O călătorie în Toscana cu Bottega Verde

     Mereu am fost mândră de imaginația mea. Încă din copilărie însemna evadarea pe cele mai îndepărtate tărâmuri. Nu m-am gândit totuși că într-o zi o voi aprecia chiar atât de mult. 

    E o zi răcoroasă de toamnă. Afară plouă, iar eu stau cu „Primăvara la Toscana” de Santa Montefiore în mână. Este o carte genială, care mă poartă înapoi cu gândul la acele zile minunate când puteam hoinări peste hotare când doream. Acum sunt închisă în casă, dar îmi las imaginația să zburde. Memoria începe și ea să lucreze, iar într-o clipă mă văd pe dealurile nesfârșite ale Toscanei. 


    Ochii mei sunt cuceriți pe deplin de frumusețea înconjurătoare, dar parcă toate simțurile mele ar vrea să atingă puțin natura. Urcăm pe un deal din apropiere și nu pot să mă abțin să nu mă descalț. Iarba este foarte moale sub tălpile mele și cum mă plimb încet, simt un miros foarte familiar. Iasomia. Este floarea mea preferată. Pentru mine semnifică începutul verii, iar vara aduce cu ea și dorul de ducă. 

    Un claxon m-a trezit brusc din visare. Nu, asta nu se poate întâmpla, trebuie să mă întorc în Toscana. Încă nu sunt pregătită să revin la realitate! M-am ridicat de pe fotoliul meu comod și m-am dus direct la masa de toaletă din cameră. Am luat de pe ea cea mai frumoasă sticlă de parfum și m-am dat cu puțin elixir magic pe încheieturile mâinilor. Am pus sticla jos și am vrut să mă întorc la visul meu, dar din colțul ochiului am zărit și câteva creme de corp


    Știam precis că împreună cu parfumul acesta am mai cumpărat și o cremă la întoarcerea din călătorie. Toscana a fost atât de minunată pentru mine, încât am vrut să am o bucată din ea mereu aproape, iar produsele de la Bottega Verde surprind cel mai bine acele arome simțite acolo. Am și găsit crema de corp cu aromă de flori de portocal. Dacă iasomia nu ar fi îndeajuns, crema aceasta sigur mă va transpune în paradisul meu în câteva clipe. 

    M-am așezat de data aceasta pe pat și am inspirat parfumul dulce de pe încheieturile mele. În fața ochilor am văzut doar cerul albastru, dealurile verzi și florile albe. Deși ploua afară, eu puteam să simt cum mă încălzesc razele de soare. Am desfăcut și crema și am început să o masez în piele în timp ce călătoria mea continua. 


    Am ajuns deja în livada de portocale și ceea ce vedeam era minunat. Natura își lăsa în spate inocența și s-a îmbrăcat deja în rochia ei de mireasă. Am fost atât de minunată de împrejurimi că am decis atunci că mă voi întoarce și în toamnă, să văd portocalele gata de cules. La întoarcere am fost la fel de minunată de loc ca și prima dată.

    Acea vară a fost de neuitat pentru mine. Atunci m-am îndrăgostit cu adevărat de frumoasa Toscana și de toată Italia. De atunci nu vreau să uit nimic din ea. Nici un loc, nici un sunt, un gust, o atingere sau o aromă. Chiar de aceea am fost foarte mulțumită și de Bottega Verde că încapsulează în produsele lor nu doar o aromă, ci un sentiment. 

    Pentru mine acel sentiment este libertatea, frumusețea, eleganța, delicatețea, simplitatea și istoria. Chiar și în acest moment, stând pe pat și simțind aromele Toscanei simt toate aceste lucruri. 

    Acum sunt gata să revin în lumea mea. Am ajuns în locul drag mie și simt de parcă ar fi trecut deja zile, deși călătoresc de numai câteva minute. Nu m-am simțit așa destinsă de multă vreme. Când privesc pe fereastră văd că s-a oprit ploaia și o rază de soare deja încearcă să-și facă loc printre nori. Și natura visează la căldura Italiei, nu doar eu. Articol scris pentru SuperBlog 2020. Proba 14. 
Surse poze: bottegaverde.ro și royalty-free. 

1 Comments