Magia cristalelor

    Viața fuge pe lângă noi și deseori nu facem nimic să o prindem din urmă. Nu se oprim nici măcar pentru o clipă ca să analizăm unele situații, ci trecem direct la acțiune. Dar ce poți face în acele clipe când nu ai idee ce ai putea să faci?

     Cu ceva timp în urmă mă aflam în exact această situație. Priveam fiecare zi cum trece pe lângă mine și eu nu puteam ieși din capcana pe care mi-am întins-o singură. Mă simțeam captivă în lumea pe care am creat-o și constrânsă complet de așteptările celorlați. Eram sufocată de un lucru invizibil, iar sufletul și gândurile mele le simțeam captive în trup. Știam doar că trebuie să fac o schimbare.


     Pe atunci purtam cu mine un mic medalion de Lapis Lazuli, care a început să îmi fie tot mai drag. Odată cu trecerea vremii m-am simțit din ce în ce mai atașată de el și în momentele grele îl strângem mereu în mână pentru ghidare. Într-o zi oarecare mi-a trecut prin gând să citesc puțin mai multe despre cristale și pietre semiprețioase. Auzisem că acestea au unele proprietăți care pot fi benefice, dar nu le-am dat prea mare importanță. Cum poate să mă ajute pe mine o piatră?     Am început marea lectură căutând informații despre această piatră. Apoi totul a început să prindă sens. Lapis Lazuli este o piatră foarte puternică care te ferește de rău și atrage iluminare spirituală. Fără să știu, această piatră m-a îndrumat în cele mai grele perioade și m-a ajutat să iau deciziile corecte. Poate unele grele, dar deciziile de care aveam nevoie pe termen lung. Ca șocul să fie complet însă, am aflat că piatra se asociază cu ziua de naștere miercuri. Ghici pe zi a picat 29 ianuarie, 1997.

     Încetișor am devenit destul de convinsă de puterea acestor pietre, care pentru alții par doar niște elemente decorative interesante. Am aflat că fiecărei zodii îi sunt alocate câteva pietre semiprețioase, care au un efect mai puternic pentru persoanele din zodia respectivă. Astfel am ales să cumpăr bijuterii cu cristale pentru zodia vărsător, ca energia lor puternică să fie cu mine tot timpul.     Pietrele zodiei mele sunt Hematitul, Amazonitul, Sodalitul, Jaspul roșu și Mossagatul. Hematitul este excelent pentru a-mi oferi energia și forța necesară pentru a-mi împlini scopurile. Amazonitul protejează și ajută vindecarea, dar în același timp stimulează și creativitatea. Sodalitul aduce o atitudine deschisă și oferă curajul necesar pentru a accepta noile provocări. Jaspul roșu mă ferește de energii negative și are un efect puternic asupra karmei. Într-un final, Mossagatul ajută la vindecare și îți dă speranțe mai mari pentru ziua de mâine. Nu cred nu există o persoană care nu ar putea beneficia puțin de ajutor pe aceste planuri.     Pe lângă pietrele specifice zodiei mele, am mai achiziționat câteva pietre care să mă ajute și să mă îndrume în viață. Pietrele pentru cristaloterapie te pot ajuta pe plan fizic, psihic, emoțional și spiritual. Alături de cristale eu mi-am luat și o mică statuie Buddha, bețișoare parfumate și un difuzor de uleiuri esențiale. Astfel mi-am făcut un mic colțișor în cameră care este dedicat meditației (din păcate cu carantina nu am putut face poză, căci totul a rămas la Cluj, unde stau în chirie). În zilele grele, aglomerate și sufocante mă retrag o clipă în liniște și țin în mână acele cristale care mă atrag pe moment. Nu gândesc prea mult în a le alege, mă bazez doar pe intuiție.

     Când eram încă la începutul drumului în cunoașterea cristalelor, aveam destul de multe probleme. Aveam inima frântă, eram depresivă și nu puteam gândi. Într-o zi am simțit nevoia de a lua o mică pauză. Cu un Cuarț roz în mână m-am întins pe pat douăzeci de minute și am stat în liniște. Mi-am imaginat cum toate lucrurile bune din Univers vin la mine, iar tot ce este rău în mine dispare și este înlocuit de o lumină albă, pură. În acea zi așa s-au aliniat lucrurile ca viața mea să se schimbe. Sincer, nu zic asta doar de dragul unui articol reușit, dar în acea zi viața mea s-a schimbat. A doua zi gândurile negre și întunecate s-au dus, ba chiar toți cunoscuții și familia s-au mirat de schimbarea drastică.     Sincer, nu știu dacă toate aceste lucruri s-au datorat cristalelor. Poate a fost doar o coincidență. Dar pentru mine acel cristal rămâne foarte special, căci mi-a schimbat viața. Cristalul pentru dragoste mi-a vindecat inima frântă.

     Am folosit cristale și pietre semiprețioase o perioadă îndelungată, dar poate acum este momentul în care sunt cu adevărat recunoscătoare pentru ele și abia acum văd ce impact au avut în viața mea. Mulți au văzut revenirea mea bruscă, dar asta este prima dată când relatez toată povestea.

     Pentru mine pietrele semiprețioase, cristalele și meditația eu devenit foarte importante. Ba chiar am început să fac și propriile bijuterii din aceste pietre (le găsiți pe pagina de Facebook). Sper ca acestea să ajute și alte persoane la fel, cum m-au ajutat pe mine.


Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020. 
*Surse poze: stonemania.ro și arhiva personală. 

0 Comments