Din chirie în casa de vis

     „Nicăieri nu-i ca acasă!” -gândesc majoritatea persoanelor. După ani lungi petrecuți în chirie am avut mereu case, dar niciuna nu a fost aproape de sufletul meu. Asta poate și fiindcă știam că asta nu este casa mea și odată tot va trebui să plec de acolo. 

     Chiar dacă am stat la bloc toată viața, mereu am visat să am o casă, unde fiecare cameră este plasată în exact acel loc cu un motiv. Am primit ca moștenire o casă în apropiere de Cluj, dar niciodată nu mi-a plăcut acea casă. Era veche și dărăpănată încă de când a devenit a noastră. Am încercat să o renovăm, să cumpărăm mobilier nou, dar orice am fi făcut, nu am putut să o numim acasă. De la amplasarea încăperilor și lipsa băii, până la poziționarea mult prea proastă a geamurilor și lipsa lumii, nu mi-a plăcut nimic. 

     În viață există momente în care nu mai poți salva situația și trebuie să o iei de la început, iar acesta a fost un exemplu perfect. Știam că până nu ridicăm noi fiecare perete în parte, acea casă nu va fi aproape de sufletul nostru. 

     Am început brainstorming-ul așa cum ar face orice milenial și am creat un mood board


     După ce am avut o imagine clară a vizunii noastre atât noi, cât și echipa cu care lucram, am început să alegem materialele de construcții necesare. Știam că planul nostru nu va fi unul ușor de realizat și mai ales ieftin, dar când am căutat materialele de construcții am simțit că avem un nod în gât. Am început să avem dubii cu privire la tot proiectul nostru în care am investit deja mult timp, dar și bani. Nu ne puteam întoarce la vechea casă. Ne trebuia un cuib numai al nostru de care să fim mândri. 

     Într-o seară am fost invitați la niște prieteni, care nu demult și-au construit casa. Este o casă cu adevărat superbă și chiar dacă diferă ca stil de a noastră, când ne-am uitat puțin mai atent, am găsit destul de multe similarități. În timpul serii am început să discutăm și despre problema noastră cu costurile mari și atunci ne-au spus de un magazin online, unde putem găsi materiale de construcții la prețuri foarte avantajoase. Când i-am întrebat cât au dat pe cărămida din jurul geamurilor și ne-au zis că prețul unui metru pătrat este între 85-94 de lei, nu ne-a venit să credem. Noi am vrut să punem astfel de cărămidă pe o porțiune destul de mare, deci acest preț ar fi fost perfect.      Cum am ajuns acasă de la prieteni, am și căutat site-ul de care vorbeau și într-adevăr prețurile erau foarte bune. Ba chiar am vizionat și câteva materiale video în care se vede clar că materialele sunt de o calitate foarte bună. Știam că nu vom găsi nicăieri o asemenea ofertă și am și dat comandă în zilele următoare. 

      Când au ajuns materialele am fost foarte mulțumiți de tot. Am ales să facem pereții din cărămidă. Sistemele electrice, sanitare și termice tot de aici le-am cumpărat. La fel și parchetul laminat Kaindl Classic Touch, care a fost preferatul meu din multe modele pe care le-am văzut. Mereu am vrut o podea închisă la culoare și am găsit aici exact ce îmi doream. Am găsit chiar și un șemineu superb care se potrivește excelent în camera de zi. 


     Cum la vechea casă m-a deranjat mult că nu aveam lumină corespunzătoare, am ales de data aceasta niște ferestre mari care să lase lumina zilei să pătrundă în toată casa. În spatele casei am amenajat și un loc micuț unde să ne savurăm cafeaua în diminețile răcoroase sau un pahar de vin în serile de vară. Aici am ales să punem pavaj, bineînțeles și acesta închis la culoare. Chiar cred că am ales materiale de construcție excelente pentru casa noastră din Cluj     Când am ajuns la final nu ne-a venit să credem că aceasta este cu adevărat casa noastră. Am fost atât de mândri de ceea ce am realizat că ne-am și chemat prietenii să vină în vizită. Sfatul lor ne-a ajutat foarte mult la realizarea visului nostru. Acum avem o casă doar a noastră unde ne putem face noi amintiri de neuitat. Articol scris în cadrul Spring SuperBlog 2020. 

*Surse foto: pexels.com și site-ul vindem-ieftin.ro.

0 Comments