Un produs ce își lasă amprenta la tine în birou

     E foarte devreme. Un singur lucru nu îmi place la servici: începe înainte să răsară soarele (mai ales acum, în plină toamnă). Cred că am tras și un pui de somn între două stații în autobuz. Ajung la birou, mă așez lent, îmi pun jos lucrurile și abia când dau să pornesc calculatorul văd un mic bilețel pe tastatură: „Bună, ce faci?”. Mă uit în jur nedumerită. Oare cine a fost? Roțile deja se pun în mișcare și mintea de detectiv începe să caute indicii. Dar ce indicii? Cel care a făcut asta e un geniu. Nu apare scrisul lui sau ei de mână, ci e printat ceva pe bilet. Dar stai puțin... Printat pe bilet? Cum a făcut asta? Întorc de câteva ori curioasă bilețelul post-it și observ o mică mașinărie pe masă.


     În timp ce privirea mea cade pe chestia care pare venită de pe o navă extraterestră, simt o atingere pe umăr.

     -Ce dimineață frumoasă, nu-i așa?

     -Alex, ce faci aici așa devreme? Voi abia începeți peste o oră.

     -Da, restul. Dar azi eu sunt responsabilul să-ți prezint noul e-mark de la Colop.

     -Adică chestia asta extraterestră? -mă uit sceptică la dispozitivul din mâna mea.

     -Exact. Este un dispozitiv nou de la Colop. Știi, cei de la care avem și ștampilele. Ei bine, chestia aceea extraterestră este defapt o ștampilă electronică. Îți permite să creezi diverse modele, să le editezi și să le transferi pe orice suprafață poroasă. Teoretic ai putea marca și suprafețe lucioase, dar cerneala se poate șterge în acest caz.     -Ce idee genială. Nu îmi vine să cred că nu ne-am gândit la asta mai devreme.

     -Da, și eu am avut aceeași reacție. Și în cazul tău este un instrument foarte util. Este ușor de utilizat, compact și poate fi folosit oriunde. Asta înseamnă că îl poți folosi la birou, dar poți veni și pe la biroul meu și al colegilor și ne poți ștampila un feedback direct de hârtie. Amprentele, adică modelele le poți schimba foarte ușor din aplicația gratuită de pe telefon, tabletă sau calculator.

     -Ahhh, viața mea a devenit de mii de ori mai ușoară. Nu mai trebuie să duc markere, sute de ștampile sau alte lucruri cu mine peste tot.


     -Exact. Ba chiar îți vei putea organiza și lucrurile mult mai ușor (fiindcă știu că îți place să organizezi și să aranjezi lucruri). Poți printa direct pe foi, dosare sau alte lucruri, ori poți printa pe etichete pe care le pui tu unde vrei. Ba chiar, dispozitivul generează coduri QR sau afișează ora exactă. Astfel dacă ai plătit o factură sau ai aprobat un document îl poți marca ușor și poți uita de el.  Iar când mergi la poștă, poți eticheta pachetele cu ștampila electronică. Nu va mai trebui să scrii romane pe fiecare pachet.

     -Și dacă am nevoie de alt model, ce pot face?

     -Apeși dispozitivul de două ori, astfel treci direct la alt mesaj sau model. Totul poate fi printat atât color cât și alb-negru.

     -Să știi că îmi place mult această idee și noul dispozitiv.

     -Ei bine, să știi că asta încă nu e tot. Am lăsat ce e mai bun la final. Poți personaliza cu acest dispozitiv orice. De la pungi de cadou la cărți de vizită, bluze, șepci. Chiar orice.

     -Chiar așa? -mă uit la Alex cu o privire șireată.

     Se uită la mine întrebător dar în acea clipă îl prind de braț și apropii dispozitivul de pielea lui.

     -Acum te-am personalizat și pe tine- spun râzând.

     Se uită la imaginea ciudată de pe braț și începe și el să râdă în hohote.

     -Ei bine, știam că îți va plăcea noul dispozitiv, dar nu mă așteptam să fiu marcat. Sau cel puțin nu credeam că te vei prinde așa repede de truc. Putem să ne facem și tatuaje de acum. Voi fi mai șmecheri ca orice altă companie.

     Restul colegilor încep deja să ajungă la birou, când Alex îmi zice puțin mai în șoaptă.

     -Hai să mergem la o cafea înainte să ajungă toți. Poate găsim o cale de ai-i marca înainte de prânz. Le facem un tatuaj cu logo-ul companiei...ca la petreceri.

Acest articol a fost scris în cadrul SuperBlog 2019. 
*Surse foto: https: www.colop.ro și blog.super-blog.eu (proba 10)

0 Comments