Primul Crăciun în noua casă

     Este Ajunul Crăciunului, cea mai frumoasă zi din an. Azi dimineață m-am trezit foarte somnoroasă. Patul mă ținea într-o îmbrățișare strânsă și nu vroia să-mi dea drumul. Cu greu, m-am întors spre geam, dar vedeam numai nori pe cer. 

    „Frumos Crăciun avem și anul acesta. De câțiva ani tot plouă”- mi-am zis în gând, dar o parte copilărească a mea încă mai spera la un miracol. Deși adultul din mine era bosumflat și obosit, curiozitatea tot a învins. Parcă supărată pe lume m-am ridicat din pat, dar făcând un pas spre gem, am văzut că totul este alb în jur. 


    Nu m-am putut abține. Am ieșit pe balcon doar în pijamale și papuci de casă ca să admir priveliștea. Aerul rece mi-a umplut plămânii și foarte curând am simțit frigul și pe mâini. Totuși, nu m-am putut abține, am făcut un mic bulgăre din zăpada adunată pe balcon. Apoi încă una și încă una. Foarte curând am avut un mic om de zăpadă pe care l-am pus în geam. Am intrat repede în casă și m-am minunat în continuare de creația mea din căldura camerei. 

    -Bună dimineața!- aud din spatele meu. 

    Logodnicul meu intră în cameră cu o ceașcă de cafea. 

    -Nu am vrut să te trezesc. Dormeai foarte liniștită. În plus, m-am gândit să mai las puțin timp ca să se adune zăpada. De mulți ani nu am avut un astfel de Crăciun.

    Zâmbesc și iau ceașca de cafea din mâna lui. Ne uităm amândoi cum ninge lin, dar cu fulgi foarte mari.


    În câteva ore decidem să terminăm cu decoratul casei. Am început încă de ieri, dar nu am realizat că avem atât de multe decorațiuni, mai ales că anul acesta am cumpărat unele noi. Este primul an în care ne petrecem Crăciunul în noua noastră casă și diseară vom găzdui și o cină, alături de prieteni și familie. Acest Crăciun este foarte important pentru noi și vrem ca totul să fie perfect. 

    -După ce pun luminițele acestea deasupra ușii, putem începe să decorăm bradul- zice logodnicul. Bine că am cumpărat un bradut artificial, altfel putem să îl aduc în casă acum cu zăpadă pe el. 

    -Cu siguranță vom avea cel mai frumos brad de Craciun. Și uită-te la partea bună! Îl vom putea folosi de acum încolo în fiecare an. Va fi bradul nostru special și le vom putea spune copiilor că am împodobit același brad în fiecare an. Vezi, ți-am zis eu că e mai bine să cumpărăm unul puțin mai scump, dar de calitate bună. Poate pe acesta îl prind și nepoții. 

    -Ei, bucură-te și tu că nu trebuie să aduni acele în fiecare minut. Dar ai dreptate. Am investit puțin, dar ne va ține acesta multă vreme. Gândește-te la toți brazii pe care i-am tăia în atâția ani, doar ca să îi îmbrăcăm frumos și să îi punem în casă două săptămâni. Apoi poți să îi arunci. 

    -Și un brad ca acesta oricum nu ai găsi nicăieri. Acesta are crengile pline și arată superb. Pe e-sarbatoare chiar au avut multe modele frumoase de brazi de Craciun.

    Împodobim împreună bradul și este cel mai frumos moment al zilei. Am pus și niște muzică, râdem, glumim și ne îmbrățișăm. La final ne oprim o clipă și ne uităm uluiți la brad.

    -Ultimul detaliu- zice, în timp ce întinde spre mine steaua care vine în vârf. 

    Îi cuprind mâna și mă uit în ochii lui.

    -Îl punem împreună. La fel cum făcut și bradul și cum am aranjat toate decorațiunile din casă.

    Aprindem și luminițele și ne uităm uluiți la brad. Este cel mai frumos de până acum. Logodnicul meu mă sărută ușor pe frunte, dar în acea clipă auzim soneria. Au sosit oaspeții. 

    În timp ce invitații se așează la masă, ochii lor se opresc pe brad. 

    -Decorațiunile sunt superbe. Bradul vostru este foarte reușit. L-ați împodobit foarte frumos. Se vede că i-ați oferit multă atenție -zice mama. 

    -Este chiar superb. Și noi am cumpărat unul asemănător. De fapt, l-am comandat împreună, dar noi am ales unul cu zăpadă artificială pe crengi. Nu ne-am gândit că va ninge și am vrut să aducem oricum magia sărbătorilor acasă. Mai ales acum, cu piticul nostru- zice cea mai bună prietenă. 

    Discuția continuă între oaspeți, iar noi ieșim în bucătărie să aducem mâncarea. Ne oprim pentru o clipă în ușa bucătăriei și privim înapoi spre oaspeții noștri. Fiecare este foarte bucuros. Vorbesc între ei cu mare interes, iar zâmbetele lor sunt cele mai adevărate. 

    Primul nostru Crăciun în noua casă pare unul chiar reușit. Ne bucurăm să vedem oamenii fericiți. Nu este nimic mai frumos de Crăciun, decât să ai alături de tine persoanele dragi. 

    Ne uităm unul la altul și ne continuăm drumul în bucătărie. Acum sper doar să le placă și mâncarea atât de mult, cât le-a plăcut bradul. 

    Articol scris pentru SuperBlog 2020. Proba 19.


Sursa poza: e-sarbatoare.ro + pagina de Facebook și arhiva personală. 

0 Comments