Articole esențiale pentru sosirea copilului

     Sunt la acea vârstă ciudată, când încă sunt singură, încerc să dau tot ce am ca să mă descurc bine la facultate, nu am un loc de muncă stabil și încă încerc să îmi dau seama ce vreau să fac în viață, la fel ca jumătate din cercul meu de cunoștințe. Cealaltă jumătate în schimb are deja o căsnicie perfectă (de câțiva ani), au un loc de muncă stabil, propria locuință, ba am chiar și colegi de vârsta mea deja divorțați. Ei bine, foarte mare parte din acești prieteni au decis în ultimii ani, că vor avea și un copil, iar eu ca bun amic nu puteam să nu îi ajut sau să nu fac cadouri piticilor. Astfel împreună cu noii părinți am început să citesc și eu despre cum stă treaba cu aceste produse.

    Primul lucru la care se gândesc noii părinți este cum vor amenaja camera copilului. Ei bine, este totuși posibil să am prieteni, foarte pasionați de decorațiuni interioare, dar asta am observat din propria experiență. Elementul principal este mereu pătuțul. 

    Eu am avut un pătuț clasic pentru copii, poate de aceea acestea rămân preferatele mele. Îmi place foarte mult și aspectul lor, iar acestea sunt versatile și de o calitate excelentă. Găsiți aici și lista cu pătuțuri pentru copii de pe site-ul BeKid, care sper să vă ajute să luați decizia potrivită pentru nevoile voastre.

    Mie îmi plac cel mai mult articolele din elemente cât mai naturale, de aceea pătuțurile din lemn sunt preferatele mele. Eu cred că este foarte important să poți regla înălțimea la care vei pune salteaua, căci așa cum crește copilul, vei putea lăsa salteaua mai jos, ca acesta să nu iasă. Astfel vei putea folosi un pătuț bun un timp destul de îndelungat. 

    Un alt articol pe care îl consider foarte important este salteaua de înfășat, căci copilul își va petrece o perioadă destul de semnificativă fiind îmbrăcat și schimbat (mai ales dacă nu cooperează).

    Aici criteriile cele mai importante ar fi ca materialul saltelei să fie blând cu pielea copilului, să fie ușor de curățat și să aibă margini înalte pentru siguranța bebelușului. De cele mai multe ori părinții au ales să monteze această saltea pe comoda de înfășat, fiind mai practic și mai ușor pentru ei. 

    Eu aș mai recomanda un video monitor. Cu cât acesta este mai avansat, cu atât mai bine, căci te poate scuti de multe drumuri în plus, ceea ce este esențial după câteva săptămâni de nopți nedormite. 


    Dacă monitorul ales are și funcția de sunete din natură sau zgomot alb, cu atât mai bine, deoarece în multe cazuri aceste sunete chiar reușesc să liniștească copii, aceștia având un somn mult mai lin, ceea ce înseamnă că vei putea și tu să dormi mai mult și mai bine. 

    Alte articole pe care eu le-aș considera utile ar fi un leagăn pentru bebeluși, o pernă împotriva plagioencefaliei și un babynest. Dacă găsiți babynest cu păturică cu atât mai bine, căci pătura pentru bebeluși mi se pare un standard, fiind obiectul de care de multe ori se atașează timp îndelungat. Și eu am pe undeva pusă deoparte păturica mea preferată și când o găsesc și mă uit la ea, mereu mă cuprinde o liniște profundă.

    Toate aceste lucruri mi se par și cadouri excelente, având un preț destul de mic. Atât părinții, cât și bebelușul cu siguranță se vor bucura foarte mult. 

    Atât timp cât nu suntem în căutare de cărucioare, nu ne dăm seama cât de scumpe sunt acestea de fapt. Totuși, este important să avem un cărucior de calitate bună. să nu rămânem fără o roată pe drum, sau ceva asemănător (am auzit niște povești foarte interesante). Un mod bun de a economisi ar fi totuși să cumpărăm cărucioare 3 în 1. Acestea au 3 opțiuni: landou, varianta sport și scaunul auto. Astfel vei putea folosi același produs în 3 ipostaze, de la naștere, până când copilul are 3-4 ani.


    Mie îmi plac cel mai mult cărucioarele 3 în 1 de la Bexa, deoarece au un design modern excelent și sunt de o calitate foarte bună. Varianta landou se poate folosi de la naștere, până când copilul are în jur de 7 luni. În această perioadă contactul cu părinții este important, de aceea mi se pare că în aceste luni este bine ca bebelușul să fie orientat spre tine. Apoi copilul începe deja să descopere lumea și aici vine în ajutor varianta sport. Se poate folosi această opțiune și de la naștere, dacă poziționăm spătarul pe orizontală. 

    Aceste cărucioare vin echipate și cu o geantă pentru accesorii, un sac termic pentru sezonul rece, copertină de ploaie, plasă împotriva insectelor și un suport pentru pahar, numai bun pentru a ține cafeaua în timpul plimbărilor de dimineață. Scaunul auto este tip scoică și poate fi folosit până la vârsta de un an. Acest model oferă protecție sporită și confort pentru micuț.

    Eu consider că acestea ar fi lucrurile esențiale pe care orice părinte nou ar trebui să le cumpere. În afară de acestea bineînțeles mai sunt foarte multe lucruri, de la haine, decorațiuni și jucării pentru bebeluși, până la haine și accesorii de maternitate. Și asta doar la început. 

    Sosirea unui copil reprezintă o adevărată investiție, dar bucuria primită în schimb este de neprețuit. Care au fost cele mai importante articole cumpărate de tine pentru sosirea unui copil, fie că ești părinte sau ai cumpărat doar un cadou?

    Mai multe sfaturi pentru cum te poți pregăti pentru sosirea unui bebe găsești aici, în articolul scris pentru proba 2 din cadrul SuperBlog 2020. 



Articol scris pentru SuperBlog 2020. Proba 21.


*Sursa poze: royalty-free, www.bekid.ro, blog.super-blog.eu/proba-21


0 Comments