Rutina mea de skincare

     Împreună cu câteva bloggetițe superbe am decis să facem o colaborare despre rutina noastră de skincare. Astfel, la finalul articolului vă voi lăsa câteva linkuri ca să vedeți cum procedează și alte fete și care sunt secretele lor de skincare.     Aceasta este metoda mea completă de skincare. Recunosc, nu urmăresc exact toți pașii de fiecare dată, mai ales când vine vorba de măști și îngrijirea buzelor. Toate produsele au însă un preț foarte avantajos, probabil cele mai scumpe produse sunt cele din gama Anew și Distillery de la Avon, ce au un preț de aproximativ 50 lei.

     Pasul1: Demachiere, curățare

     Produsul meu preferat la această categorie este apa micelară. Am mai multe care îmi plac foarte mult, în momentul de față folosesc ori unul de la Avon, de la Gerovital sau cel din poză de la Sephora. Câteodată mai primesc niște produse spre testare și atunci mai încerc produse noi, dar pentru demachiere apa micelară este must pentru mine. Dă joc orice urmă de machiaj, chiar și cel mai persistent foarte ușor. Alte produse pentru demachiere nu sunt preferatele mele. Acestea sunt fie prea uleioase fie mă irită (aici mă refer la șervețelele demachiante). Îmi place să folosesc eventual un demachiant tip cremă, dar de când am încercat untul pentru demachiere de la Anew, îl folosesc doar pe acesta. Îmi place să îl folosesc în special când am pielea uscată. Este foarte blând și curăță foarte bine.     La acest pas îmi mai place să folosesc fie o perie, fie noul meu burețel (din Lidl) cu un produs finuț pentru a beneficia de efectul de scrub, dar și de blândețea formulei.

     Pasul 2: Exfoliere

     De obicei nu este recomandat să folosești un scrub puternic zilnic, dar am găsit un produs de la Avon care poate fi folosit fără probleme în fiecare zi. Mi se uscă pielea foarte tare în zona nasului (însă doar acolo) și îmi place să dau jos toată acea piele moartă. Mai am și câteva cleansere foarte bune, dar cum îmi place să folosesc ceva mai puternic nu le-am prea folosit. Asta până am dat de acestă pudră exfoliantă de la Sephora. Astfel cu simpla aplicare a pudrei, un cleanser va deveni scrub. Acesta conține acid salicilic, ceea ce din păcate usucă mai tare zona cu probleme, dar în zona frunții și a bărbiei absoarbe bine sebumul.     Pasul 3: Toner

     Acesta este un pas pe care sincer de multe ori îl uit. Cu toner îți pregătești fața pentru produsele de îngrijire ce urmează a fi aplicate. Ori follosesc un booster de la Anew, ori un toner mai lejer. Cum acesta este un mic pas între două etape mai mari, de multe ori sar peste el, deși se simte diferența, când îl folosesc și când nu îl folosesc.


     Pasul 4: Mască de față

     Acesta este pasul meu preferat, fiindcă pot în sfârșit să iau o mică pauză și să mă relaxez. Acum, ce folosesc depinde mult de cheful, timpul și necesitățile pielii mele. Nu folosesc mască zilnic, dar cum este un pas preferat, folosesc în jur de 2-3 pe săptămână. Când dunt pe fugă folosesc masca de la Nivea Urban Detox, care acșionează în doar un minut. Când am mai multă vreme folosesc măștile de la Avon Planet Spa sau Anew. Din gama Avon acestea sunt preferatele mele, iar prețul lor este foarte bun. Preferatele mele sunt cele din poză și chiar se vede și se simte diferența. De asemenea au și o aromă superbă.     Când nu am chef să curăț masca de pe față ulterior, folosesc o mască șervețel. Acestea sunt foarte bune și rapide. Doar dai jos masca, masezi excesul în piele și ești gata pentru pasul următor. Cele din gama K-beauty de la Avon sunt foarte bune, dat puțin mai scupme, de aceea folosesc des și măști din dm.


