Ca sarea din...purificatoarele Salin

    Copilăria mea a fost una superbă. Nu exista vară în care să nu mergem undeva. Destinațiile obișnuite erau mereu Sovata și Praid. Iubeam acele locuri. Aveam un buget puțin mai mic, astfel mergeam la căsuțele din camping sau în gazdă și de multe ori mergeam să ne scăldăm în Lacul Roșu, în loc de cel amenajat, Lacul Ursu. Odată cu fiecare călătorie vizitam și salina din Praid și iubeam să mă joc pe amenajările din lemn și „nisipul” de sare. Aceste amintiri rămân foarte dragi pentru mine și a fost o experiență nemaipomenită să mă întorc acolo și anul acesta (poză bonus la sfârșitul articolului).    Ceea ce nu știam, este că toate călătoriile erau de fapt terapeutice pentru mine. Eram un copil foarte bolnăvicios și aveam des probleme cu răcelile, sinuzita și laringita (care ies la suprafață și acum câteodată). Îmi aduc aminte foarte vag că am mers odată la medicul de familie când am avut niște afecțiuni respiratorii și mi-a recomandat o terapie salină. Vă zic sincer că nu a fost foarte comod să stau în cabinetul medical în timp ce mama ținea inhalatorul și eu încercam să inspir cât mai adânc, dar știu că atunci mi-am revenit foarte repede.
 
    Când mama a văzut ce efecte benefice are această terapie, am început să mergem vara și la mare. Prima oară am ajuns acolo la 7 ani și ani buni ne-am tot întors. În fiecare seară ieșeam la plimbare pe faleză ca să inhalez aerul sărat. Recunosc, în tip ce mă jucam cu prietena mea în apa mică mai înghițeam câteodată și o gură de apă de mare, când ne lovea câte un val, dar măcar ne curăța și acesta sinusurile puțin. În toți acei ani m-am îmbolnăvit mult mai rar și chiar dacă răceam, scăpam destul de ușor. 

    Sarea este foarte importantă pentru mine. În orașul meu chiar este o mină de sare (din păcate nu se poate vizita), iar Salina Turda este și ea foarte aproape. Din păcate am un program extrem de încărcat și nu am ocazia de a ajunge acolo de câte ori mi-aș dori. Timp de câțiva ani nu am reușit să ajung nici pe litoral și efectele negative nu au încetat să apară. Am fost foarte răcită de mai multe ori pe an și nu scăpam decât cu antibiotice. 


    Dacă nu reușesc să ajung eu la sare, am decis să aduc totuși sarea la mine. Am auzit de un produs, ce tratează aerul, adică îl trece printr-un bloc filtrant cu granule de sare, astfel micile particule microscopice vor intra și în aerul din încăpere. Este vorba de aparatul Salin Plus, care îți dă șansa de a face o terapie salină chiar la tine în casă. Eu îl vreau în special pentru a mări rezistența la răceli, dar acesta este benefic și pentru a reduce sforăitul, ajută în cazul alergiilor, a bronșitei sau astmului și îți dă o stare de confort psihic, astfel contribuind și la un somn liniștit.

Cum funcționează Salin Plus?


  • Aerul este trecut prin filtrul aparatului, astfel distribuind micro-cristale în aerul din încăpere
  • 98% din agenții poluanți sunt îndepărtați, iar aerul devine astfel mai curat
  • Particulele de sare penetrează în plămâni și curăță, umidifică, reduc inflamarea și măresc căile respiratorii
  • Cu căile respiratorii mai curate vei putea respira mult mai ușor.


    Pe lângă problemele pe care le am și așa, mai sunt și fumătoare. Nu sunt prea mândră de mine, dar cu tot stresul, fumatul mă ajută să nu îmi pierd mințile. Știu că ideal ar fi să renunț la fumat, dar până atunci pot apela la produsele de la Salin, să fac un bine plămânilor. Cum aerul sărat curăță căile respiratorii, acesta ajută și la reducerea problemelor respiratorii ale fumătorilor. În ultima vreme tot trebuie să mă scuz: „Chill, nu am Corona, sunt doar fumătoare!”. 


    În totalitate aceste produse mi se par chiar foarte benefice. Terapia salină este esențială pentru mine, iar o terapie făcută la mine acasă mi se pare de necontestat. Să nu uităm că prețul acestor aparate este chiar unul foarte bun și nici nu se apropie de costurile unei șederi la mare sau a multor bilete de intrare în minele de sare. 

    Ție ți se pare benefică terapia salină? Ai avut nevoie de ea în trecut? Ai cumpăra aparate ce aduc această terapie chiar în casa ta?


(P.S. Poza promisă la începutul articolului. Salina Praid, 2020 )

Articol scris pentru SuperBlog 2020.

Sursă poze: Salin, arhiva personală, royalty free.


0 Comments