Ceaiuri pentru zile mai bune de la Fares

     O nouă dimineață și eu tot nu sunt gata de o zi nouă. Ies în bucătărie cu gândul doar la patul moale pe care l-am lăsat în urmă. De ce trebuie să înceapă zilele așa devreme? 

    Știi ce, chiar nu contează. O cafea bună mă poate trezi oricând. Cred că defapt nici nu cofeina mă trezește, ci aroma cafelei și simplul ritual dezvoltat de-a lungul timpului. Deschid ușa dulapului de bucătărie și mâna mea alunecă instinctiv în locul unde mă așteaptă în fiecare dimineață borcanul cu cafea. Mă întind puțin mai mult, dar tot nu dau de nimic. Mă uit mai bine și locul este gol. Ce mă fac eu acum?

    Stând cu capul plecat zăresc în colțul mesei câteva cutii de ceai. Le-am primit acum ceva vreme, dar nu am avut ocazia să le încerc încă. Le-am primit acum o săptămână, dar încă îmi aduc aminte de cât de bine mirosea chiar și cutia în care au ajuns. Deodată parcă nu îmi mai pare chiar așa de rău că am rămas fără cafea. 

Ceaiuri Fares

    Cutiile de ceai sunt absolut superbe. Deși folosesc de câțiva ani produse de la Fares, cu design-ul acestor cutii chiar s-au întrecut pe ei înșiși. Îmi aduc aminte că nu m-a lăsat sufletul să scot ceaiul din cutie, chiar dacă majoritatea pliculețelor mele sunt într-o cutie specială. Ambalajul este elegant și modern, conține toate informațiile importante și are o grafică nemaipomenită. Recunosc totuși că detaliile aurii m-au cucerit pe mine cu adevărat. 

    Mă uit la cele trei ceaiuri: Tihnă, Mireasmă și Vigoare. Tihnă are ca ingredient principal mușețelul, care calmează tractul digestiv și respirația și menține sănătatea pielii. Mai conține și frunze de rooibos, care conțin antioxidanți și ajută la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge, dar sunt benefici și pentru sănătatea inimii. Ceaiul conține și cuișoare, care au proprietăți antiseptice şi antitermice, ajută în cazul afecțiunilor pulmonare și este un bun analgezic local. Cuișoarele conțin și antioxidanți. Alte ingrediente sunt cojile de lime, uleiul esențial de mandarine și petalele de trandafir. Cele din urmă contribuie la buna funcționare a tractului digestiv, contribuie la reducerea simptomelor răcelii, ajută la detoxifierea organizmului și au un efect benefic asupra sistemului nervos. Acest ceai va fi perfect pentru a fi consumat diseară, când vreau să mă relaxez puțin și să mă pregătesc de somn.

Ceaiuri Fares

    Următorul ceai de pe listă este Mireasma. Acesta conține în proporție de 40% busuioc, care este benefic sistemului digestiv, este antiseptic, antimicrobian, antifungic și calmant. Conține și coji de lămâie, care impulsionează metabolismul celular, este antiseptic, cicatrizant, remineralizant, antimigrenos, antitermic și au un rol benefic în bolile cardiovasculare, în funcţionarea aparatului circulator sau chiar în tratarea amigdalitelor, aftelor sau sinuzitelor. Produsul conține și frunze de rooibos, ulei esențial de lămâie, coji de lime și cuișoare. Acest ceai va fi perfect pentru a-l consuma în timpul zilei, când trebuie să-mi restabilesc puțin echilibrul emoțional. 

Ceaiuri Fares

    Ceaiul cu care am rămas deci în dimineața aceasta este Vigoarea. Acesta conține flori de hibiscus, frunze de rooibos, cuișoare și ulei esențial de mandarine. Pe lângă asta mai conține și niște ingrediente esențiale cum ar fi ghimbirul, care are efect antiinflamator și antitumoral. De asemenea acesta are și proprietăţi antiemetice, antinociceptive, antitusive, antivirale, antioxidante, dar și multe altele. Apoi măceșele reglează răspunsurile imune și inflamatorii, dețin proprietăți antioxidante, reglează numeroase funcții ale corpului (ex. tensiunea arterială) și conțin vitamina C. La final, scorțișoara are proprietăți antioxidante și antibacteriene și reduce factorii de risc asociați cu bolile cardiovasculare. Ceaiul dă energia necesară pe timpul zilei pentru a-și desfășura activitatea.

Ceaiuri Fares

    Am pus apa la fiert și am observat între timp că pe ambalaj am chiar și instrucțiuni de preparare. Am urmat pașii și am putut savura ceaiul la întregul său potențial. Toată ziua am fost plină de energie, dar când am simțit că avântul începe să scadă am suplimentat cu un ceai Mireasmă, care nu doar că m-a ajutat să iau o pauză de la haosul din jurul meu, dar mi-a și reumplut bateriile. 

Ceaiuri Fares

    Înainte de culcare am savurat și ceaiul Tihnă în timp ce am reflectat la ziua mea. Chiar dacă la început aceasta părea să fie un dezastru complet, la final a devenit una din cele mai bune și eficiente zile. Am realizat tot ce era în plan, ba chiar mai mult. 

    Gustul plăcut al ceaiurilor m-a condus întreaga zi. Acestea au o aromă intensă și foarte plăcută. Cred că aceste ceaiuri chiar sunt preferatele mele. Pe lângă gustul mirific pe care îl au, acestea conțin și foarte multe ingrediente care sunt menite să te apere în această perioadă periculoasă și incertă. Nu știi niciodată cu cine te întâlnești, dar măcar îți poți pregăti sistemul imunitar în caz că te-ai îmbolnăvi. Dacă în schimb te întâlnești cu prieteni buni, care sunt sănătoși, îi poți invita la o poveste și o ceașcă bună și sănătoasă de ceai. O cutie conține oricum 20 de pliculețe de ceai, deci ai mai mult decât destule pentru toată lumea. 

    Tu ai încercat produse de la Fares? Dacă da, ce părere ai de ele? Care este aroma ta preferată de ceai?Articol scris pentru SuperBlog 2020. Proba 15.

*Poze din arhiva personală.

0 Comments