Tu cum îți petreci timpul?

     Foarte des simțim cum timpul trece pe lângă noi și la finalul zilei realizăm că defapt nu am făcut nimic. Acest lucru este probabil și mai actual în vreme de carantină. Stăm în casă toată ziua și pur și simplu așteptăm să treacă timpul și totul să revină la normal. Poate ne mai uităm la ceas doar când se lasă sera să nu fim prinși pe străzi după ora 22.

     Mulți mă întreabă dacă că plictisesc în casă și mai mare este surprinderea când eu zic că nu, nu am cum să mă plictisesc. Mereu sunt cu ochii pe ceas, fiindcă am diverse activități la care trebuie să fiu prezentă. Primesc mereu emailuri sau mesaje de la prieteni, cu care ținem legătura non-stop în ciuda faptului că nu ne vedem față în față.     Recunosc, ceasurile clasice au devenit mai mult un accesoriu vestimentar pentru mine. Chiar dacă le port des, tot sunt obișnuită să scot telefonul din buzunar când trebuie să verific ora. De aceea eu am optat pentru achiziționarea unui smartwatch. Într-o eră digitalizată chiar și ceasurile trebuie să țină pasul cu dezvoltarea tehnologică. Dar de ce să folosim smartwatch pe vreme de carantină?

     Eu sunt o persoană care se trezește foarte greu. Mi-am conectat smartwatchul la telefon, astfel când sună alarma dimineața, ceasul începe să vibreze și pe mine defapt asta mă trezește. Fără ajutorul lui aș întârzia chiar și la cursurile online, la care oricum mă trezesc cu doar 10 minute înainte de începerea cursului.

     Dacă stăm în casă, avem tendința de a sta toată ziua în pat sau în fața unui calculator. Ceasurile deștepte mai au o mică șmecherie și anume că încep să vibreze dacă stai foarte mult într-un singur loc. În aceste cazuri încep să mă plimb puțin prim casă, duc gunoiul sau chiar mă apuc să fac câteva exerciții sportive. Chiar dacă îmi este foarte dor să merg la sala de cățărat, nu pot să ies din formă, de aceea caut niște videoclipuri pe YouTube cu exerciții și dau tot ce e mai bun din mine. Asta nu doar că mă menține în formă, dar în cele mai multe cazuri mă și liniștește foarte mult. La final verific pe ceas câtă mișcare am făcut, câte calorii am ars, ce puls am avut și multe ori mă surprind pe mine însămi cu cât de dinamică am fost.

     Ceasul meu preferat este SmartWatchul Garmin vi­voactive 4S 010-02172-14 în varianta neagră. Acest ceas are integrat chiar și un antrenor personal. Astfel poți monitoriza și activități care se pot desfășura în casă, nu trebuie neapărat să ieși la alergat sau la pedalat. Îmi place mult ceasul și fiindcă îmi pot verifica mesajele, calendarul, sau pot asculta muzică direct de pe el.     Sunt totuși zile în care vreau să mă relaxez total și vreau să uit de orice fel de tehnologie. Acestea sunt zilele în care fac băi lungi, îmi pun o mască de față, stau toată ziua în pijamale și citesc. În aceste zile îmi place să uit de orice fel de smart device-uri și vreau să mă întorc la lucrurile clasice. De cele mai multe ori îmi duc laptopul din cameră și ascund orice ceas electronic.

     Cum de timp nu vreau să uit totuși în totalitate, îmi place să port un ceas de damă cât mai simplu. Doar nu pot lăsa masca de fată pe ten toată ziua. Am o colecție întreagă de ceasuri damă din care să aleg. Pentru o asemenea zi aș alege însă ceasul PICTO Leather 43360-4112B. Este un model foarte simplu, care nu te încarcă cu informații suplimentare în ziua ta de relaxare.     Ceasul este deci un element important al vieții mele și dacă ar trebui să aleg dintre unul clasic și unul smart nu aș putea alege unul preferat. Fiecare își are propriul rol în viața mea.

     Tu folosești ceasuri de mână? Ce model ai alege? Și cum îți petreci vremea în carantină? Abia aștept să citesc răspunsurile voastre.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020.
*Surse poze: watchshop.ro

0 Comments