Dăm înapoi comunității cu Frisomat

     Mă uit pe geam de la ultimul etaj al complexului de birouri. La începutul carierei aveam doar un birou și un scaun pe etajul principal, alături de colegii mei. Cu siguranță ai o altă perspectivă de aici de sus. 

    -Domnișoară Smith (numele meu în engleză)- aud de la birou. Încă o semnătură aici, vă rog. 

    Mă întorc zâmbind, dar cu gândurile în altă parte. Ridic stiloul meu norocos pe care l-am primit când am ocupat această poziție și semnez.  

    -Felicitări! Acest contract vă va aduce cu siguranță un profit semnificativ.

    În câteva momente rămân singură în birou. Știu că am făcut alegerea potrivită, dar oare de ce simt că lipsește totuși ceva? Privesc lung peste biroul meu spațios și bine luminat. Dincolo de ușă îmi prinde privirea secretara, care se uita spre mine și zâmbea dând din cap, în semn de „Felicitări!”. Înclin capul în semn de mulțumire și mă întorc cu scaunul la geamurile mari ale încăperii. 

    În scurt timp realizez că privirea mea este atrasă de terenul gol de lângă complexul de birouri. Acolo mă uitam întreaga zi. 

    Deodată îmi dau seama de ce. În urmă cu câteva zile un angajat a cerut o zi liberă, deoarece trebuia să își ducă copilul în următorul oraș, fiindcă acesta trebuia să ajungă la antrenament și nu avea cine să îl ducă. Mi s-a părut o nebunie să trebuiască să ducă copilul în alt oraș, dar prima oară credeam că este vorba de faptul că nu avem antrenor în oraș. Cu o dezamăgire profundă mi-a spus încă că antrenorul este de fapt de la noi din oraș, dar nu au loc pentru a-și desfășura activitatea. 

    De atunci acest lucru stă continuu în mintea mea. Comunitatea de aici merită mult mai mult. Afacerea merge destul de bine acum oricum, măcar atât să dau și eu înapoi.

    Decid să cumpăr pământul și mă uit la alternative pentru construcție. Vreau să avem o sală de sport multifuncțională. Vreau să putem acomoda mai multe sporturi și la nevoie să transformăm sala în ceva complet diferit. Din păcate nu găsesc nimic care să mă satisfacă complet. Ori prețurile sunt prea mari pentru ce vrem noi, ori calitatea este foarte proastă. 

    Cum stau în birou crezând că pierd deja speranța primesc un mesaj de la o prietenă. Nu ne-am văzut de ceva vreme din cauza orarului încărcat, dar are vești mari și insistă să ne vedem la o cafea în următoarele zile. Accept invitația și pun căutarea mea pe pauză.

    Ne vedem într-o zi frumoasă de sâmbătă pentru a lua micul-dejun. Vestea mare este că va avea un copil și mă bucur foarte mult pentru ea, căci vrea asta de multă vreme. Îi place foarte mult să se ocupe de copii, de aceea a ales să fie învățătoare. 

    În timp ce povestim îmi aduc aminte de proiectul meu și aduc în discuție subiectul. În doar câteva clipe vine însă cu cea mai bună idee.

    -Să știi că la noi la școală au făcut sala de sport într-o hală metalică. Dacă vrei să construiești ceva rapid și sigur eu îți recomand în orice caz să vorbești cu cei de la Frisomat și să faceți un calcul hala metalica. La noi toată lumea este mulțumită, de la elevi și profesori, până la director și chiar la primar. O școală nouă trebuia să aibă și o sală de sport bună.


    După întâlnirea noastră merg la birou pentru a verifica despre ce este vorba. Îmi place foarte mult tot ce văd. Observ că sunt o companie româno-belgiană, deci știu deja că voi avea calitatea garantată. Cei de la Frisomat asigură proiectarea, producerea, livrarea, dar și montarea. Îmi place mult și faptul că este o comunicare continuă între antreprenor, arhitect, proiectant și instituția finanțatoare.

    Până la finalul zilei m-am decis că voi investi într-o sală de sport + de la Frisomat

    Peste ceva timp mă uit din nou pe geamul biroului. De data aceasta văd doar părinți care își aduc copiii la sala de sport pentru activitățile extrașcolare. Seara se țin și antrenamente de CrossFit și particip chiar și eu la ele. După o zi plină de lucru, este exact ceea ce îmi doresc. 

    Cum mă uit mândră la ce am putut realiza cu ajutorul unor prieteni dragi, al angajaților și companiei Frisomat simt în sfârșit că am făcut ceva bine, ceva ce trebuia făcut deja de multă vreme pentru această comunitate. Articol scris pentru SuperBlog 2020. Proba 18.Surse poze:frisomat.ro și pagina de Facebook Frisomat.*Notă: Trec chiar foarte des pe lângă sala de sport construită de Frisomat din Gherla și pot spune că este chiar bună. Cunosc elevi de acolo și profesori și sunt mulțumiți de ea în momentul de față. Școala aceea, împreună cu sala de sport a fost foarte importantă pentru zona noastră și pentru minoritatea maghiară (din care fac și eu parte).

0 Comments