O vacanță perfectă e o vacanță fără griji

     Poate vă întrebați, de ce vă povestesc despre o vacanță, care va avea loc abia anul viitor. Ei bine, din experiența mea pot spune, că o vacanță bună este una bine plănuită. (E drept, și cele deloc pregătite pot fi excelente, dar într-o măsură mai mică, dacă e vorba de o călătorie în străinătate). Îmi place să știu totul din timp. Nu îmi fac un orar strict care trebuie urmat, dar lucrurile generale, sunt bine să fie fixate. Vreau să știu unde dorm, cu ce merg, pe ce traseu, ce pot vizita și care sunt localurile care trebuie vizitate neapărat. 

     Un vis, care nu mă lasă să stau liniștită de câțiva ani este să merg în Croația. Este atât de aproape și totuși așa departe. Sau mai bine zis, a fost departe. Anul acesta am putut primi în familie o mașină pe care am pus ochii de ceva vreme: micul meu Peugeot. Este bijuteria mea și vreau să am mare grijă de ea, dar în același timp știu că și ea va avea grijă de mine. Călătoria în Croația va fi prima ei călătorie mai mare. 

     Spuneam, că nu îmi plac surprizele și apreciez, dacă totul este bine planificat. Astfel nu voi lăsa nici eu nimic la voia întâmplării și mă voi asigura că am tot ce mi-ar putea prinde bine pe drum. Este esențial ca mașina să fie echipată foarte bine, altfel nici nu ajungem în Croația. 

     Am ales să fac niște cumpărături pe site-ul AutoGedal, unde găsesc tot ce am nevoie pentru un astfel de drum. Încep prin a cumpăra un cârlig de remorcare Peugeot. Pe site găsești foarte multe produse, pentru orice tip de mașină. Găsești cârlige de remorcare și scuturi metalice de motor pentru Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen și acesta este doar începutul alfabetului. Sigur vei găsi produsul potrivit și pentru mașina ta. 


     Eu sunt de părere că este mai bine să fii pregătit, decât să fii luat prin surprindere. Dacă ai un cârlig de remorcare îl poți folosi să tractezi o remorcă, o rulotă sau alte vehicule. Chiar dacă de data aceasta nu mergem cu rulota, plănuim să facem câteva ture cu bicicleta. Pentru asta avem însă nevoie de un suport de biciclete, care (surprize, surprize) se montează la cârligul de remorcare. Da, există și modele clasice, dar folosind suportul de biciclete care se prinde pe cârlig poți încăpea în unele spații unde ți-ar fi imposibil să intri cu un suport clasic. De asemenea, mașina nu pierde din aerodinamism și este ușor să ajungi și la bagajele din portbagaj. 


     Acestea sunt accesoriile pe care le consider esențiale pentru ca vacanța în Europa să fie așa cum am plănuit-o. La momentul de față încă am o mică dilemă... Nu știu dacă ar trebui sau nu să ne luăm și o cutie de portbagaj. Cum pe cârligul de remorcare vom avea deja puse bicicletele, ar trebui să cumpărăm un portbagaj cu prindere pe bare transversale. Am găsit unul micuț, de 130 l. Nu este cel mai mic model, dar este exact îndeajuns pentru acele câteva bagaje în plus care ne-ar face de altfel drumul mult mai incomod (și posibil chiar mai periculos). Să nu uităm, bineînțeles și de suvenirurile pe care trebuie să le aducem înapoi. Dacă pornești fără pic de loc gol în mașină, va trebui să lași ceva vechi la destinație, altfel nu poți aduce înapoi noile lucruri cumpărate (crede-mă, știu). 


     Anul viitor cu ajutorul AutoGedal voi avea o vacanță minunată. Pot pleca la drum fără probleme și fără să-mi fac griji de ce se va întâmpla. Pregătiți-vă pentru orice situație cu AutoGedal. Abia aștept să vizitez Croația, dar să fac și niște opriri pe drum ca să văd peisaje noi și cu siguranță minunate. 


Acest articol a fost scris în cadrul SuperBlog 2019. 
*Surse foto: pexels.com și autogedal.ro (& Facebook AutoGedal)

0 Comments