu și lacul Titicaca. Îmi aduc aminte că la școală eram fascinată de aceste locuri și nu credeam niciodată că voi ajunge aici. În Chile punctele cheie pentru mine sunt Santiago De Chile și San Pedro De Atacama (un mic oraș în mijlocul celui mai arid deșert). 


     Termin de vizitat America și pornesc spre Africa de Sud. Petrec aici 11 nopți și știu că nu mă voi plictisi nici o clipă. Voi descoperi Cape Town, Capul Bunei Speranţe, Drumul Vinului Stellenbosch, Johannesburg,  Pacul Naţional Kruger, Canionul Blyde dar și Sun City. În Pacul Naţional Kruger sper să văd marele cinci (big five): leul, leopardul, bizonul, elefantul și rinocerul, dar și multe alte viețuitoare. Aș vrea să descopăr și noi mâncăruri, căci știu prea puțin despre bucătăria africană. Fac o oprire și în Etiopia, unde vizitez situl Axum, Muntii Simienului, Bahir Dar și cascada Blue Falls. Aici încerc băutura locală în timp ce mă bucur de dansul și muzica locală.


     Alegând din lista de circuite culturale Christian Tour decid să merg și în Egipt. Aici vizitez Hurghada, Templul Karnak, Templul Hatsheput, Valea Regilor, Colosii lui Memnon și Cairo, dar iau parte și la o croazieră pe Nil. Merg mai departe în Israel, Iordania, Iran și India. Nu pot rata bineînțeles să fac câteva poze la Taj Mahal și sper să prind un ritual indian pe râul Ganges. 


     De aici aș merge mai departe spre Thailanda. Aș vizita Bangkok, Piata Plutitoare, Phnom Pehn, Sieam Reap, Phuket, Phang Nga Bay și Phi Phi Island- toate locațiile din sejurul de 11 nopți din Thailanda și Cambodia oferite de Christian Tour. De aici m-aș întoarce puțin spre est și aș vizita China și Japonia. În china aș merge în Beijing, Shanghai, Hong Kong și Macao, dar aș face și o croazieră pe fluviul Li. În Japonia aș vizita Tokyo, Nikko, Hakone, Kyoto și Osaka. Deși sunt puțin sceptică în legătură cu tradițiile culinare chineze și japoneze, aș vrea cu siguranță să încerc ceva mai special și specific locului. O prietenă bună a fost în China anul trecut și mi-a povestit foarte încântată cât sunt de buni greierii prăjiți. 
   

     Ultima oprire ar fi în Mongolia. De multă vreme îmi doresc să ajung acolo. Mi se parte un loc atât de mistic și special. Peisajele sunt superbe aici și pot admira natura în forma ei neîmblânzită și sălbatică. Aș vizita Ulan Bator, Elsen Tasarkhai, Karakorum, Parcul National Hustai, Parcul National Terelj și Rezervatia Gun Galuut.      Aici s-ar și opri călătoria mea. Aș lăsa vizitarea Europei pentru o altă călătorie, căci într-un loc atât de mic sunt chiar foarte multe lucruri de vizitat. Sper să mă regăsesc pe mine însămi în această călătorie, să-mi descopăr limitele, să încerc lucruri noi, la care nici nu visam înainte și să mă întorc cu amintiri minunate și mulți prieteni din toată lumea. 

Acest articol a fost scris în cadrul SuperBlog 2019. 
*Surse foto: canva (poze), christiantour.ro și pexels.com.


0 Comments