5 motive pentru care trebuie să ai husă și folie de protecție pe telefon

     În curând vine Black Friday și probabil te gândești deja să îți cumperi un nou telefon. Și eu mi-am cumpărat unul nou anul trecut, pe vremea aceasta. Motivul pentru care aveam nevoie de un telefon nou a fost că îmi place cu adevărat să fotografiez, însă nu am mereu la mine aparatul foto. Chiar de aceea am avut nevoie de un telefon cu o cameră foto foarte performantă, astfel am ajuns să îmi cumpăr (pe vremea aceea noul) Huawei P30 Pro

    Am și ales culoarea Breathing Crystal, un albastru superb, ce își schimbă culoarea în funcție de lumina care bate pe el. L-am scos din cutie cu foarte mare grijă, ca nu cumva să pățească ceva. În primele ore mi-a fost frică să îl și țin în mână, astfel l-am pus pe masă și butonam doar cu mare grijă. Îmi aduc aminte, că la prima oră de condus instructorul mi-a zis că „Mașinile sunt ca femeile, trebuie să fii grijuliu cu ele”. Ei bine, eu acum trebuia să fiu grijulie cu telefonul. 

    Timp de mai bine de o săptămână mi-a fost frică să îl scot din casă. Pentru mine acest telefon a fost a investiție uriașă și nu îmi permiteam deocamdată financiar să îl înlocuiesc. În acea săptămână am realizat că de fapt am făcut exact același lucru și cu telefonul meu vechi când l-am cumpărat. Am fost foarte atentă cum umblam cu el, dar acum în aruncam pe pat sau masă, fără griji (și a mai și alunecat de pe ele de câteva ori). Am realizat că am un comportament deja ridicol și am decis în acea zi că îmi voi cumpăra o husă și o folie pentru telefon. 

    Cum probabil sunt mulți dintre voi care ați investit în telefoanele pe care le aveți eu am adunat 5 motive pentru care este necesar să folosiți o husă sau o folie pentru telefon. 

1. Ai grijă de investițiile tale

    Fie că este vorba de cel mai nou telefon apărut pe piață, fie că este un model mai vechi, un telefon semnifică o investiție. Acum nu este doar un articol pe care îl folosești doar când trebuie să suni pe cineva, ci este și amicul tău când te simți singur, partenerul de joacă dacă te plictisești, este o carte, un radio, un televizor, ceasul deșteptător, lanterna, calculatorul, aparatul foto, dar poate chiar și antrenorul personal sau terapeutul tău. Dacă ar fi vorba de un prieten, probabil l-ai sfătui să poarte cască când se dă cu bicicleta, sau să își pună centura de siguranță în mașină. Ei bine, acum husele și foliile pentru telefoane sunt chiar casca sau centura pentru amicul tău din buzunar. 


    De asemenea, cel mai probabil telefonul tău nu este asigurat și chiar dacă este în garanție, nimeni nu îți va repara telefonul pe gratis dacă paguba este din vina ta. O căzătură zdravănă nu va strica doar exteriorul telefonului tău, ci și piesele din interior. Crede-mă, o husă este mai ieftină ca o vizită la service. 

2. Telefoanele sunt prea subțiri și prea ușoare

    În ultima vreme a devenit un foarte mare trend să se facă telefoane tot mai subțiri, mari și ușoare. Această combinație este totuși un mare dezastru dacă ținem cont de siguranța dispozitivului nostru. Eu sunt o persoane destul de micuță de felul meu și nu aș putea niciodată să țin într-o mână telefonul și poate să mai scriu și un mesaj cu acea mână. Totuși sunt ocazii când nu am de ales și trebuie să apăs pe ecran chiar și cu nasul (nu râdeți, așa setez focusul de multe ori). De cele mai multe ori în aceste cazuri telefonul își pierde echilibrul inițial și cade pe jos cu un sunet foarte elegant. Dacă am puțin noroc, mai pică și pe colțuri sau chiar pe ecran și atunci intru în cea mai mare panică. 

