Importanța igienei (nu doar) în pandemie

    Mama mea a pus mereu foarte mare accent pe igienă. Nu spun asta ca și când nu aș fi mâncat și eu porția mea de nisip în copilărie ca să mi se întărească imunitatea, dar odată plecați în concediu trebuia să fie curat oriunde mergeam. 

    La începutul anilor 2000 (chiar și mai devreme) însă nu aveai condițiile de acum. Se dădea cu mătura pe unde trecea popa și asta e. Primul lucru pe care îl făcea mama mea când ajungeam în camera de hotel era să verifice cearceafurile, iar dacă acestea nu erau curate ceream o nouă cameră sau mergem în alt hotel sau pensiune. Credeți-mă, ne-am plimbat destul de des. 

    Încă de atunci acest lucru a rămas cu mine. Igiena este extrem de importantă pentru mine și nu mi-e rușine să plec de undeva, dacă nu mă simt liniștită și confortabilă în acel loc. În copilărie nu prea aveam probleme cu asta, dar ieșind în lumea mare, am început să-mi dau seama cât de des sunt folosite consumabilele medicale pentru menținerea igienei. 

    Cel mai simplu exemplu ar fi cel din băile publice. Poate fi vorba de o baie de la facultate/ birouri, centru comerciant, cinema, restaurant sau chiar benzinărie, dacă nu am cu ce mă șterge pe mâini, mi se pare că fac mai mult rău decât bine. Spălarea mâinilor este esențială, dar și uscarea lor după, altfel cu spălatul (poate mai prinzi o baie și fără săpun) nu ai făcut nimic. De aceea eu consider că orice baie ar trebui să aibă șervețele Z.

    De curând am început să merg la sală. Am încercat să merg acum câțiva ani sa o sală de fitness din oraș, dar nu m-am simțit deloc bine. Echipamentul a fost foarte vechi și destul de murdar, dar cireașa de pe tort a fost când am văzut că oamenii fac exerciții, transpiră și merg mai departe la următorul aparat. Am mai mers restul lunii, dacă tot am dat banii, dar nu m-am mai întors. 

    La începutul acestei luni am găsit o altă sală, iar de data aceasta m-am apucat de CrossFit. Experiența a fost cu adevărat plăcută nu doar fiindcă îmi place mai mult acest gen de sport, ci și pentru că sala este cu adevărat curată. Chiar și pe vreme de pandemie ei reușesc să ia toate măsurile necesare, însă știu că acest loc dă aceeași importanță curățeniei și dacă ar fi alte circumstanțe. 

    Vestiarul este foarte curat și găsești acolo chiar mai multe geluri igienizante pentru mâini. De la baie nu lipsesc șervețelele Z și săpunul. Cum în sală se depune foarte mult efort fizic, transpiratul este inevitabil. Nu vorbesc aici de două picături totuși, ci de șiroaie care curg de pe vârful capului până jos. Câte un strop mai pică și pe aparatură, dar la finalul fiecărei sesiuni, fiecare participant ia dezinfectatul și curăță echipamentul folosit. 

    Am fost foarte încântată de condițiile de aici și revin în (aproape) fiecare zi cu foarte mare drag. Am decis să-mi fac chiar și o programare la kinetoterapeut și am observat că de fapt și el folosește consumabile medicale. În cazul lui, cea mai evidentă este rola cearceaf pusă pe masa de masaj. Astfel eu nu a trebuit să îmi fac griji pentru cine a stat acolo înaintea mea și mi-am putut relaxa mușchii pentru a putea lucra mai bine la rezolvarea problemei. 

    Găsești toate aceste materiale la Medicale Shop. Chiar dacă consumabilele medicale sunt pentru clinici, cabinete sau chiar saloane de înfrumusețare și spa, cu siguranță vei găsi aici materiale esențiale pentru desfășurarea în siguranță a activității tale. Găsești la ei chiar și echipamentul necesar pentru perioada pandemiei. 

    La această categorie aș putea aduce ca exemplu facultatea mea, unde la intrare pe lână gelul antibacterian și termometru s-a mai pus și un covoraș antibacterian. Cum noi am avut multe ore și în laborator, facultatea s-a asigurat că fiecare dintre noi are mănuși sterile și vizieră la aceste seminarii. Astfel nu a trebuit să îmi fac griji din cauza virusului și m-am putut concentra pe studii. 

    În situația de față, dar nu numai este foarte important ca afacerile (fie ele mici sau mari) să respecte normele de igienă. Din experiență proprie pot spune că acest aspect este chiar important. Un client fericit și mulțumit cu siguranță se va întoarce, dar este foarte greu să recâștigi încrederea unui client nemulțumit. Articol scris pentru SuperBlog 2020. Proba 20.
Surse poze: Facebook: medicalshoppingg și royalty free. 

0 Comments