Ce cadou promoțional să dai unul milenial?

     Ne întâlnim cu reclame la fiecare pas și probabil chiar de aceea avem tendința să trecem cu vederea peste ele. Dacă apare o reclamă la televizor schimbăm cananul sau luăm acea pazuă de toaletă deja mult așteptată. Când dăm peste una în mediul online, tindem să sărim peste ele, ba chiar instalăm extensii să nu mai avem de-a face cu ele. Reclamele sunt totuși niște unelte importante pentru un brand. Chiar și pentru consumatori.

     Multe companii rezervă sume destul de mari pentru a-și face reclamă, dar nu observă că fac asta greșit. Cumpără obiecte nesemnificative pe care pun o siglă mare și numele companiei. De ce m-ar interesa pe mine acel articol?

     Secretul este să vrei să faci ceva deosebit, ceva ce atrage clientul. Dacă cineva vede un cadou promoțional, omul să fie intrigat de acel ceva. Produsul trebuie să stârnească o emoție.     Sunt studentă, și o parte esențială a studenției o prezintă cafeaua. Fără cafea nu există viață. Dar în Cluj sunt zeci de cafenele, care mai de care mai interesante. Cu aproximativ un an în urmă a apărut o cafenea aproape de facultate. Mai erau în jur vreo 5 cafenele. La început nu le-am dat atenție, apoi au început să dea cafeaua în niște pahare superbe cu niște picturi pe ele. Lumea a început să cumpere cafea de acolo doar pentru pahare. Ba chiar stundeții se opreu unul pe altul pe stradă să întrebe de unde au luat acea cafea. Totul pornind de la un pahar puțin mai deosebit.

     Reclamele trebuie să fie despre oameni. Degeaba dai niște pixuri simple din plastic care abia scriu. Nu voi folosi niciodată acel pix. Am însă o slăbiciune pentru pixurile din bambus sau plută. Am chiar o colecție de pixuri care nu mai scriu, dar nu pot să le arunc.

     La generația mea poți avea un efect mare dacă oferi cadouri promoționale eco. Aceste nu sunt doar trendy și arată bine, dar vor ține o perioadă destul de lungă. Astfel reclama ta va ține mai mult.     Chiar dacă nu părem genul de oameni, ne plac foarte mult lucrurile practice. Dacă primim o rățușcă de plastic, probabil nu o vom folosi prea des, sau o punem pe un raft în baie unde nu îl vede nimeni. Companiile ar putea în schimb să ne ofere un kit pentru portofoliu, pe care l-am putea duce cu noi la ore, o cană to go, sau chiar mai bine o sticlă reutilizabilă.     Dacă ești puțin mai creativ ai putea să ne oferi un card cu liniar și șurubelniță cu logo-ul tău în loc de carte de vizită. Astfel reclama nu se va opri la noi, ci va ajunge și prieteni, când aceștia ne roagă să le deschidem berea.     Articolele de îmbrăcăminte sunt iar lucruri care ne plac foarte mult. Dar te rog, nu ne da o bluză unisex, mărimea M. Alege ceva mai personalizat și special. Fă-mă să vreau să port acea piesă. Iar în locul rucsacului pe care îl oferă orice companie, ai putea să ne oferi o borsetă. Fii sigur că o vom purta prin oraș, dar și la festivaluri. Niciodată nu avem o borsetă la îndemână, dar avem nevoie mare de una pentru acele multe festivaluri la care ne-am cumpărat bilet cu multe luni în urmă.     Cele mai multe articole promoționale le văd chiar la festivaluri. De la săculeți, bluze, șepci ciudate și ochelari de soare primim tot felul de produse. Dar de ce să nu ne oferi ceva util? Ca fată, mereu uit să împachetez o perie de păr, de obiceiul nostru bun de a pierde elastice să nici nu mai zic. O perie cu niște elastice ar fi cel mai bun prieten al unei fete pe durata unui festival. Și pun pariu că ar fi și câțiva băieți la rând pentru el. Ne-am bucura și pentru o lanternă în cort, iar una în formă de bec ar face toată atmosfera mai plăcută și ar da un sentiment de acasă.     Dacă alegi totuși să oferi cadouri promoționale „obișnuite”, ce ar fi să le faci speciale cu un mic citat sau câteva cuvinte de încurajare? Știu bine că lucrez la compania ta, nu trebuie să îmi amintească de asta marele logo de pe agendă, dar mi-ar face ziua mai frumoasă dacă aș citi pe coperta agendei mele ceva amuzant.

     Astfel, dragi companii, cea mai bună reclamă o faceți dacă intenția voastră nu este de a vă face reclamă direct, ci de a face clientul puțin mai fericit. Mulți spun că generația mea este dificilă, dar noi chiar putem aprecia lucrurile simple și practice. Iar cu cât este mai practic un cadou promoțional, cu atât reclama voastră va ajunge mai departe.


Artciol scris pentru Spring SuperBlog 2020.
*Surse poze: todayadvertising.ro

0 Comments