O bucătărie renovată este o bucătărie armonioasă

     Iar stau în bucătărie ca fraiera în timp ce el se uită la televizor. Bine că cină vrea, dar să mă ajute nici nu îi trece prin cap. Toată ziua stau singură între vase. Dar lasă, mai am puțin și merg să mă relaxez. 

     Bineînțeles, deja m-am obișnuit cu faptul că atunci când lucrurile par să meargă mai bine, ceva sigur se va întâmpla. Aud un sunet puternic și frigiderul se cutremură. Apoi de oprește brusc și nu scoate nici un zgomot. Încă pe jumătate în șoc deschid frigiderul doar ca să constat că acesta nu mai funcționează. Vine și el să vadă ce se petrece și mă vede pe jumătate nervoasă, pe jumătate pe cale să plâng. Nici nu mai ceva. Ia pe el geaca și mi-o dă și mie pe a mea. 

     -Mergem să mâncăm la restaurant. Apoi trecem pe la magazin. E timpul pentru o schimbare. 

     Trecem pe la multe magazine, dar nu găsesc nimic ce să-mi placă. Am o idee foarte clară în minte despre cum vreau să arate bucătăria. Un stil simplu, modern, care dă spre industrial sau scandinav. Vreau pereți albi cu mobilă, incorporabile și electrocasnice negre. Chiar dacă nu găsim în magazine lucruri ce ne plac, măcar ne întoarcem acasă cu burta plină și foarte entuziasmați. 

     Ca un influencer adevărat postez o întrebare pe Instagram: ”Unde găsesc produse pentru bucătărie negre?”. Surprinzător de repede încep să apară răspunsurile, iar un magazin de care încă nu am auzit, Franke este foarte popular. Nu am nimic de pierdut, caut acest magazin și verific produsele. Chiuvete, plite, cuptoare, hote și frigider exact pe gustul meu. Entuziasmată îi arăt site-ul și lui și decidem chiar în seara aceea ce să comandăm. În sfârșit voi avea bucătăria mea de vis. Nici nu îmi va părea rău de acum încolo că trebuie să petrec atât de mult timp acolo.

     Într-un timp destul de scurt ajung produsele. Abia aștept să le văd instalate. A trebuit să aleg din multe modele de chiuvete de bucătărie, dar am găsit un model perfect. Ba am găsit chiar și câteva accesorii care îmi vor face viața mai ușoară. 


     Am schimbat și cuptorul, fiindcă cel vechi era înclinat într-o parte și prăjiturile se ardeau mereu, ba chiar una din părți ieșea mereu mai groasă. Bine, asta nu a fost în totalitate vina cuptorului, fiindcă toată clădirea este puțin înclinată, astfel am decis să cumpărăm cuptorul și plita separat. Am ales un cuptor Franke care are tehnologia Dynamic Cooking Tehnology, ce permite gătirea mai multor tipuri de mâncare deodată. Fiecare minut ce nu trebuie petrecut în bucătărie este o victorie pentru mine. 


        Hota și plita sunt și ele negre și de data aceasta am cumpărat o plită electrică în locul celei vechi, care îmi cauza probleme destul de des. Acum nu mai trebuie să îmi fac griji dacă uit de chibrit. Cum cuptorul nu a trebuit să îl montăm sub plită, am decis să ocupăm spațiul eliberat cu o mașină de spălat vase. Poți ghici ce culoare? Întrebare capcană! Aveau doar variantă argintie. 


     Am schimbat și frigiderul. Acesta a fost ultimul articol schimbat. Când articolul ce a pornit toată această remodelare a fost schimbat de noul urmaș totul s-a schimbat. Parcă toată casa a devenit mai liniștită și armonioasă. În sfârșit toată casa este complet renovată. Am tot amânat amenajarea bucătăriei, dar nici noi nu știm de ce. Ni s-a părut un proiect foarte mare și înainte să aflăm de Franke, am crezut că nu vom putea niciodată să avem o bucătărie de vis. 


     Casa nu doar că a devenit mai armonioasă, ci lucrurile s-au schimbat mult. A început să îmi placă să petrec timpul în noua mea bucătărie. Cum aveam puțin timp liber, mereu găseam un pretext să petrec puțin mai mult timp aici. Parcă încep să regret că am cumpărat mașina de spălat vase. Dar nu eu sunt singura care petrece mult timp aici. De când bucătărie este renovată am mereu companie. Nu mai stă în cameră uitându-se la televizor ci mă ajută în fiecare zi în bucătărie. Chiar dacă îi spun că nu are cu ce să mă ajute, el vrea să-mi țină de urât. Ne înțelegem mult mai bine. 


     Acest articol a fost scris în cadrul Spring SuperBlog 2020. 

*Sursă poze: pagina de Facebook Franke. 

0 Comments