În sfârșit am camera de vis

     Aspectul casei a început să devină tot mai important, mai ales deoarece ne petrecem timpul mai mult ca niciodată înauntru. La început, recunosc, a fost destul de dificil să mă uit la aceiași pereți, aceeași canapea și aceleași decorațiuni. Nu am simțit că acest spațiu este cu adevărat al meu. Am realizat că este nevoie de o schimbare. 

    Cum nu sunt prea bună la gătit ș nu pun nici poze pe Instagram din baie, am decis să schimb câteva lucruri prin camera mea. Mai am câțiva colegi de apartament cu care mă înțeleg chiar bine, dar camera mea este micul meu colț de liniște. Având la dispoziție doar o încăpere, camera mea este multipurpose, adică servește ca birou, living și dormitor (de când am început să fac videouri pe YouTube mai este și studio). 


    Am un pat destul de mare și foarte comod, chiar de aceea am decis încă de la început că acesta nu va fi schimbat; la fel și dulapul. În schimb am vrut să schimb biroul, acesta fiind locul unde petrec cel mai mult timp. Fie că este vorba de cursuri (deși mai nou, majoritatea cursurilor se țin fizic la noi), de teme, editare sau chiar de timp liber, petrec cea mai mare parte a timpului aici. Dacă schimb biroul ar fi bine să schimb și scaunul, căci cel pe care îl am nu este prea estetic. Am decis să caut și un fotoliu pentru colțul liber al camerei mele. Acesta nu doar că va da o pată de culoare camerei, ci va fi perfectă și pentru a filma videouri.

    Într-o după-masă am stat la un ceai cu una din colegele mele și i-am spus de marele meu plan: vreau să redecorez camera. Atunci mi-a recomandat să mă uit pe site-ul de la Favi.ro, căci ea acolo și-a găsit canapeaua aceea drăguță pe care o invidiem toți din apartament. 

    Prima oară mi-am căutat un birou de care să fiu mulțumită într-adevăr. Acesta trebuia să fie simplu, dar și modern, ba chiar puțin elegant dacă se poate. Un criteriu foarte important a fost să fie comod și să aibă mai multe sertare sau rafturi, fiindcă am multe cărți și materiale pentru facultate pe care le folosesc zilnic. 


    Apoi am căutat și un scaun pentru birou. Acesta deja trebuia să se potrivească atât în stil, cât și la culoare cu biroul (adică ceva neutru) și bineînțeles să fie comod. Deși nu erau în plan, am găsit și câteva rafturi chiar superbe pe care să le pun deasupra biroului. Acestea vor fi perfecte pentru câteva din cărțile mele preferate, dar va fi și locul ideal de ținut câteva elemente ale echipamentului meu foto (pe asta am furat-o de la Peter McKinnon, recunosc). 


    A mai rămas de ales doar fotoliul. Acesta va fi piesa de rezistentă a camerei mele. Am ales unul verde-închis. Este culoarea mea preferată și merge foarte bine și cu plantele pe care le am. Materialul este foarte moale, ca de catifea. 


    Înainte de a finaliza comanda am decis să mai caut și câteva decorațiuni. Îmi place stilul modern -industrial, chiar și cu câteva accente boho. Am cumpărat câteva seturi de ghirlandă luminoasă, deoarece îmi place mult atmosfera pe care o dau camerei pe timp de noapte și am mai găsit și câteva perne decorative de care m-am îndrăgostit pe loc.  Era să închid geamul browserului, când am găsit și un suport de ghiveci minunat, unde îmi pot aduna toți copilașii mei verzi. Până acum toate plantele erau împrăștiate prin cameră, dar acum le pot avea pe toate la un loc și va arăta foarte estetic colțișorul meu. 


    Toate articolele le-am găsit foarte ușor, la prețuri bune. Un fotoliu ca cel pe care l-am cumpărat căutam de multă vreme, dar la magazinele nepotrivite, căci acolo erau extrem de scumpe. Aici mi-a fost mult mai ușor să aleg modelul preferat în funcție de prețul pe care l-aș plăti. Când au ajuns articolele de la Favi.ro toți colegii de apartament s-au pus pe treabă și m-au ajutat la redecorare (băieții cred că s-au distrat chiar mai mult ca fetele).  Au fost câteva zile pe cinste când ne-am simțit bine și ne-am ajutat reciproc. 

    La final camera mea arăta superb, parcă scoasă din visele mele (sau un episod de pe HGTV). Era exact ce căutam de foarte mult timp fără să realizez. În sfârșit am simțit că acesta este locul meu. Cel mai mult îmi place să fac o ceașcă caldă de ceai, să pornesc toate luminițele din cameră, să mă pun pe fotoliul meu comod, să mă învelesc cu o pătură și să-mi privesc relaxată plantele în timp ce ascult muzică relaxantă. Dacă vreau să mă mai relaxez puțin după mica mea meditație, iau și o carte de pe raft și citesc puțin. 

    În sfârșit am micul meu cuibușor, unde mă pot retrage de toate problemele lumii de afară și pot fi eu însămi. Până ajung în casa de vis, acesta va rămâne cuibușorul meu de vis. Care este locul tău preferat din casă/cameră? Abia aștept să vă citesc răspunsurile. Articol scris pentru SuperBlog 2020. Proba 5.

Sursă poze: favi.ro.

    

0 Comments