     Pasul 5: Îngrijirea ochilor

     Pentru îngrijirea ochilor îmi place să folosesc o mască, care de preferat conține acid hialuronic ca cea de la Avon K-beauty. Aceasta hidratează și reduce aspectul cearcănelor. Folosesc de asemenea o cremă hidratantă specială pentru zona ochilor.


     Pasul 6: Îngrijirea buzelor

     La acest pas folosesc un scrub home made din zahăr, ulei de cocos și scorțișoară face curăță foarte bine buzele de pielea moartă și uscată. De asemenea, uleuil de cocos va hidrata buzele foarte bine. Mai folosesc (deși destul de rar) o mască pentru buze, care hidratează intens și oferă buzelor un aspect mai plin. La final aplic un balsam de buze, iar preferatul meu este cel cu lapte de măgar. 
     

     Pasul 7: Serum de față

     Încep prin aplicarea serului de față. Momentan preferatul meu este cel de la Avon din gama Distillery. Este un produs natural care nu irită pielea. Îmi place să adaug și puțină pudră cu vitamina C, deoarece am observat că aceasta face minuni. Îmi place la nebunie și serul cu Vitamina C de la Anew și va trebui să-mi comand în curând unul nou deja. Ba chiar am și varianta mini.


     Pasul 8: Cremă hidratantă

     După serum folosesc o cremă hidratantă. Acesta va acționa mai bine după aplicarea serului de față și va acționa ca o barieră, ca acesta să acționeze mai bine. Folosesc ori o cremă cu vitamina C de la Anew (dacă nu am folosit anterior vitamina C) ori o cremă de zi cu SPF inclus.     Pasul 9: Cremă cu SPF
   
     De obicei folosesc o cremă hidratantă de zi cu SPF inclus, dar mai ales pe timpul verii îmi place să folosesc și o cremă de soare. Momentan folosesc crema de la L'Erbolario, care hidratează bine, nu este uleios și nu lasă pielea albă.


     Pasul 10: Face mist

     Tot în majoritate vara îmi mai place să folosesc un face mist, adică un sprey pentru față care hidratează și revitalizează fața. Este foarte plăcut când ai i zi lungă sau ești deja foarte obosită. Mai folosesc câteodată și un simplu spray cu apă dacă vreau ceva mai natural.      Care este rutina ta de îngrijire a pielii? Îți recomand să citești articolele acestor bloggerițe minunate, poate găsești ceva nou de incorporat în rutina de îngrijire. 


 1. Romina Talpos
 2. Diana Timofte
 3. Alina Chiteala
 4. Bratu Gabriela
 5. Oana Alexandru
 6. Irina Mihaela Claudia
 7. Laura Csillag
 8. Alexandra Rogojan
 9. Denisa Silaghi
 10. Stefania Petrescu
 11. Cristina Elena Alexandroaia
 12. Ioana Maria Alexandra
 13. Mihaela Curea
 14. Larisa Militaru
 15. Ana Maria Blendea

#rutinadeskincarepeblog

11 Comments

 1. Imi plac produsele tale, de la Avon ma tentează serumul cu Vitamina C

  ReplyDelete
  Replies
  1. Este chiar foarte bun. Puțin mai scump (pentru un produs Avon) dar eu zic că se merită.

   Delete
 2. Produsele de la Avon Planet Spa mi-au plăcut și mie tare mult.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Te relaxează cu adevărat. Au și o aromă foarte plăcută :D

   Delete
 3. Nu am. Mai folosit produse Avon de ceva timp!

  ReplyDelete
  Replies
  1. S-au schimbat destul de mult în ultimii ani. Parcă sunt mai bune. Mai ales noile game.

   Delete
 4. Mi-a atras atenția pudra aceea exfoliantă, foarte interesant formulată.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, schimbă produsul foarte ușor și dă o textură chiar bună.

   Delete
 5. Se pare ca avem in comun multe produse de la Avon. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dacă sunt bune, bineînțeles că le folosim =)))

   Delete
 6. Din punctul meu de vedere cele mâii portante sunt curățarea și demachierea. Apoi hidratarea tenului.

  ReplyDelete