Apelează la dreptul tău și la 021.9111

     Îmi place mult să conduc. Drumurile lungi parcă mă liniștesc. În schimb nu îmi place deloc să conduc în oraș. Dacă am cu mine un prieten care știe să conducă, cu siguranță facem schimb de locuri înainte de a intra într-un oraș mai mare, dacă trebuie să trec prin centru. Este drept, nu am permisul de prea multă vreme, dar mi-ar plăcea să îl păstrez. Cu timpul sper să mă obișnuiesc cu condusul, dar locuind într-un oraș mic, îmi dă emoții condusul în orașe mari.
 
     Îmi aduc aminte de o întâmplare destul de nefericită, când stăteam lângă șofer și un neatent a intrat în mașină. A trebuit să mergem pe jos aproape o săptămână în acea perioadă.

     *Prin numărul de asistență rutieră 0219111 ai acces la nivel național la toate serviciile necesare în cazul unui accident: asistență rutieră, platformă, tractare, depanare și auto de înlocuire.*

     Dau volumul mai încet la radio ca să văd mai bine strada. Azi nu am avut lângă mine un prieten care știe să conducă. Am rămas pe cont propriu. Nici gând însă să trec prin centru. Iau ruta ocolitoare.

     *BAM*

     Ce naiba? Nu cred! Curierul s-a lovit de mașina mea! Mă dau jos din mașină și singurul lucru pe am putut să îl spun este „De asta am ocolit eu tot orașul?”

     Mașina e avariată destul de rău. Vina este a lui. Dar cine rămâne fără mașină? Eu!


     Îmi aduc aminte vag de o reclamă auzită la radio. 021.9111. Sun și eu. Nu mai am nimic de pierdut. Rezolvăm hârțogăria cu curierul și apare și platforma. Am apelat și la serviciile de asistență rutieră. Nu aș vrea să intru în vreun necaz. La service se constată că mașina are nevoie de destul de multe reparații, astfel nu o voi primi înapoi câteva zile. Dar de data aceasta nu mă mai panichez. Am învățat după incidentul anterior, că am dreptul prin lege la o mașină de înlocuire pe perioada în care draga mea mașină e la doctorul ei.


     Tu știai că ai acest drept prin lege? Sub 1% din șoferi știu asta. Dă informația mai departe și apropiaților tăi!
     Auto de înlocuire se oferă pe acea perioadă în care mașina este la reparații. Pentru 4 ore de reparații primești mașina timp de o zi (la 8 ore de exemplu o primești pentru 2 zile, ș.a.m.d.).  Beneficiezi fără niciun cost de auto de înlocuire, dacă ești partea păgubita într-un accident rutier, simplu, în doar 4 pași. Costul este decontat de asiguratorul șoferului vinovat.     Care sunt acești 4 pași?


  1. Îți aduci aminte de numărul de telefon 021.9111. 
  2. Deschizi dosarului de daună cu ajutorul constatării amiabile sau a documentelor emise de către Poliție (dacă au fost implicate mai multe mașini în accident). 
  3. Duci la service nota de constatare primită în urma deschiderii dosarului de daună pentru a estima timpul necesar reparării mașinii. 4h manoperă= 1 zi de închiriere. 
  4. Contactezi Autonom, apelând numărul de telefon, de care ți-ai adus aminte cu ușurință, după ce l-au citit de atâtea ori. Dar repetiția nu strică: 021.9111. Stabiliți de unde și ce mașină vei primi în schimbul celei din service și semnezi actele. Costul se decontează de la asiguratorul părții vinovate. 
     Vezi aici un mic video de prezentare. Astfel poate îți va fi mai ușor să înțelegi detaliile. 

     Ca să nu umblu pe jos, am apelat la dreptul meu și la numărul de telefon învățat. În doar 4 pași simpli am primit mașină la schimb și am reușit să-mi rezolv toate treburile cât timp mașina a fost la service. M-am bucurat însă foarte mult când mi-am revăzut din nou mașina!


Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020.
*Surse poze: blog.super-blog.eu (proba 13). 

0 Comments