3. Alege o husă de telefon potrivită stilului tău de viață

    Dacă în majoritatea timpului stai acasă sau la birou și ții telefonul în geantă sau buzunare, îți recomand să cumperi o husă simplă din plastic/ sticlă/ silicon. Aș opta totuși pentru o husă de telefon cu marginile ridicate, ca și în cazul căderii, ecranul să fie mai protejat. Dacă ai o viață mai aventuroasă sau pur și simplu obișnuiești să scapi telefonul mai des din mână, îți recomand o husă anti-șoc. Această variantă este foarte potrivită și pentru mine, deoarece merg foarte des la munte și nu știu niciodată când scap telefonul din mână. De asemenea, obișnuiesc să fac poze cu telefonul în locurile în care nu îmi pot scoate din rucsac aparatul foto, dar asta înseamnă foarte des că sunt pe o pantă abruptă, pe o culme sau un pisc mai periculos. Acum caut o husă pe care să o pot folosi și sub apă.


    Dacă designul este foarte important pentru tine, atunci poți alege o husă ultraslim. Asta îți permite să te bucuri de design-ul telefonului pe care ai dat atâția bani, dar oferă și protecția de care ai nevoie. În cazul în care preferi lucrurile personalizate, poți alege o husă mai colorată, cu design amuzant sau poți alege chiar și o husă fashion (cum ar fi Lagerfeld, Guess sau Just Must). 

4. Alege o folie potrivită pentru telefonul tău

    Este foarte important să alegi o folie bună, deoarece ecranul este partea telefonului care se strică cel mai ușor. Am căzut atât eu (cu telefonul în mână), cât și telefonul meu de nenumărate ori și m-am speriat de foarte multe ori că s-a spart ecranul telefonului, pe când colo era spartă doar folia. Nici nu vă puteți da seama ce ușurare a fost să aflu că telefonul este încă intact.     Poți alege o folie simplă, care deși va apăra ecranul de zgârieturi, nu mă apăra și împotriva șocului. Dacă ai mare încredere în tine și în husa ta, poți opta pentru aceasta, dar în rest eu aș alege o folie din sticlă temperată sau flexiglass. Pentru telefonul meu a fost esențial să aleg o folie cu margini rotunjite 3D, altfel folia nu ar avea prea mare efect protector. Dacă alegi să cumperi folia de la BrandGSM, poți opta chiar și pentru una privacy, care nu le permite celor din jurul tău să vadă display-ul). 

    Pentru mine husa de la Devia este cea potrivită, fiind una cu margini rotunjite 3D și de o calitate superioară. 

5. Alege o husă și o folie de calitate

    Este foarte important să alegem husa și folia de la un brand bun. Dacă poți investi într-un Samsung, iPhone, Huawei sau orice marcă de telefon bună, ar fi cazul să investești și în protecție de calitate. Acestea costă doar o fracțiune din prețul telefonului și dacă mă întrebi pe mine sunt de fapt cele mai importante accesorii. Dacă vei cumpăra accesorii de protecție ieftine riști să îți pui telefonul în pericol și nu doar că vei avea de plătit o sumă frumoasă la service, dar după reparare vei investi într-o husă/folie de calitate ca să nu mai pățești ca înainte. Astfel vei arunca pe fereastră o sumă uriașă, pe care ai fi putut să o eviți dacă investeai cu foarte puțin mai mult la început.     În concluzie, eu consider că este esențial să cumperi o husă și o folie bună pentru telefonul tău. De când au ajuns acestea și la mine, mă port cu telefonul nou la fel cu mă purtam și cu cel vechi. Îl mai scap din mână, îl duc cu mine la munte și deși în toaletă încă nu a aterizat, a mai căzut lângă ea, pe gresia dură. De asemenea nu vreți să știți de câte ori a căzut în cabina de probă, căci noi femeile nu avem buzunare normale la pantaloni și trebuie să punem telefonul în buzunarul din spate. Bineînțeles că uităm cu timpul că ne-am pus acolo telefonul, și în cazul nostru probabil cele mai multe accidente se trag de aici. 

    Tu cum îți protejezi telefonul? Care sunt cele mai importante criterii în alegerea husei și a foliei de protecție pentru tine?
Articol scris pentru SuperBlog 2020. Proba 13.
Surse poze: brandgsm.ro


0 Comments