Nu tu alegi cristalul, ci el te alege pe tine

     În urmă cu câțiva ani am pășit și eu timid pe teritoriul cristalelor. A fost o întâlnire întâmplătoare, căci am intrat odată într-un magazin mic de reviste din oraș și ochii meu s-au ațintit direct spre o sferă superbă. Nu m-am putut abține, am cumpărat pe loc un număr dintr-o revistă și ajungând acasă urma să îmi dau seama că ochii mei căzuseră pe un cuarț roz.

    Cristalul m-a fascinat foarte mult, dar încă pe atunci nu i-am dat prea mare importanță. L-am pus pe biroul meu ca simplu decor. Stătea acolo liniștit și când gândurile mele începeau să călătorească, ochii mei poposeau mereu pe micul glob. 


    Îmi aduc aminte foarte clar o întâmplare, când mă plimbam pe faleza de pe litoral și am văzut un mic stand cu cristale. Ochii mei vedeau doar bijuterii superbe, dar era imposibil să aleg din marea de cristale. Atunci doamna de la stand mi-a propus să aleg unul conform zodiei mele. A început să enumere câteva opțiuni, până a ajuns la opal. Doamna a mai continuat, dar eu auzeam doar un zgomot îndepărtat, căci inima mea era deja atașată unei superbe brățări de opal. 

    De atunci a început doar adevărata aventură. Am realizat cât de importante sunt cristalele pentru mine și cât de mult mă fascinează acestea din toate punctele de vedere. Dar, să începem totuși cu începutul.

Cum aleg cristalul potrivit pentru mine?

    Există aici mai multe abordări. Este totuși foarte important de notat că nu există o regulă îl a-ți alege cristalele potrivite. Există foarte multe surse și în acest caz nu pot zice că ar fi una sigură. Totul depinde de foarte mulți factori. Cel mai simplu mod de a alege un cristal este de a căuta unul în funcție de zodia ta. Nici astrologia nu este o știință sigură (în timp ce citești acest articol vreau să ții minte că aria mea de studii este științele naturii- vei afla de ce puțin mai târziu totuși), dar este ceva orientativ. Cunoscând doar zodia cuiva unii oameni își pot face o părere generală despre acea persoană și chiar dacă lucrurile nu vor coincide mereu, pot fi totuși un ghid foarte generic (orice poveste are la baza ei un sâmbure de adevăr). Exact așa și cristalele au niște proprietăți aparte, care pot pune în valoare caracteristicile pozitive ale unei zodii sau pot întări punctele slabe. 


    Mai poți alege cristale și în funcție de nevoile terapeutice pe care le ai. Poți folosi cristalele pentru a-ți vindeca chakrele (concept din credința hindusă și budistă), pentru a atrage energii pozitive sau pentru a le ține departe pe cele rele. 

    Al treilea mod (acesta este sincer și preferatul meu) este de a te lăsa pe mâna intuiției. Ca exemplu poți lua întâmplările povestite la început. Dacă intri într-un magazin de cristale de cele mai multe ori te vei simți atras foarte mult de un cristal (sau poate chiar mai multe). Poți încerca să te uiți apoi și la alte cristale, fie acestea mai frumoase sau mai scumpe, dar dacă gândul tău rămâne la micul (sau marele) cristal ales de tine la început, atunci acesta este cel potrivit. Îmi place să numesc asta „Atunci când cristalul te alege pe tine”. 

    La final vreau să vă mai împărtășesc o mică metodă despre care am citit în cartea „Învață cum să lucrezi cu cristalele în 21 de zile”. Cartea este scrisă de Judy Hall, care scrie cărți și ghiduri superbe despre cristale (le recomand cu încredere dacă ești începător în această lume). Ea zice că poți alege un cristal prin puterea atingerii. Tot ce trebuie să faci este să treci cu mâna peste cristale și la un moment dat vei simți furnicături sau o energie foarte pozitivă. Sub palma ta se va găsi cristalul potrivit pentru tine. Cum poți folosi cristalele?

