Nu doar o casă, ci acasă

     Fiecare dintre noi ajunge în viața lui la perioada în care este timpul să aibă o casă proprie. După anii dulci ai copilăriei în care ai locuit acasă cu părinții, probabil ai petrecut și câțiva ani în cămin în timpul facultății. Coridoarele lungi cu zeci de camere și baia pe hol poate ți-au fost casă la un moment dat. E posibil și să fi sărit peste această perioadă și în timpul facultății te-ai mutat deja în chirie. Poate doar te-ai săturat de sforăitul colegilor sau ai vrut să duci prietena/prietenul într-un loc puțin mai retras, dar ai decis că o cameră într-un apartament sau o garsonieră este mai pe placul tău. Poate acea relație a condus la lucruri mai serioase sau poate ți-au frânt inima de câteva ori, dar ai ajuns în sfârșit la perioada în care simți că ai nevoie de un loc numai al tău. Un loc în care te bucuri să petreci vremea alături de cei dragi, unde poți bate cuie în perete fără se te temi de ce va zice proprietarul. Vrei în sfârșit un loc pe care îl poți numi nu doar casă, ci și acasă. Ca visul tău să  devină realitate îți recomand să alegi oamenii care sunt cei mai pricepuți, iar acești oameni îi vei găsi sigur la https://www.aia-proiect.ro/ .     AIA Proiect este un birou de proiectare și servicii auxiliare. Dar ce înseamnă asta mai exact? În cazul în care vrei să renovezi o casă sau să construiești una de la zero, arhitecții AIA Proiect îți stau la dispoziție la fiecare pas al lucrărilor. De la obținerea avizelor și autorizațiilor, până la achiziția materialelor, construirea clădirii și chiar amenajarea acesteia vei avea mereu pe cineva  de încredere alături de tine, care te va ajuta să iei cele mai bune decizii pentru a-ți realiza visul. Astfel vei putea construi una din multele case cu etaj la care visezi de multă vreme chiar dacă ai mai puțin timp liber la dispoziție, căci angajații AIA Proiect te vor scuti de multă durere de cap. Ei se mai ocupă pe lângă proiectare și întocmirea de documente și de studii de urbanism și inserție, conversii funcționale și diverse transformări sau schimbări ale destinațiilor clădirilor, consultanță tehnica în obținerea studiilor de specialitate, Proiecte Tehnice și Detalii De Execuție, evaluare imobiliară, documentații pentru obținerea unui aviz ISU și multe altele.

     Dar cum se alege casa de vis? Mulți dintre noi aleg după un singur criteriu: prețul. Dar tu chiar poți pune preț pe un sentiment? Într-adevăr, o casă este construită în primul rând ca să ai un acoperiș deasupra capului, dar dacă rămâi doar la această dorință poate nu vei ajunge să numești acea clădire acasă. Casa ta trebuie să te reprezinte. Este o parte din tine, este o oglindă. Primul lucru care sare în ochi unui om oarecare este casa. De câte ori ai mers pe stradă și te-ai întrebat cine locuiește într-o anumită clădire? Poate a fost o clădire veche și ți-ai imaginat o pereche în vârsta, care se iubesc și îngrijesc ca în primii ani în care s-au întâlnit. Poate ai văzut o casă întunecoasă și ți-a și apărut în minte imaginea unui bătrânel țâfnos sau poate chiar a unui filozof care dă mai mult pe cunoaștere decât pe posesiile pe care le are. Poate ai văzut o casă plină cu flori și plante la fiecare geam și ți-ai imaginat o bătrânică în haine înflorate și păr argintiu, cu glasul dulce și foarte prietenoasă. Iar când ai văzut casele mari și moderne de pe vârful dealurilor din apropierea orașului poate ți-au adus aminte de oemanii de afaceri foarte înstăriți. 


     Casa te reprezintă și este o parte din tine. Este o mică bucată a sufletului tău, a persoanei care ai devenit în anii care stau în spatele tău. Este concepția ta, este arta ta. Dacă alegi să proiectezi casa de la zero, AIA Proiect va face tot posibilul ca viziunea ta să se transpună pe hârtie cât mai precis posibil. De aceea proiectanții te vor cunoaște mai întâi, să se asigure că în mintea lor este aceeași imagine (sau una cât mai apropiată) ca în mintea ta. Tu trebuie să vii doar cu o idee originală, iar ei vor face modificările necesare visului, ca acesta să poate sta în siguranță pe fundație. 

     Dacă alegi un proiect gata-făcut (la care se mai pot face și modificări dacă este cazul), alege cu sufletul, nu cu portofelul. Lasă inima să te ghideze, căci când vine vorba de artă și acasă, ea știe cel mai bine. Poate alegi un proiect mai ieftin și nu te vei simți bine în propria casă, iar asta ar însemna mai mult o pierdere decât o investiție. Poate peste câțiva ani vei ajunge chiar să construiești o altă casă, pe care de data aceasta o vei alege cu inima, dar de ce să nu construiești una perfectă de la început? Chiar dacă nu ai încă suma necesară eu aș zice să mai aștepți puțin, deoarece dacă vrei un lucru cu adevărat soarta va face ca acel lucru să devină realitate. Trebuie doar să crezi în tine și în visul tău. 


     Deci, pe scurt, cum să alegi casa potrivită? Cu inima. Dacă surâzi doar la gândul casei, dacă te vezi locuind în ea până la ultima clipă, ba chiar vezi încă o generație care se bucură de ea, ești cu siguranță pe drumul cel bun. Dacă vezi proiectul sau chiar macheta casei tale și te simți ca la prima întâlnire, poți spune că ai câștigat cel puțin un lucru în viață. Ai câștigat un loc sigur, unde poți fi tu și de care te poți bucura din plin. 

     Casa perfectă este o operă de artă și ca în cazul unui tablou, nu poți numi criterii strict obiective pentru a o alege pe cea potrivită. Ascultă-ți inima și instinctele. Dacă tu vei veni cu sufletul, AIA Proiect va aduce rațiunea și împreună veți face ceva minunat de care ambele părți vor fi cu siguranță foarte mândre.

Acest articol a fost scris în cadrul SuperBlog 2019. 
*Surse foto: aia-proiect.ro și blog.super-blog.eu (proba 7).

0 Comments