O dimineață trebuie să înceapă cu o cafea bună

     Ca în fiecare dimineață, mă trezesc cu părul ciufulit, fața brăzdată de mâneca bluzei și fără pic de chef de viață. Nu îmi vine să cred că a sunat deja alarma. Abia m-am culcat. Cu privirea încă încețoșată, mă ridic din pat și fac câțiva pași direct spre bucătărie. Cu gândul la ziua plină care mă așteaptă, îmi promit că în seara asta mă voi culca mai devreme. Așa am făcut și ieri și alaltăieri... defapt îmi promit asta în fiecare zi.

     Am un singur lucru care mă readuce la viață în fiecare dimineață, iar acesta este cafeaua. Deschid dulapul să scot ibricul și papilele mele gustative simt deja gustul fierului. Licoarea aceasta minunată care mă ține în viață îmi face de multe ori și multe probleme. Dar ce să faci? Nu pot lucra doar pentru cafea.

     În timp ce gust lichidul negru și tot trupul mi se strânge în așteptarea aromei, decid că mi-a fost de ajuns. De data aceasta, acest gând mă trezește mai tare ca și cafeaua în sine. Ieri am ieșit în oraș cu o prietenă și am băut o cafea atât de bună. Vreau să beau în fiecare dimineață o asemenea cafea, dar în confortul micului meu paradis pufos. Vreau să stau în pijama cu o pătură pe umeri. Vreau să ies pe balcon și să admir priveliștea în timp ce fumez țigara de dimineață și mă gândesc la zilele bune de odinioară. Vreau luxul unei cafele bune și confortul casei mele. 

     

     Îmi aduc aminte că în cafeneaua unde am fost ieri au avut un esperssor automat Philips. Doar din curiozitate caut pe Google, să văd totuși despre ce este vorba. Nu că aș putea să-mi iau un asemenea esperssor, fiindcă este făcut cu siguranță doar pentru cafenele. Îmi apare magazinul online magNET.ro și văd că au chiar același model de espressor. 

     Nu am fost așa bucuroasă de ceva vreme. Exact același model. Voi putea face și eu o cafea aromată, cremoasă și proaspătă chiar la mine în bucătărie. Atât de trează încă nu am fost atât de devreme. Poate ar trebui să iau esperssoare în loc să beau cafele dimineața. 

     Espressorul automat LatteGo de la Philips va fi perfect pentru mine. Are un design modern și simplu, care se va potrivi perfect cu bucătăria. Pot face cu doar o apăsare de buton una din cele 3 varietăți de cafea delicioase, făcute din boabe proaspăt măcinate (astfel se păstrează mai bine aroma). Poți ajusta ușor cantitatea de cafea și lapte, temperatura sau chiar intensitatea. Poți adăuga o spumă ușoară și delicioasă cafelei datorită sistemului de lapte LatteGo, care este sistemul de lapte cu cea mai rapidă curățare.


     După toate aceste lucruri nu mai pot să mă abțin. Comand espressorul. Abia aștept să savurez dimineața o cafea bună. De acum probabil voi aștepta mai mult diminețile.
     
Acest articol a fost scris în cadrul SuperBlog 2019. 
*Surse foto: blog.super-blog.eu (proba 4).
P.S: Am pregătit pentru tine un mic quiz. Tu ce personalitate de băutor de cafea ai?

0 Comments