    În primul rând poți folosi cristalele ca simplă decorațiune. Mie îmi place extrem de mult jocul de culori din ele. Îmi place în special cum se văd diversele straturi care s-au format în tot acest timp de la nașterea Pământului. Mi se par foarte fascinante ca simple minerale fără a conecta orice spiritual de ele. Pentru mine deschid o întreagă lume nouă și îmi dau o perspectivă despre lume. Îmi aduc aminte de faptul că eu sunt foarte mică în comparație cu toată lumea din jurul meu. Mă ajută să apreciez tot ce am în jurul meu. Formațiile cristalelor mă fascinează foarte mult de asemenea și îmi readuc aminte de toată geometria și perfecțiunea lumii. Chiar dacă toate aceste gânduri mă duc departe (și asta înseamnă spiritual pentru mine) oarecum mă aduc totuși și aproape de natură. Reflectarea înseamnă credința pentru mine, iar natura este sanctuarul meu. 


    Mai poți folosi cristalele și pentru proprietățile lor specifice. Fiecare cristal este asociat cu anumite idei. Astfel vei folosi cristalele în mod terapeutic. Dacă vrei să atragi energie pozitivă, vrei să te scapi de stres, să adormi mai ușor sau chiar că găsești mai ușor iubirea adevărată poți să apelezi și la puterea cristalelor. Aici este foarte important de menționat că nu te poți aștepta la minuni! Eu aș asocia oarecum această putere vindecătoare cu „legea atracției”, adică vei primi ceea ce trimiți și tu în lume. Cristalele te vor ajuta să trimiți mesajul către Univers, iar intenția ta se va amplifica și se va reîntoarce la tine. 


    Înainte de a povesti puțin despre cristalele mele preferate vreau să mai menționez și faptul că poți purta mereu cu tine o amuletă care să te protejeze sau care să-ți aducă aminte de intenția ta. De exemplu poți purta un pandantiv, iar de fiecare dată când vezi pandantivul sau îl atunci îți poți reaminti de ce îl porți la gât. Poate fi pentru că vrei să fii mai relaxată. Ei bine, atunci când vezi pandantivul vei trage câteva guri mari de aer în piept și vei alunga gândurile care te stresează pe moment. 

Care sunt cristalele mele preferate?

    Am o listă mai lungă, dar vreau să menționez aici chiar cele mai importante cristale în momentul de față. După cum știți deja dintr-un alt articol, cristalele au fost alături de mine în niște vremuri grele și sunt puțin mai atrasă de unele, ca de altele. 


  Cuarț roz- piatra iubirii, inspiră liniște sufletească, dragoste, generozitate, compasiune, iubire și respect de sine. 

    Acvamarin- piatra curajului, protejează împotriva energiilor negative, ajută la înțelegerea diverselor situații și la exprimarea gândurilor și ideilor.

    Ametist- piatra spiritualității, protejează împotriva energiilor negative, stimulează capacitățile intelectuale și spirituale.

    Lapis Lazuli- piatra psihicului, a înțelepciunii (dacă ai văzut serialul „The Vampire Diaries” aceasta este piatra protectoare a vampirilor, care au și puterea de a controla psihicul oamenilor), are un rol protector, aduce noroc, prosperitate, claritate mentală și obiectivitate. 

   Opal- piatra spirituală, magică, piatra atracției fizice. Aduce noroc, speranță, flexibilitate. Stimulează creativitatea, imaginația. 

    Ochi de tigru- piatra norocului, aduce fericire, abundență, optimism, frumusețe, stimulează voința, buna dispoziție, comunicarea verbală. 

(În poză Labradorit)

    Cristalele sunt deci foarte importante pentru mine. Mă ajută în dezvoltarea personală, chiar dacă nu cred că au puteri magice. Nimic în lume nu vine de la sine, ci trebuie să muncești, să-ți prezinți intenția și să crezi că lucrurile vor fi mai bune. Mulți susțin că cristalele sunt doar un placebo, că nu au proprietăți supranaturale, dar nici nu trebuie să aibă, atâta vreme cât tu te simți bine, te dezvolți și trăiești viața la maxim. 

    În cel mai rău caz, vei rămâne cu niște decorațiuni superbe, iar în cel mai bun caz, acestea îți vor schimba viața.

    Care sunt cristalele tale preferate?Articol scris pentru SuperBlog 2020. Proba 12.Surse poze: stonemania.ro, super-blog.eu și arhiva personală. 

0 Comments