Un test-drive special cu noua Honda Civic Type R

     Pieptul mi se strânge și simt cum toată adrenalina se scurge în mâini și picioare. Acesta este momentul pe care îl aștept de prea multă vreme. Îmi aduc aminte de cuvintele lui Sir Jackie Stewart, care vorbește despre Nürburgring; „Anybody who says he doesn`t love the ring, lies... or he hasn`t ever been there.” (Oricine zice că nu iubește ringul, minte... sau încă nu a fost acolo.

     Simt o picătură de transpirație care se scurge sub cască. Am emoții, dar nu am fost așa pregătită de ceva niciodată. Pentru o fracțiune de secundă mă uit în jos ca să conștientizez unde sunt și văd luminile roșii care îmi luminează pantofii sport, care se potrivesc perfect, să nu fac vreo greșeală. Ridic privirea și deja știu că momentul este aproape. Acum! 


     Totul dispare în jurul meu pentru o clipă. Știu un singur lucru: în față... și repede. Cum accelerez, mașina merge drept chiar și fără să o manevrez eu. Motorul de 2 litri dezvoltă o putere superbă de 320 CP și în 5,7 secunde am ajuns deja la o viteză de 100 km/oră. Mă scufund în scaunul comod cu sprijin lateral, căci mai avem puțin până la viteza maximă de 272 km/h. 

     Mă uit în dreapta mea și văd o pereche de ochi albaștri care se uită la mine încrezători, apoi privesc înapoi spre drum. În marea de adrenalină am și uitat că Jenson Button e copilotul meu. Îl adoram încă de pe vremea când ne uitam la cursele de F1 împreună cu familia. Mașina între timp a ajuns la viteza dorită și ține bine ritmul. Merge exact acolo unde vreau eu. Cea mai precisă mașină încercată, chiar dacă are tracțiune pe față. Este foarte manevrabilă și stabilă chiar și la asemenea viteze mari. Detaliile aerodinamice chiar fac diferența.

      -Mi se pare mie sau condusul este în ADN-ul tău? aud de lână mine. 

     Nu am fost așa emoționată niciodată. Ador vitezele mari, dar siguranța este foarte importantă pentru mine și înainte nu am îndrăznit să conduc o asemenea mașină, dar Honda Civic Type R este o minune. Combină perfect viteza și elementele de sport cu siguranța pe care și-o dorește fiecare. Potrivirea aceasta pilot-mașină nu se datorează ADN-ului meu, ci ADN-ului mașinii. Dar după un asemenea compliment ce mai pot să zic? Nu pot să eșuez. Trebuie să dobor recordul. 


     De data aceasta simt că intru într-o transă. Contez doar eu și drumul. Iadul verde nu mă va învinge pe mine. Mă simt departe de orice detaliu perfect ar mașinii, dar știu că fără ele, experiența aceasta nu ar fi la fel. Micile detalii fac cele mai mari diferențe. Schimbătorul de viteze cu 6 trepte înainte și una în spate, prize de aer pentru răcirea frânelor, o capotă ușoară din aluminiu, țevi triple de eșapament, montate central, Cruise Control și un sistem audio cu ecran tactil de 7” cu sistem de navigație. Toate aceste caracteristici pot fi admirate în acțiune doar cu apăsarea unui buton. 

     -Încă puțin- aud o voce ce mă scoate din transă. 

     Apăs și mai tare pe accelerație, chiar dacă nu pot merge mai rapid. Mașina se mișcă cu o precizie rar întâlnită. Cu mișcări destul de mici ale volanului pot controla fiecare oscilație a mașinii. Văd finish-ul. 

     -Felicitări! Ai doborât recordul cu 7 secunde- aud din dreapta. Ai fi perfectă în echipa Honda. 


     Dar de această dată când mă uit la persoana care vorbește nu mai văd ochii albaștri. În schimb un bărbat la costum stă puțin panicat lângă mine și cu o voce tremurândă îmi spune:

     -Deci cum spuneam, această Honda Civic e de vânzare. Puteți alege și diferite variante de culoare. Avem culorile alb, roșu, albastru, negru sau gri. Am văzut că vă place viteza și să știți că este o mașină foarte stabilă și sigură. Are sistem de avertizare a coliziunilor frontale, sistem de asistare a menținerii benzii de circulație și recunoașterea semnelor de circulație. De asemenea are 3 moduri de conducere: confort, sport și +R -e perfect pentru orice șofer. Și mai are și un portbagaj încăpător de 420 l.      Mă uit uimită la om în timp ce mă adun puțin. Modelul Type R din familia Civic chiar m-a cucerit. Liniile precise dau un design cu adevărat special mașinii. Te vei simți ca un pilot de curse chiar și în mijlocul orașului, dar vei păstra din siguranța unei mașini „obișnuite”. Honda a făcut din nou o mașină excepțională, care se ridică la așteptările oricărui entuziast. În acest caz putem să zicem că Honda există, fiindcă „it does race” (răspuns la spusele lui Soichiro Honda, “If Honda does not race, there is no Honda”).

     După o asemenea testare cum aș putea să nu o cumpăr?
Articol scris în cadrul SuperBlog 2019.*Sursă poze: https://hondatrading.ro

0 Comments