5 motive să (nu) te înscrii la Spring SuperBlog 2020

     Pentru bloggeri 1 martie nu înseamnă sosirea primăverii, ci revenirea celei mai așteptate competiții. Rămâne o singură întrebare: este un lucru bun sau nu? De exact un an încerc să răspund la această întrebare și răspunsul meu depinde foarte mult de clipa în care îmi pun întrebarea. Câteodată chiar îmi lipsește, dar pe la proba 15 încep să apară dubii. SuperBlog ne-a propus 20 de motive să ne înscriem la competiție.      Cum de ceva vreme încerc să mă conving să nu mă înscriu la Spring SuperBlog 2020, că „uită-te și tu la tine, nu vezi că nu mai ai nici măcar o secundă liberă”, am decis să adun și eu 5 motive pentru care să nu te înscrii nici tu. 

1. Primești niște teme care par imposibil de abordat. Îți place să scrii despre mașini sau case? Nu? Nicio problemă. Acum o vei face! Nu ai fost în excursii în străinătate? Christian Tour te va obliga! Vei sta 6 zile gândidu-te la tema primită și într-un final, în ultimele 2 ore vei scrie un articol care te va minuna și pe tine. Ce contează că ieși din zona de comfort și explorezi tărâmuri noi, din care poate chiar înveți unele lucruri? Temele primite tot rămân imposibile.

*Sursă: Facebook SuperBlog

2. Termenele limită. Cum ziceam, vei dori să scoți din țânțar armăsar, adică din 0 cunoștințe vrei să iasă un articol bun. Poate vrei să câștigi și un premiu. Toată lumea știe că ai putea scrie un articol de 110 puncte dacă ai avea 8 zile la dispoziție, dar din păcate ai numai 7. Știu, oricum te vei apuca de scris în ultimele 2 ore. Dacă ești un SuperBlogger adevărat poate reușești și în jumătate de oră. Apoi te minunezi că ți-au scăzut la documentare sau ești la doar 1 punct de ultimul premiu. Și nu îți face griji, vei face asta la fiecare probă. Doar cum să ajungă 7 zile să scrii un articol?

*Sursă: Facebook SuperBlog

3. Ești mereu pe locul 4. Bine, poate fi locul 2 sau a patra mențiune, important este că nu primești premiu. Se întâmplă mereu astfel, încât să primești un punctaj cu abia 1-2 puncte mai mic ca cel care a căștigat ultimul premiu. Sau mai bine! Scrii un articol de 100 de puncte, dar îl termini abia la 00:01. Oricât ai încerca, nu primești premii. Asta, bineînțeles, dacă nu iei în considerare chestia aia mică pe care ai primit-o la proba anterioară, sau la cealaltă probă, sau chiar la cea de dinainte. Bineînțeles, să nici nu mai vorbim de participarea la Gală, de premiile garantate sau de experiența adunată. Dar nu, tu nu vei primi premii.


4. Competiția. Da, este o competiție și tu te vei compara mereu cu ceilalți. Ia stau un pic! La Maricica îi lipsea o virgulă din a treia propoziție din al patrulea paragraf. Cum a primit 99 de puncte? Mie îmi lipseu 3, dar ce mai contează. Nu, chiar nu este un lucru bun să te compari cu ceilalți. Nu poți învăța nimic din perspectiva din care abordează alții anumite subiecte sau din stilul altui concurect. Cel din fața ta a avut doar mai mult noroc, nu scrie el mai bine. Și ce mai contează că sunt mândră că am luat un anumit punctaj, dacă altul e în fața mea? Aici nu contează să fii mai bun ca versiunea ta anterioară, contează doar să fi mai bun ca alți concurenți. 


5. Burnout! Dacă nu știi încă ce înseamnă, stai liniștit, vei afla. Timp de două luni te gândești numai la articolele ce trebuie scrise, iar când crezi că totul e gata, vine altă ediție. Mereu îți spui că nu vei mai participa. Simți că nu mai vrei să scrii un articol cât trăiești. Poate chiar faci o listă cu argumente pro și contra. Dar așa cum nici eu nu am putut să mă conving să renunț la SuperBlog, exact așa vei prinde și tu virusul (nu corona, stai liniștit!). 

*Sursă: Facebook SuperBlog

     Cu fiecare argument contra vine și unul pro. Și cu cât încerci mai mult să aduci argumente împotriva, cu atât îți vei da seama mai mult că această competiție este ideală pentru tine. Aici vei învăța cel mai mult, atât despre blogging, despre anumite teme sau despre SEO, cât și despre tine. Despre cum te descurci ca blogger, despre cum e să scrii articole care te scot din zona de comfort, despre cum e să lucrezi cu noi branduri, despre cum te descurci într-o nouă situație, despre cum te împaci cu concurența, despre cât ești de ordonat și punctual sau chiar despre ce înseamnă să fii parte a unei comunități minunate, unde cu toții facem parte dintr-o mare familie. Și acest cuvânt ne descrie chiar excelent. Cu certuri mai mici sau mai mari, cu împărțirea dulcuirilor între frați, cu plecarea fraților și surorilor la facultate sau chiar întoarcerea lor înapoi acasă, la final toți ne sunt la fel de dragi. Și mereu abia așteptăm să îi revedem la Gală. 

*mulțumiri pentru poză Costică!

     Astfel cu toate argumentele aduse împotriva participării mele la competițe, declar că mă înscriu la Spring SuperBlog 2020. Și sper să o faci și tu. Dacă vrei să aflii cum te poți înscrie, vezi mai multe detalii aici
2 Comments