De la haine pentru păpuși la garderoba mea

     Arta cusutului și brodatului este în familia mea de multe generații. Pe străbunica mea nu am cunoscut-o, dar mama mereu îmi spunea ce haine frumoase făcea și că foarte multă lume mergea la ea în căutare de haine noi și elegante. Bunicul meu a fost de asemenea croitor. Lucra la o fabrică din oraș, dar în timpul liber își urmărea pasiunea și crea articole splendide. Atât bunica, cât și mama aveau cele mai frumoase haine făcute de el, cu care se mândreau mereu. Pasiunea aceasta a sărit peste mama mea; ei îi plăcea mai mult să croșeteze, dar făcea cele mai frumoase și pufoase pulovăre. 


    Acum a sosit timpul meu. Ador să creez lucruri noi. Încă de când eram mică obișnuiam să cos haine pentru păpușile mele. De multe ori luam bucățele mici de materiale rămase după ajustarea unor haine și făceam cele mai deosebite haine pentru păpuși. Puteam să mă cufund în totalitate în asta și observam doar că nu mai văd bine unde trebuie să pun acul, căci între timp s-a făcut deja prea întuneric. M-am și împuns de multe ori cu acul, dar niciodată nu m-am dat bătută nici ca mic copil. Păpușile mele erau mereu de invidiat. 

    Pasiunea pentru a crea ceva inedit nu s-a oprit nici acum. Mereu cumpăr accesorii croitorie noi în speranța că voi începe cât mai curând un nou proiect. Am acasă un dulap plin de materiale care așteaptă să vadă lumina soarelui (sau a reflectoarelor, de ce nu?).


    Dacă aș spune că nu avem o mașină de cusut aș minți. Avem una, însă este un model foarte vechi Singer, care deși ar funcționa după schimbarea unor piese, ar fi mult prea zgomotos pentru micul nostru apartament. De aceea trebuie să lucrez manual.

    Acesta este sincer și motivul principal pentru care mă ocup de cusut doar foarte rar. Tot procesul estre extrem de lung, dar recunosc că mereu mă uit cu foarte mare mândrie la rezultatul final. Cu puțin timp în urmă am reușit să achiziționez o mașină de cusut mini/portabilă (știi, chestia aceea care arată ca un capsator). Cumpăr foarte des articole care necesită mici modificări, dar mereu amânam și nu purtam hainele cumpărate. Știind că m-aș descurca și eu ușor cu asta, nu le-am mai dus nici la croitor. 


    Visul meu este să am în sfârșit o masina de cusut adevărată, doar a mea. Să pot aduce acele modele făcute pentru păpuși la realitate. Am adunat caiete întregi cu schițe încă din copilărie. Cel mai mare proiect la care visez este să fac o rochie pe care să o brodez cu motive florale. Aceasta ar avea și un brâu detașabil cu flori brodate și mărgele. Doresc să incorporez motive tradiționale, dar să ofer un aspect modern piesei finale. 


    Pentru a realiza proiectul mai am nevoie doar de un manechin pe care l-aș cumpăra de la Cusut si Brodat, un magazin online, care oferă cele mai bune mașini de cusut și brodat și toate accesoriile necesare pentru a-ți pune în practică viziunea. 

    Astfel pot zice că cusutul curge în venele mele. Deocamdată rămân la modele simple, care nu necesită echipament prea profesional, dar odată vreau ca garderoba mea să aibă majoritatea hainelor făcute de mine. 

    Tu ai încercat să-ți faci propriile haine? Care este relația ta cu cusutul sau brodatul?Articol scris pentru SuperBlog 2020. Proba 3.

Answear logo
Kovacs Eni blog logo

Sursă poze: cusut și brodat și royalty free. 

0 Comments